Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Moraviamana suverénně ovládli favorité Řenč a Křivánková

Moraviamana suverénně ovládli favorité Řenč a Křivánková
foto: Czechman Tour

Josef Rendl | 22.06.2019 | přečteno: 4081×

Kultovní triatlonový závod na železňáckých distancích si v sobotu v Otrokovicích podmanili Tomáš Řenč a Simona Křivánková. Oba nadělili svým soupeřům drtivou porci minut a mohli se radovat z republikových titulů.

Čtyři stovky triatlonistů a triatlonistek se v sobotu ráno na otrokovickém Štěrkáči postavilo na start 18. ročníku tradičního Moraviamana. Triatlonového závodu ironmanských vzdáleností – 3800 metrů plavání, 180 kilometrů na kole a běžecký maraton. Od začátku závodu bylo jasné, že hlavní favorit Tomáš Řenč bude chtít obhájit loňský titul a ukázat, že v tuzemské konkurenci nemá soupeře.

Plaveckou část absolvoval spolu s příbramským triatlonistou Honzou Hradeckým za 52 minut a pak se pustil do sólové jízdy. Jeho velmi rychlé tempo nebyl schopen nikdo ze soupeřů akceptovat. Za silného větru se mu 180kilometrovou porci povedlo zajet za parádních 4:30:42 a před maraton bylo jasné, že se bude hrát už jen o dvě zbylé medaile.

Tomáš vynechal Czechmana kvůli nachlazení a do Otrokovic přijel ve skvělé formě. Maratonský čas stlačil pod tři hodiny a v cíli se mohl radovat z dalšího cenného úspěchu. Svůj loňský čas vylepšil o sedm minut. „Dnešní závod mi sedl skvěle. Závodilo se mi dobře ve všech třech disciplínách. Těším se na další závody v zahraničí,“ uvedl spokojeně v cíli.

Pro stříbro si zvlášť skvělým běžeckým výkonem doběhl Jan Oppolzer z klubu Kerberos, pro kterého je tento úspěch vzpruhou po přestávce kvůli zranění. „Dneska to bylo těžké kvůli větru. O to víc smekám, co zajel Tomáš, je hustej. V každém případě u mě maximální spokojenost, že bych ho porazil jsem samozřejmě nedoufal, když jsem viděl, co tu předvedl loni. A letos má výkonnost ještě vyšší,“ vysekl poklonu vítězi.

O bronz sváděl lítý boj Petr Vabroušek s Janem Šnebergerem. Po shodných výkonech na plavání i cyklistice rozhodnul až běžecký maraton, kde měl více sil příbramský závodník. Věkový rozdíl dvanáct let a časový rozdíl v cíli pět minut.

„Plavání bez neoprenu bylo trochu pomalejší, ale zase na pohodu ve skupince s Jílkem a Oppolzerem. Prvních 90 km se vpředu točili Vabroušek s Jílkem, ale pak zvadli a převzal jsem na třetí okruh otěže na druhém fleku. Tomáš Řenč byl v jiné dimenzi. První okruh běhu byl fajn, celkem ok po kole, ale teplo mě přeci jen seklo. Naštěstí Petr Vabroušek a další taky neběželi nic moc. Kromě Oppolzera, který mě dorazil ve druhém okruhu. Trochu jsme se přetahovali s Vabrouškem, já udržel aspoň tu mizérii. Takže asi nejlepší možné umístění. Honzu Oppolzera bylo těžké udržet za sebou,“ líčil bezprostředně po závodě Honza Šneberger.

Mezi ženami potvrdila roli jasné favoritky Simona Křivánková. „Na tomto závodě jsem zatím startovala jen jednou a chtěla jsem si zazávodit v domácím prostředí. Přípravu směřuji hlavně k Challenge Roth za dva týdny,“ říkala před závodem. Na své poměry velmi slušně zaplavala a potom už si jen kontrolovala odstup od svých pronásledovatelek.

„Běželo se mi fantasticky, během závodu snad nepřišla ani jediná krize. Závod jsem si užila. Komentátoři Pepa Svoboda a Standa Bartůšek mu dodávali skvělou atmosféru,“ řekla Simona. V cíli měla na druhou Michaelu Gerychovou náskok propastných 40 minut. Bronz vybojovala jihlavská triatlonistka Petra Veselá v čase 10:07:02. Favoritka na medaili Helena Kotopulu ze závodu odstoupila.

Průběžné časy: http://www.czechtriseries.cz/results/live?…

Výsledky: http://www.czechtriseries.cz/…ts/race/3695

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

jrendl 23.06.2019 09:17:03

Kultovní triatlonový závod na železňáckých distancích si v sobotu v Otrokovicích podmanili Tomáš Řenč a Simona Křivánková. Oba nadělili svým soupeřům drtivou porci minut a mohli se radovat z republikových titulů.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.