Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Tomáš Řenč a Pavlína Baťková odolali vedru a vyhráli Czechmana

Tomáš Řenč a Pavlína Baťková odolali vedru a vyhráli Czechmana
foto: Gabriela Hejtíková

Josef Rendl | 03.06.2018 | přečteno: 4629×

Letošní Czechman se nesl ve znamení nečekaných zvratů na předních příčkách a vítězové obou kategorií jsou pro mnohé překvapením. Skoro desetina závodníků se nedostala do cíle. Na vině bylo tropické počasí, technické defekty či přepálená část cyklistiky.

Doposud vedoucí závodník, favorizovaný borec Lukáš Kočař z KONRAD TOOLS Team přešel na začátku druhého běžeckého okruhu do chůze a sklopil hlavu. Byl povzbuzován přítelkyní a fanoušky podél trati, ještě to zkusil, ale už to prostě nešlo. Jako první nasedal na kolo, cyklistickou část 90 kilometrů zvládnul za 2 hodiny a 15 minut a vybudoval si tříminutový náskok. Nestačilo to. Po osmi kilometrech běhu přepustil vedoucí pozici bývalému kolegovi z reprezentace Tomášovi Řenčovi, který nejevil sebemenší známky únavy.

„Změnil jsem práci, oženil jsem se, máme půlročního synka a žena mi vychází vstříc. Mám dobré podmínky k tréninku a dneska mi to sedlo. Během závodu snad nepřišla žádná krize,“ řekl spokojený vítěz v cíli. „Chci jet všechny závody seriálu a zvítězit. V září mě čeká IM Barcelona, kde se budu prát o havajský slot,“ dodal.

zdroj: Czechman

Pro životní výsledek si šestým startem na tomto závodě doběhl pětatřicetiletý Lukáš Slatinský z Hisport Team, který potvrdil, že bronz na nedávném Krušnomanovi nebyla žádná náhoda. Dnes předvedl nejrychlejší půlmaraton a jeho radost v cíli neznala mezí.

Karel Zadák z TRIEXPERT MILT racing team si spravil chuť po „bramborách“ z prvního dílu poháru FORD Czechman Tour v Klínech. „Po Krušnomanovi jsem měl chuť se na to vykašlat. Dnešní výsledek v podobě třetího místa v takto silné konkurenci mi dodal novou sílu. Na mé poměry jsem skvěle zaplaval, na kole jsem jel takticky ve skupině podle pravidel a na běhu mi pomohly časté občerstvovačky. A také to, že jsem viděl, že borci přede mnou vadnou a posouvám se pořadím kupředu,“ šťastně líčil bezprostřední dojmy z tratě.

Mezi ženami se čekal především souboj mezi svěřenkyní Petra Vabrouška a loňskou vítězkou Helenou Kotopulu a vítězkou Krušnomana Lenkou Královou. Čerstvě vdaná Pavlína Baťková (dříve Švadlenková) ovšem parádně zaplavala, roztočila pedály svého speciálu Scott Plazma a na půlmaraton ji zbylo dostatek sil, aby se obklopena houfem dětí mohla radovat v cílové bráně. Po loňském laborování se zraněnou nohou tak tato sympatická triatlonistka v dresu TRIEXPERT MILT racing team předvedla, že patří mezi nejužší domácí špičku v ženském dlouhém triatlonu.

zdroj: Czechman

Stříbro si především skvělým během zajistila jihlavská závodnice Petra Veselá. Lenku Královou na běhu trápily zažívací potíže, ale tato žena opět předvedla, jaká je bojovnice a získala bronz. Helena Kotopulu přetrhla řetěz u svého nového speciálu a závod pro ni předčasně skončil.

Inovace běžecké trati letošního ročníku přinesla větší kontakt s diváky a fanoušky, což prospělo atraktivitě závodu. Tradiční horké počasí opět pěkně zatápělo několika stovkám závodníků a prověřilo jejich fyzickou i psychickou odolnost. Druhý díl poháru FORD Czechman Tour je minulostí, další kapitolu napíše závod na plnotučné ironmanské distanci za tři týdny na Moraviamanu v Otrokovicích.

CELKOVÉ VÝSLEDKY

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

jrendl 03.06.2018 06:42:35

Letošní Czechman se nesl ve znamení nečekaných zvratů na předních příčkách a vítězové obou kategorií jsou pro mnohé překvapením. Skoro desetina závodníků se nedostala do cíle. Na vině bylo tropické počasí, technické defekty či přepálená část cyklistiky.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.