Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Korunku pro královnu triatlonu převzala počtvrté Vendula Frintová

Korunku pro královnu triatlonu převzala počtvrté Vendula Frintová
foto: Česká triatlonová asociace

Josef Rendl | 04.11.2018 | přečteno: 2353×

Nejlepší český triatlonista? Přece Vendula Frintová! S ohledem na její letošní výsledky to asi nebylo složité rozhodování. V pražském hotelu Clarion se v sobotu večer konal pod záštitou České triatlonové asociace slavnostní ceremoniál vyhlášení nejlepších triatlonistů a triatlonistek a oceňovaly se další počiny.

„Jsem ráda za toto ocenění, ale doufám, že už mě brzy vystřídá někdo mladší,“ řekla při přebírání čtvrté korunky Vendula Frintová. Po vydařené sezoně, kterou ošperkovala fantastickým titulem v závodě Světového poháru, tak v celkovém hodnocení předčila druhého Františka Lindušku a třetího Petra Soukupa, který před dvěma týdny stanovil nové české maximum na legendárním havajském Ironmanovi.

K největším úspěchům Venduly Frintové v této sezoně patří vítězství v závodě světového poháru v Karlových Varech, třetí místo ve světovém poháru v americké Sarasotě či 7. místo v závodě mistrovství světa (WTS) v japonské Jokohamě.

Novopečenou vítězku prestižní domácí trofeje čekají v japonském Tokiu s největší pravděpodobností již čtvrté olympijské hry. Její pódiové minuty zajímavě zpestřil vtipný kvíz z japonských reálií a mini stolní tenis.

Zaplněný sál vysočanského čtyřhvězdičkového hotelu tleskal ve stoje vítězi kategorie „Hvězda facebooku“ Františkovi Kubínkovi. Brněnský triatlonový reprezentant měl těžkou autonehodu a nyní se rehabilitací vrací do sportovní formy. Díky nadaci převzal z rukou paralympijského cyklisty Jiřího Ježka šek na 88 000 korun na další léčbu.

Další „standing ovation“ patřilo jednasedmdesá­tiletému Mildovi Bayerovi, který má ve svém triatlonovém portfoliu přes stovku ironmanských zářezů a na triatlonových kolbištích stále prohání o několik generací mladší soupeře. „Je to pro mě pocta a děkuju moc všem,“ vzkázal do publika a od moderátora Tomáše Budky převzal dárek v podobě podepsaného tenisového míčku od světové jedničky Novaka Djokoviče.

Stejně jako Vendula, tak i trenér Luboš Bílek získal již čtvrté národní ocenění. Ve videu z domovského Švýcarska pozdravil všechny v sále. Luboš má pod svými křídly českou reprezentantku Petru Kuříkovou, Maurice Clavela, Pietera Heemerycka a další světové hvězdy na dlouhých tratích.

Přestávku mezi vyhlašováním trojic nejrychlejších jednotlivých věkových kategorií v aquatlonu, terénním triatlonu, krátkém a dlouhém triatlonu zpestřilo aviatické vystoupení. Dva modely letadel prolétávaly v piruetách sálem a podle doporučení moderátora nebylo opravdu radno vstávat ze židle.

Po svém slibu, že se zúčastní triatlonového závodu, převzal ministr školství Robert Plaga triatlonovou kombinézu se svým jménem. „Teď už nejspíš budu opravdu muset svůj slib dodržet,“ glosoval tento dárek z rukou předsedkyně ČTA Lenky Kovářové.

Cenu za tuzemský triatlonový závod roku získal Světový pohár v Karlových Varech před pražskou Challenge a kultovním pardubickým Czechmanem.

Král triatlonu 2018

Král triatlonu 2018: 1. Frintová Vendula, 2. Linduška František, 3. Soukup Petr

Trenér roku 2018: Bílek Luboš

Mládežnický trenér roku 2018: Vaněk Jan

Akce roku 2018: SP Karlovy Vary

Hvězda Facebooku: František Kubínek

Český pohár, absolutní vítězové

Olympijský a sprint triatlon: Jan Volár a Romana Gajdošová

Dlouhý triatlon a duatlon: Tomáš Řenč a Helena Kotopulu

Terénní triatlon: Vojtěch Bednarský a Jana Brantlová

Aquatlon: Jan Volár a Iveta Fairaislová

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

jrendl 04.11.2018 09:16:21

Nejlepší český triatlonista? Přece Vendula Frintová! S ohledem na její letošní výsledky to asi nebylo složité rozhodování. V pražském hotelu Clarion se v sobotu večer konal pod záštitou České triatlonové asociace slavnostní ceremoniál vyhlášení nejlepších triatlonistů a triatlonistek a oceňovaly se další počiny.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.