Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Erbenová na MS Xterra pátá, šampiony Ruzafa a Duffyová

Erbenová na MS Xterra pátá, šampiony Ruzafa a Duffyová
foto: Xterra

Česká triatlonová asociace | 27.10.2014 | přečteno: 2715×

V neděli se na Maui na Havaji konalo mistrovství světa Xterra a na startu se v elitních kategoriích objevili i tři čeští reprezentanti. Nejlépe si vedla Helena Erbenová, která v nejsilnější světové konkurenci obsadila krásné páté místo.

Helena Erbenová, Jan Kubíček a Luboš Truhlář. Toto trio českých reprezentantů bojovalo v tradičním závodě, který je vrcholem sezony terénního triatlonu, na tratích 1,5 kilometru plavání, 30 kilometrů na horském kole a 9,5 kilometru běhu.

Největší naděje se vkládaly do Heleny Erbenové. Ta na Havaji byla počtvrté a jejím nejlepším výsledkem bylo třetí místo z roku 2011. Letos měla o svých ambicích jasno. Skončit do šestého místa. A to se jí podařilo, když cílovou pásku protnula jako pátá nejrychlejší žena.

„Super zážitek a veliká spokojenost. Musím říct, že letošní Havaj byla naprosto úžasná, i když nebyla tak slunečná a horká jako předešlé roky. Zato nám to vynahradila při závodě. I s úroky. Plavání byl boj a několikrát jsem se napila slané vody a několikrát ztratila správný směr. Cestou do depa jsem řešila, jestli si nazuju ponožky, nebo ne, ale pak jsem se trochu ztratila a nemohla najít kolo. Sluníčko pálilo, ale po rovinách mi nohy pořád točily a ve sjezdu jsem byla rychlá, ale technicky mi to moc nešlo. Můžu být ráda, že jsem se vyklopila jen jednou. Ve druhém depu jsem znovu přemýšlela o těch ponožkách, ale zase jsem si je nevzala. Chtěla jsem, aby mi holky moc neutekly. Sil ubývalo a výběhy do kopců byly velmi těžké. Nešlo mi to v kopcích, ale po rovinách a z kopce to šlo celkem dobře. Poslední dvě míle byly hrozně těžké, už jsem chtěla vidět cílovou pásku. A šťastná jsem ji viděla v čase lehce pod 3 hodiny,“ zhodnotila závod Erbenová.

Šampionkou se stala Flora Duffyová z Bermud, druhé místo obsadila Chilanka Barbara Riverosová, třetí doběhla Nicky Samuelsová z Nového Zélandu.

Mezi muži bojovali s porcí kilometrů i dva Češi. Jan Kubíček doběhl na 21. místě, Luboš Truhlář obsadil v kategorii Pro 30. místo. Mistrem světa se stal Španěl Ruben Ruzafa, stříbro bral Američan Josiah Middaugh, bronz pak Ben Allen z Austrálie.

Výsledky: Mistrovství světa Xterra, Maui, Havaj

Muži: 1. Ruben Ruzafa (Špa) 2:29:57, 2. Josiah Middaugh (USA) 2:31:12, 3. Ben Allen (Aus) 2:34:51, …, 21. Jan Kubíček (ČR) 2:46:30, …, 30. Luboš Truhlář (ČR) 2:52:08.

Ženy: 1. Flora Duffyová (Ber) 2:48:00, 2. Barbara Riverosová (Chil) 2:50:05, 3. Nicky Samuelsová (NZL) 2:56:32, …, 5. Helena Erbenová (ČR) 2:57:57.

VÝSLEDKY 2014 XTERRA WORLD CHAMPIONSHIP

FOTOGRAFIE Z HAVAJSKÉ XTERRY

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 27.10.2014 15:24:22

V neděli se na Maui na Havaji konalo mistrovství světa Xterra a na startu se v elitních kategoriích objevili i tři čeští reprezentanti. Nejlépe si vedla Helena Erbenová, která v nejsilnější světové konkurenci obsadila krásné páté místo.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.