Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Česká triatlonová štafeta byla na mistrovství světa v Montrealu sedmá

Česká triatlonová štafeta byla na mistrovství světa v Montrealu sedmá
foto: World Triathlon

Česká triatlonová asociace | 16.08.2021 | přečteno: 1335×

Drželi kontakt s nejlepšími a nakonec dosáhli na jednoznačně nejlepší umístění české smíšené štafety v historii závodů mistrovství světa. Čeští triatlonisté vybojovali v závodě World Triathlon Championship Series v Montrealu skvělé 7. místo. Zvítězila štafeta USA.

Každý ze členů čtyřčlenné štafety absolvoval 300 m plavání v montrealském přístavu, 6,6 km cyklistiky vinoucí se historickou částí kanadského města a na závěr 1,9km běh.

Českou štafetu rozjela Tereza Zimovjanová, která šla po individuálních závodech na start popáté během tří dnů. Přesto dokázala držet krok s nejlepšími. I když vybíhala z vody jako poslední, po cyklistické části byla součástí vedoucí skupiny. Do běhu šla dokonce jako první! Po něm předávala na skvělém 4. místě se ztrátou 10 vteřin na první místo a 2 vteřin na medaili.

„Plavání sice bylo hraniční, ale už na přeběhu do depa Terka soupeřky docvakla a pak předvedla fantastický výkon na kole. Velký kus práce odvedla také v běhu, takže předávala na kontakt s dalšími štafetami,“ chválil reprezentační trenér Lukáš Vrobel.

Radim Grebík udržel ve vodě kontakt s medailovými pozicemi. Z kola pak sesedal na 4. pozici, ze které ztrácel 23 vteřin na vedoucí trio USA, Nový Zéland a Itálie. Jen těsně za ním ale byli Němci a Švýcaři, kteří jej v běhu dokázali předstihnout. Grebík tak předával na 6. příčce s odstupem 41 vteřin na první místo. „Radim ukázal dobrou výkonnost na kole, i tak ho ale bohužel dojeli Němec se Švýcarem těsně před druhým depem. Na běhu se pak projevila únava z kola, které jel sám,“ vysvětlil Vrobel.

Třetí úsek patřil Alžbětě Hruškové, která se ve vodě opět přiblížila reprezentantkám Německa a Švýcarska, s nimiž absolvovala cyklistickou část. Po běhu předávala na 6. příčce, ovšem jen dvě vteřiny za pátým Švýcarskem. „Bětka část ztráty smazala hned skokem do vody. Bylo důležité, že šla z vody v kontaktu a na kole nezůstala sama, což by pro ni bylo hodně náročné. I v běhu pak předvedla dobrý výkon,“ chválil Vrobel.

Finišmanem české štafety byl Jan Volár, který ve vodě udržel kontakt se Švýcarem. Společně obkroužili i cyklistickou trať, po které se vydali na běh v těsném kontaktu. Zezadu se k nim ovšem přibližovala favorizovaná štafeta Austrálie. V běžecké části si nejlépe vedl Švýcar, který finišoval pátý. Volár proběhl modrou cílovou branou jako sedmý – devět vteřin za Australanem.

„Bohužel se nám nepodařilo udržet šesté místo, což nás může mrzet. Honzův běh byl ale jediným zklamáním tohoto závodu. Celkově můžeme být spokojení s výkony i s body, které jsme získali do žebříčku. Ještě před pár lety přitom bylo v Kanadě naším cílem, abychom závod dokončili a nebyli staženi kvůli dojetí o kolo. Toto je pro nás potvrzení, že jdeme správným směrem, i když je před námi ještě obrovský kus práce,“ dodal reprezentační trenér.

Pro českou reprezentaci je sedmé místo nejlepším úspěchem od zařazení štafet do programu mistrovství světa! Čtveřice Zimovjanová, Grebík, Hrušková a Volár tak výborně navázala na letošní úspěch z evropského šampionátu v Kitzbühelu, kde brali šesté místo.

Zvítězila štafeta Spojených států amerických, která značnou část závodu absolvovala na čele společně s druhým Novým Zélandem a třetí Itálií.

Seriál mistrovství světa pokračuje už příští víkend, kdy se bude opět závodit v Kanadě. Nejlepší závodníky světa přivítá při finálovém závodě Edmonton.

Série mistrovství světa, Montreal (Kanada), 15. srpna 2021

Smíšené štafety: 1. USA (Spiveyová, Rider, Kasperová, McQueen) 1:25:27, 2. Nový Zéland (Van Der Kaayová, Mccullough, Thorpeová, Morgan) 1:25:32, 3. Itálie (Mallozziová, Pozzatti, Bettoová, Fabian) 1:25:46… 7. Česko (Zimovjanová, Grebík, Hrušková, Volár) 1:27:09

Kompletní výsledky najdete zde: https://triathlon.org/…treal/500613

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 16.08.2021 20:11:29

Drželi kontakt s nejlepšími a nakonec dosáhli na jednoznačně nejlepší umístění české smíšené štafety v historii závodů mistrovství světa. Čeští triatlonisté vybojovali v závodě World Triathlon Championship Series v Montrealu skvělé 7. místo. Zvítězila štafeta USA.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.