Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Kuříková i s bolavou patou čtvrtá

Triatlony.com | | 22.03.2015 | přečteno: 2629×

Česká triatlonistka Petra Kuříková si v závodě Evropského poháru v Quarteiře v Portugalsku vedla na výbornou. Po cyklistické části vybíhala z depa suverénně první, ale kvůli zdravotním problémům s patou, které jí limitují i v tréninku, nakonec obsadila čtvrté místo.

V závodě Evropského poháru se v Portugalsku představilo hned osm českých reprezentantů a nejlépe si vedla rodačka z Jablonce Petra Kuříková. Ta měla velkou šanci stanout na stupních vítězů, ale zdravotní lapálie s patou jí neumožnily bojovat o medaile.

Závodilo se na tratích 1,5 km plavání, 40 km na kole a 10 km běhu a Kuříková nakonec obsadila čtvrté místo s minutovou ztrátou na třetí Britku Heather Sellarsovou. Druhá doběhla Audrey Merleová z Francie, zvítězila Gillian Sandersová z Jihoafrické republiky.

„Kdyby mi před závodem někdo řekl, že budu čtvrtá, byla bych nadšená. Teď mě ale bramborové umístění mrzí. Jelo se mi výborně na kole, v technických pasážích jsem měla navrch a během 40 kilometrů jsem si u soupeřek vybudovala respekt. Z druhého depa jsem vybíhala suverénně první. Bohužel mě v poslední době limituje bolavá pata, a tak se moje manko v běžeckém tréninku projevilo i v závodě. Do bodování EP se mi však bude počítat parádní třetí místo, jelikož vítězka byla z JAR,“ zhodnotila závod Kuříková.

Druhá česká reprezentantka Jitka Šimáková doběhla na 17. místě. O poznání hůře si vedli čeští muži. Nejlépe dopadl František Linduška na třicátém místě, Lukáš Červenka obsadil 43. místo, Jakub Powada byl 52. a Lukáš Jasenský nedokončil. Trápil se ve vlnách, z vody vylézal s více jak pětiminutovou ztrátou, v cyklistické části byl dojet o kolo a stažen z trati.

Mezi juniorkami bojovala Jana Machačová a obsadila 14. místo. Dorostenec Jakub Řehula, který prvním rokem startuje mezi juniory, doběhl na 44. místě.

Výsledky: Evropský pohár v triatlonu, Quarteria, Portugalsko

Muži: 1. Dorian Coninx (Fra) 1:47:56, 2. Mark Buckingham (Brit) 1:48:54, 3. Aurelien Raphael (Fra) 1:49:05, …, 30. František Linduška (ČR) 1:52:42, …, 43. Lukáš Červenka (ČR) 1:55:56, …, 52. Jakub Powada (ČR) 2:04:41, …, Lukáš Jasenský závod nedokončil.

Ženy: 1. Gillian Sandersová (JAR) 2:04:20, 2. Audrey Merleová (Fra) 2:04:25, 3. Heather Sellarsová (Brit) 2:04:55, 4. Petra Kuříková (ČR) 2:05:57, …, 17. Jitka Šimáková (ČR) 2:11:48.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Triatlony.com muž 22.03.2015 21:55:17

Česká triatlonistka Petra Kuříková si v závodě Evropského poháru v Quarteiře v Portugalsku vedla na výbornou. Po cyklistické části vybíhala z depa suverénně první, ale kvůli zdravotním problémům s patou, které jí limitují i v tréninku, nakonec obsadila čtvrté místo.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.