Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Na Pálavě byli v pohárovém závodě nejrychlejší Soukup a Benčová

Na Pálavě byli v pohárovém závodě nejrychlejší Soukup a Benčová
foto: Česká triatlonová asociace

Česká triatlonová asociace | 19.08.2019 | přečteno: 2526×

Vodní dílo Nové Mlýny a jeho nejbližší okolí se stalo dějištěm pátého závodu letošního ročníku CZECHMAN TOUR (Český pohár v dlouhém triatlonu a duatlonu). Při PálavaRace se v neděli 18. srpna radovali z vítězství Petr Soukup a Renáta Benčová.

Z centra závodu v obci Pavlov se účastníci vydali do plavecké části měřící 1,9 km. 90km cyklistická trasa byla připravena mezi Dolními Věstonicemi a Lednicí. 21km běžecká část pak vedla po asfaltovém břehu vodní nádrže. „Podmínky letos byly hodně těžké – bylo teplo a foukal silný vítr. Byl jsem rád, že to mám za sebou,“ řekl v cíli Petr Soukup.

Ten šel z vody na třetí pozici, před ním byli s téměř dvouminutovým náskokem Vojtěch Rakušan a Filip Václavík. „Přibližně na desátém kilometru jsem se dostal do vedení, které jsem postupně navyšoval. Do depa jsem přijel s přibližně pětiminutovým náskokem. A ten jsem pak pomaličku navyšoval i v běhu. Ale kvůli těm podmínkám to vůbec nebylo tak snadné, jak by se z výsledků mohlo zdát,“ řekl Petr Soukup, který zvítězil v čase 4:09:48. Druhý finišoval Vojtěch Rakušan, třetí byl Petr Cmunt.

Pro Petra Soukupa to byl teprve druhý letošní pohárový start. Na kontě má nyní jedno druhé, jedno první místo. „Určitě pojedu ještě Pilmana. A pokud si tam připíšu dobrý výsledek, tak pojedu i na poslední závod do Příbrami. Když to půjde, ještě bych mohl skončit v poháru docela vysoko,“ doufá.

V závodě žen plavala nejrychleji Šárka Vašířová, která šla z vody s více než dvouminutovým náskokem před budoucí vítězkou Renátou Benčovou. „Vyplavala jsem na páté pozici. Ale věděla jsem, že v cyklistice jsem silná, a tak se mi dařilo soupeřky postupně předjíždět,“ popsala Renáta Benčová. Do depa přijela na první pozici, ovšem pouze minutu za ní dorazila Silvie Pavlíčková, která si připsala nejrychlejší cyklistický čas. „Silvie šla hned v úvodu běhu přede mě a já ani nepočítala, že bych mohla vyhrát. Ještě na poslední obrátce byla přede mnou. Pak jsem ale viděla, jak zpomaluje. Tři kilometry před cílem jsem ji předběhla. Silvie pak bohužel zkolabovala a nedokončila,“ vyprávěla vítězka.

Renáta Benčová zvítězila v čase 5:21:07. Druhá doběhla do cíle Martina Novotná. Třetí byla Šárka Vašířová. „Ještě teď nemůžu uvěřit tomu, že se mi podařilo vyhrát. Triatlon dělám teprve rok,“ usmívala se.

Czechman Tour pokračuje 31. srpna závodem Pilman.

PálavaRace, 18. srpna

Muži: 1. Petr Soukup 4:09:48, 2. Vojtěch Rakušan 4:24:12, 3. Petr Cmunt 4:26:46

Ženy: 1. Renáta Benčová 5:21:07, 2. Martina Novotná 5:29:04, 3. Šárka Vašířová 5:29:38

Kompletní výsledky: http://czechtriseries.cz/results/race?…

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 19.08.2019 13:07:22

Vodní dílo Nové Mlýny a jeho nejbližší okolí se stalo dějištěm pátého závodu letošního ročníku CZECHMAN TOUR (Český pohár v dlouhém triatlonu a duatlonu). Při PálavaRace se v neděli 18. srpna radovali z vítězství Petr Soukup a Renáta Benčová.
Odkaz na článek

avatar

olymp muž 24.08.2019 16:01:40

Co všechno se může zažít na triatlonu!!!! Chtěl bych se s vámi podělit o můj zážitek ze závodu Pálava race. Na cyklistice, která je bezháková jsem byl předjet Jiřím Černým st.č.208 do kopce , do kopce mi to hold nejede, ale z kopce ano a když jsem začal tohoto „závodníka“ předjíždět, tak jsem byl nemile překvapen, že vůbec neřeší dodržování pravidel pro cyklistiku a to, že se má závodník držet pravé strany, to mu očividně nic neříkalo a natvrdo si levotočivou zatáčku ( bylo to ve skutečnosti táhlejší esíčko) zkracoval tak, že když jsem se jej pokoušel předjet, tak jsem musel uhýbat vlevo, aby nedošlo ke srážce, až jsem byl 10cm!!! od levé krajnice a v té chvíli mě konečně uviděl (v tom okamžiku jsme jeli kolem 45km/h) , což jej velmi vylekalo a hlavně velmi vytočilo, částečně na mě najížděl a křičel na mě, co si dovoluji v zatáčce předjíždět ( pravidla jasně říkají, že je zakázáno přejetí půlící čáry a že následuje trest a vrchol všeho byl ten, že po mě hodil bidon!!!!. Myslím si, že z mé strany nebyly porušeny žádné pravidla, žiji v domnění, že předjíždět se může jak v zatáčce stejně jako na rovině. Byl bych moc rád, kdyby se k mému zážitku vyjádřili závodníci resp. rozhodčí. Mrzí mě, že jsem musel tohle zažít v závodě, kdy se počasí s námi nemazlilo, ale občerstvovačky hlavně na běhu byly skvělé, hlavně občerstvovačka s tekoucí vodou, za to všem dobrovolnicím vřelé díky!!!! Luboš Hála

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.