Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Erbenová jede na MS v terénním triatlonu obhajovat zlato

Erbenová jede na MS v terénním triatlonu obhajovat zlato
foto: Česká triatlonová asociace

Česká triatlonová asociace | 05.08.2014 | přečteno: 2098×

V sobotu se v německé Žitavě koná mistrovství světa v terénním triatlonu a na startu se představí i početné pole českých reprezentantů. Největší naděje se vkládají do Heleny Erbenové, která jako úřadující mistryně světa bude obhajovat zlato. To vloni fantastickým výkonem vybojovala v nizozemském Ha­agu.

„Na nadcházejícím světovém šampionátu se představí největší česká výprava tohoto sportu za celou její historii. Češi využili výhodného místa konání téměř na hranicích s Německem a budou bojovat skoro ve všech věkových kategoriích,“ hlásila reprezentační koordinátorka a stále špičková triatlonistka Eva Potůčková.

V Žitavě se pojede na tratích 1,5 km plavání, 36 km na horském kole a 9 km běhu, přičemž na kole triatleti nastoupají téměř tisíc výškových metrů, v běhu pak přidají dalších sto. Kategorie Age group odstartují v sobotu dopoledne v několika vlnách, starty kategorií elite jsou naplánovány po 14. hodině.

V kategorii elite žen bude největším českým želízkem v ohni Helena Erbenová, která minulý týden skončila v podobné světové konkurenci v Prachaticích na třetím místě. Druhou českou zástupkyní na MS bude Lenka Cibulková. Ta při neúčasti Erbenová vyhrála republikový šampionát na Lipně.

V kategorii elite mužů budou reprezentovat Jan Kubíček, Václav Holub, Tomáš Jiránek a Luboš Truhlář. „Kubíček potvrdil dobrou formu v Prachaticích, kde obsadil skvělé páté místo. Všichni další tři jmenovaní prokázali v uplynulých závodech solidní výkonnost a neměli by se ve startovním poli ztratit. Mrzí mě neúčast Jiřího Klímy, který start v Žitavě odmítl, Pavla Jindry a Vojtěcha Jonáše, kteří se v letošní sezoně potýkají s různými zraněními,“ uvedla Potůčková.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 14.08.2014 23:24:36

V sobotu se v německé Žitavě koná mistrovství světa v terénním triatlonu a na startu se představí i početné pole českých reprezentantů. Největší naděje se vkládají do Heleny Erbenové, která jako úřadující mistryně světa bude obhajovat zlato. To vloni fantastickým výkonem vybojovala v nizozemském Haagu.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.