Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Kdo si v sobotu podmaní železňáckého Moraviamana?

Kdo si v sobotu podmaní železňáckého Moraviamana?
foto: Česká triatlonová asociace

Josef Rendl | 16.06.2018 | přečteno: 3460×

Po extrémním duatlonu Krušnoman a mistrovské půlce Czechman se na sobotu chystá Moraviaman, největší dlouhý triatlon v Česku. Štěrkoviště u Otrokovic přivítá několik stovek závodníků, kteří se poperou s 3,8 kilometru plavání, 180 kilometrů na kole a běžeckým maratonem. Kdo patří mezi adepty na vítězství?

Hlavní závod na ironmanské distanci odstartuje plaveckou částí v sedm hodin ráno a pořadatelé doufají, že první závodník by mohl být v cíli v 15:15. „8 hodin a 15 minut, to je takový můj tajný velký sen. Musejí se ale na něj sejít podmínky včetně počasí, aby nefoukalo nebo nebylo příliš velké horko,“ říká ředitel závodu Jiří Daněk, který vypsal také motivační prémie za traťové rekordy. Ten mužský má aktuální hodnotu 8:28:18, ženský pak 9:18:37.

Bojovat se bude o body do seriálu FORD CZECHMAN TOUR (Český pohár v dlouhém triatlonu a duatlonu). V minulém roce byl nejrychlejším závodníkem Lukáš Krpec, který zvládl Moraviamana v čase 9:01, který však letos na startu nebude. Mezi hlavní favority na medailové podium tak bude patřit Tomáš Řenč, který triumfoval na Czechmanovi a plnou distanci si střihnul i při vítězném závodě vloni v Podersdorfu.

„Netajím se tím, že bych chtěl na Moravě zvítězit,“ řekl těsně po doběhu v Pardubicích. Svěřence Luboše Bílka budou nahánět další borci, včetně předloňského vítěze Jana Oppolzera, který se vloni kvalifikoval na IM Hawaii, ale start odmítl.

Místní duo skvělých závodníků Petr Vabroušek a David Jílek, bývalý trenér a svěřenec, se také budou pohybovat na čele závodu. Bez ambic nejvyšších není ani Honza Šneberger, který zvítězil na půlce v Černé Hoře a zajel velmi kvalitní výsledek na světovém šampionátu Challenge v Šamoríně. A co předvedou Honza Hradecký či Filip Seidl? Pavel Šimko? Honza Weiner?

Mezi ženami je adeptek na vítězství o poznání méně. Za obhajobou triumfu se vydá domácí Helena Kotopulu, která nedávno laborovala se zraněním zad a smůla v podobě defektu se jí nevyhnula na Czechmanovi.

„Natrénováno mám parádně a moc se na závod těším. Pojedu na půjčeném kole a doufám, že už vydrží,“ hlásila pár dní před závodem železná žena, která vloni skvěle reprezentovala na havajském mistrovství.

Další favoritkou je Lucie Šnebergrová, která je letos v dobré formě a bude chtít zopakovat loňské podium. Chybí jihočeská matadorka Petra Krejčová, ale mohou překvapit další ženy. Ve startovní listině figuruje i celá řada zajímavých jmen. Jedním z nich je principál pražského divadla La Putyka Rosťa Novák.

„Bude to můj druhý start tady. Rád bych vylepšil svůj loňský výkon. Zároveň mám trochu obavy z chladnějšího počasí a z formy, protože ještě donedávna jsem nemohl trénovat kvůli zranění kolene. Ale nechám na trati maximum a doufám, že se podívám do cíle,“ říká akrobat a divadelník.

Mapu tratí a další důležité informace najdete na webu www.moraviaman.cz. „Letošní inovace je především ve změně trati běhu, která povede po cyklostezce úplně po rovině,“ říká ředitel závodu Jiří Daněk. Program začne už v pátek dětskými závody v rámci seriálu Slavata Triatlon Tour. Nebude chybět ani zajímavá nabídka stánku v rámci expa, pasta party a povinná rozprava.

Na porci ironmanských kilometrů si nevěří každý, a proto jsou nedílnou součástí akce štafetové závody, které se těší čím dál větší oblibě. „Jejich prostřednictvím chceme přilákat k dlouhému triatlonu hobby sportovce. Doufáme, že je triatlon pohltí a třeba za dva roky se postaví na start hlavního závodu,“ dodává Daněk.

s využitím tiskové zprávy České triatlonové asociace

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

jrendl 21.06.2018 23:05:24

Po extrémním duatlonu Krušnoman a mistrovské půlce Czechman se na sobotu chystá Moraviaman, největší dlouhý triatlon v Česku. Štěrkoviště u Otrokovic přivítá několik stovek závodníků, kteří se poperou s 3,8 kilometru plavání, 180 kilometrů na kole a běžeckým maratonem. Kdo bude patřit mezi adepty na titul?
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.