Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Frintová bojovala o vítězství, ale zastavilo ji zdraví

Frintová bojovala o vítězství, ale zastavilo ji zdraví
foto: ITU Media

Česká triatlonová asociace | 11.06.2018 | přečteno: 2076×

Velkou dávku smůly si vybrali čeští triatlonisté na závodě Světového poháru v mexickém Huatulcu. Vendula Frintová dlouho bojovala o vítězství, nakonec ji ale zradilo zdraví. Jan Čelůstka předvedl skvělý výkon, i když musel jet na vypůjčeném kole.

Mexický závod byl sedmou letošní zastávkou ITU Světového poháru, z toho šestou na distancích sprint triatlonu. Na závodníky tedy čekal jeden plavecký okruh o délce 750 metrů v Tichém oceánu, 20 km cyklistiky a 5 km běhu.

Vendula Frintová patřila k největším favoritkám závodu – na trať se vydala se startovním čísle jedna. A oprávněnost této role potvrzovala od prvních metrů závodu, kdy se držela na čele startovního pole. Ještě na začátku běžecké části se zdálo, že bude bojovat o vítězství.

Pak ji ale zradilo zdraví, kvůli kterému musela v posledním kole běhu odstoupit ze závodu. „Dá se říct, že odstoupila z prvního místa. Měla problémy s dýcháním, dokonce se dávila,“ uvedl reprezentační kouč Lukáš Vrobel.

Nejlepší česká triatlonistka tak bojuje s přetrvávajícími zdravotními problémy, které výrazně ovlivnily její výsledek také minulý týden v italském Cagliari. „Věděla, že její tělo není v optimálním stavu, ale chtěla to zkusit, protože to byl v tomto období její poslední závod, po kterém bude následovat tréninkový blok,“ dodal Lukáš Vrobel.

Velká smůla potkala také druhého českého účastníka mexického závodu. Cestou do Střední Ameriky se totiž Janu Čelůstkovi ztratilo veškeré vybavení, a tak si jej musel na závod vypůjčit. Přesto ale podal velmi kvalitní výkon a připsal si 16. místo!

„Věřím, že kdyby jel na svém kole, skončil by v nejlepší desítce. Ale takhle měl samozřejmě pomalejší depa a také se musel vyrovnat s tím, že neměl na kole ideální posed. Svaly pak zabírají trochu jinak. Do běžecké části šel přibližně z 50. pozice, přesto se ale v běhu dokázal posunout na 16. místo. Klobouk dolů! Vzhledem k té limitaci je to velmi hodnotný výkon!“ dodal Lukáš Vrobel.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 11.06.2018 08:50:28

Velkou dávku smůly si vybrali čeští triatlonisté na závodě Světového poháru v mexickém Huatulcu. Vendula Frintová dlouho bojovala o vítězství, nakonec ji ale zradilo zdraví. Jan Čelůstka předvedl skvělý výkon, i když musel jet na vypůjčeném kole.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.