Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Sobotní Czechman láká na duel Soukup vs. Řenč

Sobotní Czechman láká na duel Soukup vs. Řenč
foto: Czechman

Josef Rendl | 29.05.2019 | přečteno: 3415×

Už tuto sobotu se v kempu Staré Ždánice u Pardubic rozehraje další díl tradičního triatlonového svátku Czechman. Ve startovní listině nechybí řada zvučných jmen domácího triatlonu, včetně Petra Soukupa a Tomáše Řenče. Mezi ženami se pokusí obhájit loňské zlato Pavlína Baťková.

Termínová kolize se světovým podnikem Challenge The Championship ve slovenském Šamoríně bohužel odlákala několik velkých triatlonových es, ale i tak se na startu potká silná konkurence rychlonohých závodníků.

Za neúčasti Lukáše Kočaře, který bude bojovat ve zmíněném Šamoríně, má cestu za medailí otevřenou řada dalších triatlonistů, včetně loňského vítěze Tomáše Řenče, který si svou závodní prioritu v letošní sezoně vytyčil v podobě kvalifikačního slotu na Ironman Hawaii mezi profesionály.

Ve startovni listině nechybí ani novopacký borec Petr Soukup, který má letošní prioritu v co nejlepší aklimatizaci v PRO kategorii na světových závodech a Czechman je pro něj zajímavým změřením sil s domácí špičkou.

„Minulý víkend jsem zvítězil na triatlonu v Poděbradech, kde za mnou skončili Honza Wainer a František Schoval. Oba budou mít možnost odvety již tuto sobotu na tratích Czechmana,“ dodal.

Bez medaile určitě nebude chtít zůstat matador Lukáš Slatinský, který vloni získal skvělé stříbro a letos se poctivě připravoval v kopcích Malorky. „V tomto závodě jsem startoval mnohokrát a patří mezi moje oblíbené. Jsem závodní typ a medaile mě motivují,“ řekl šestatřicetiletý pražský triatlonista.

Bronzový medailista z loňska, brněnský Karel Zadák, se chce letos soustředit na Xterra tour závody a pokusí se kvalifikovat na světový šampionát v halfironmanu.

Mezi černé koně závodu tak lze zařadit skvělého cyklistu Petra Cmunta či Tomáše Korabinoše z Café racers. Druhé housle nebudou chtít hrát ani slovenský rychlík Tomáš Jurkovič či dvojnásobný havajský účastník Jan Škabrada. Z první dvacítky byl vloni zklamaný František Schoval a letos se určitě bude chtít dostat na přední pozice.

Czechman je po duatlonu Krušnoman druhým zastavením seriálu Ford Czechman Tour a pro mnohé triatlonisty je tento závod tradičním otvírákem sezony s elektrizující atmosférou.

„Dříve jsem běhal Pražský půlmaraton a maraton v rámci akcí RunCzech. Po nějaké době mi běh jako jedna disciplína přestala stačit, tak jsem se dal na triatlon. Letošní ročník Czechmana bude mým třetím a moc se těším. Je tam parádní organizace, atmosféra a rovinaté tratě mi vyhovují,“ říká pražský triatlonista Petr Sbíral a sdílí tak podobný postoj s mnoha dalšími sportovci, kteří se chystají na start této kultovní akce v režii ředitele závodu Tomáše Petra.

Téměř sedm stovek jmen ve startovní listině mluví za vše a dokládá fakt, že Czechman je jednou z největších triatlonových akcí na našem území.

V ženském startovním poli figuruje v pozici největší favoritky obhájkyně loňského prvenství Pavlína Baťková Švadlenková, která finišovala s tříminutovým náskokem na Petru Veselou. O svém triumfu rozhodla především na cyklistické části, kde její tempo v sedle triatlonového speciálu Scott Plasma nezvládla akceptovat žádná ze soupeřek.

„Měla jsem obrovskou radost, že se mi podařilo vyhrát a na letošní ročník se opět moc těším,“ uvedla sympatická blondýnka. Medailové podium by mohla ozdobit další blondýnka Veronika Andrlová.

V rámci závodu se chystá tradiční závod dětí, a kdo si zatím nevěří na halfironmanskou porci téměř dvou kilometrů plavání, devadesáti kilometrů na kole a půlmaratonu, může s kamarády poskládat štafetu. Organizátoři nabízejí i společné předzávodní tréninky, projetí tratě a plavecký závod ve vodě Písáku den před samotným triatlonovým závodem.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

jrendl 29.05.2019 08:37:43

Už tuto sobotu se v kempu Staré Ždánice u Pardubic rozehraje další díl tradičního triatlonového svátku Czechman. Ve startovní listině nechybí řada zvučných jmen domácího triatlonu, včetně Petra Soukupa, který to letos zkouší mezi profesionály. Mezi ženami se pokusí obhájit loňské zlato Pavlína Baťková.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.