Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Rekordního Czechmana se zúčastnilo skoro 600 triatlonistů

Rekordního Czechmana se zúčastnilo skoro 600 triatlonistů

Česká triatlonová asociace | 07.06.2015 | přečteno: 3514×

Přesně 589 triatlonistů ze 13 zemí světa se zúčastnilo kultovního závodu Czechman v Pardubicích. Druhý díl seriálu Ford Czechman TOUR Českého poháru v dlouhém triatlonu tak o více než 100 startujících překonal rekord z loňského roku. Vítězi se ve výhni stali Lenka Králová a Ladislav Dvořák.

V Pardubicích se bojovalo na tratích polovičního ironmana, tedy 1,9km plavání, 90km na kole a 21km běhu. Startovalo se v pravé poledne a kromě porce kilometrů se triatlonisté museli vypořádat i s pekelnou výhní. Největším favoritem na vítězství byl Filip Ospalý, čerstvý mistr Evropy ve středním triatlonu. Jenže toho nakonec do závodu nepustily zdravotní problémy. „Při závodě v italském Rimini jsem si nějak zablokoval esíčko, takové místo mezi kostrčí a pánví, kde jsou upnuté šlachy nohou. Když jsem zkoušel běhat, bylo jasné, že to nepůjde a že Czechmana budu muset vynechat,“ smutnil Ospalý.

Kdo ale nesmutnil, to byl Ladislav Dvořák, který si po loňském druhém místě doběhl pro cenné vítězství. „Jsem moc šťastný. Už minulý rok jsem nebyl od vítězství daleko, ale nakonec bral vavříny Petr Vebroušek. Tentokrát už to klaplo a já jsem z tohohle prvenství při rekordním počtu startujících doslova nadšený,“ neskrýval radost Ladislav Dvořák. Druhý doběhl Tomáš Mika, třetí místo pak obsadil teprve jednadvacetiletý Jan Majer z TTK Slavia VŠ Plzeň. Obhájce titulu Petr Vabroušek, kterého teď čeká pět ironmanů v pěti týdnech, dokončil na 15. místě.

Mezi ženami obhajovala první místo Eva Potůčková. Té ale vypálila rybník Lenka Králová, vloni bronzová. „Je to tam. Když se sen stane skutečností, nemusí se to asi ani nijak víc rozvádět. Nějak tomu pořád ještě nemůžu uvěřit. V tomhle vedru první a ještě k tomu v osobáku 4:28:49. Cíl bylo si to užít, a že to takhle vyjde, s tím jsem opravdu nepočítala. Bolelo to strašně, ale výsledek stojí za to,“ rozplývala se Králová.

Obhájkyně Potůčková doběhla druhá. „Kolo jsem absolvovala poprvé v životě se zapůjčeným zadním diskem. Roviny a klesání super, do kopečků a po nerovných silnicích to nebylo nejpříjemnější. Závěrečný běh proběhl podle plánu. Myslím, že jsem pošetřila nějaké síly na ironmana, co mě čeká za necelý týden v Dánsku u Legolandu. Na famózní běh Lenky Králová jsem absolutně neměla,“ uvedla Potůčková. Třetí doběhla Slovenka Kristína Néč Lapinová.

Výsledky: Czechman, 2. díl Ford Czechman Tour Českého poháru v dlouhém triatlonu

Muži: 1. Ladislav Dvořák 4:04:35,7, 2. Tomáš Mika 4:07:08,5, 3. Jan Majer 4:08:02,7, 4. Lukáš Krpec 4:09:29,7, 5. Luboš Truhlář 4:09:38,5.

Ženy: 1. Lenka Králová 4:28:49,3, 2. Eva Potůčková 4:35:58,2, 3. Kristína Néč Lapinová 4:38:32,5, 4. Petra Krejčová 4:41:24,8, 5. Petra Jiránková 4:50:03,4.