Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Ospalý potřetí v řadě zvítězil na půlce v Norsku

Česká triatlonová asociace | 06.07.2014 | přečteno: 2155×

Zdá se, že elitní český triatlonista Filip Ospalý našel po rakouském Sankt Pöltenu další mimořádně oblíbenou destinaci. Haugesund. Poté, co v dubnu a květnu letošního roku absolvoval dvě operace kolen, se nyní v Norsku postavil na start polovičního ironmana ze série IRONMAN 70.3. A stejně jako v předešlých dvou letech neměl konkurenci. Přepsal historii, závod ovládl potřetí v řadě a ukázal, že je po zdravotních lapáliích opět v plné síle.

„Konečně! V neděli se postavím na start závodu a budu se snažit být co nejrychleji v cíli! Můj první letošní start,“ napsal na Facebook status, ze kterého doslova sršela chuť na ostrý závod. V Haugesundu se bojovalo na tratích polovičního ironmana, tedy 1,9 kilometru plavání, 90 kilometrů na kole a 21,1 kilometrů běhu. A Ospalému stejně jako v předchozích dvou letech vše vyšlo na jedničku.

V osm hodin ráno se do boje s kilometry vydalo téměř 1600 triatletů ze 44 zemí a Ospalý patřil mezi favority. Na startu ale byli i další světoví triatlonisté v čele s dvojnásobným vítězem z Havaje Chrisem McCormackem, či německými rychlíky Andreasem Dreitzem a Andreasem Böchererem.

Jenže s těmi si Ospalý poradil jako statečný viking. Z vody vylézal třetí v kontaktu s nejlepším Threlfallem z Velké Británie i druhým Australanem Skipworthem. Prvních 20 kilometrů na kole s ním tempo udržel Skipworth, i ten ale odpadl a Ospalý si začal budovat náskok. Když přijel do depa, ztráceli na něj jeho největší pronásledovatelé necelé čtyři minuty. A to je náskok, který Ospalý jen tak nepustí.

Do závěrečného běžeckého půlmaratonu vyběhl Ospalý s jasným cílem. Vyhrát. Po deseti kilometrech držel stále náskok přes tři minuty na McCormacka a Skipwortha. Ze čtvrté pozice už ale začal vystrkovat růžky Němec Andreas Dreitz. Ten sice předvedl fantastický běh, ale v cíli za českým rychlíkem zaostal o minutu a 19 vteřin. Třetí doběhl Australan Skipworth. Ospalý tak v Haugesundu slaví třetí triumf v řadě a zůstává držitelem traťového rekordu.

Fantastický čas 3:46:10 zajel vloni, letos za tímto výkonem zaostal o čtyři a půl minuty, i to mu ale stačilo k prvenství. V závodě žen vládla Britka Susannah Hignettová před Američankou Rebeccou Wassnerovou a domácí Norkou Kristinou Lieovou.

Výsledky: Ironman 70.3 Norway, Haugesund

Muži: 1. Filip Ospalý (ČR) 3:50:43, 2. Andreas Dreitz (Něm) 3:52:02, 3. Todd Skipworth (Aus) 3:53:01, 4. Sebastian Neef (Něm) 3:55:26, 5. Little-Georg Potrebitsch (Něm) 3:56:27.

Ženy: 1. Susannah Hignettová (Brit) 3:53:11, 2. Rebeccah Wassnerovou (USA) 4:02:39, 3. Kristin Lie (Nor) 4:06:58.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 06.07.2014 14:43:25

Zdá se, že elitní český triatlonista Filip Ospalý našel po rakouském Sankt Pöltenu další mimořádně oblíbenou destinaci. Haugesund. Poté, co v dubnu a květnu letošního roku absolvoval dvě operace kolen, se nyní v Norsku postavil na start polovičního ironmana ze série IRONMAN 70.3. A stejně jako v předešlých dvou letech neměl konkurenci. Přepsal historii, závod ovládl potřetí v řadě a ukázal, že je po zdravotních lapáliích opět v plné síle.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.