Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Čelůstka chytil na Zélandu silniční lišej, Frintová se Švarcem zopakovali Austrálii
20.03.2014 | Česká triatlonová asociace

Trio českých reprezentantů Vendula Frintová, Přemysl Švarc a Honza Čelůstka se představilo na dalším závodě Světového poháru. Tentokrát ve městě New Plymouth na Novém Zélandu, kde se bojovalo na tratích sprintu a nejlepší český výsledek zaznamenala stejně jako před týdnem v Austrálii Vendula Frintová. Ta zopakovala umístění z Mooloolaby, když doběhla na 22. místě.

Přečteno: 2556× | Komentáře: 0

Favorité Kuříková a Debnar jsou mistry republiky v aquatlonu
15.03.2014 | Česká triatlonová asociace

Česká triatlonová reprezentantka Petra Kuříková a student prvního ročníku medicíny Martin Debnar se v sobotu ve Zlíně stali mistry republiky v aquatlonu. Závod s názvem Levné tisky – Moraviaman aquatlon 2014, který byl mistrovstvím republiky a také druhým dílem Českého poháru v aquatlonu, do Zlína přilákal více než 200 závodníků.

Přečteno: 2776× | Komentáře: 0   
 
Erbenová a Jindra vyhráli na Pradědu
01.03.2014 | Česká triatlonová asociace

Helena Erbenová a Pavel Jindra se stali mistry České republiky v zimním triatlonu, když triumfovali v závodě Viesmann – Jesenický zimní triatlon 2014 v Karlově Studánce pod Pradědem. Tento závod byl zároveň čtvrtým podnikem v seriálu Českého poháru v zimním triatlonu a byl i mistrovstvím Slovenska. Mezi muži ho vyhrál Slovák Tomáš Jurkovič, který doběhl o 40 sekund před Jindrou.

Přečteno: 2396× | Komentáře: 0   
 
Filip Ospalý ovládl anketu Nutrend Triatlonista roku 2013
27.02.2014 | Česká triatlonová asociace

První pokus Filipa Ospalého na železné trati přinesl triumf. Aneb historický český čas pod osm hodin (7:58:44) a třetí místo na trati na Floridě. Za to si přece osmý titul absolutního vládce (k tomu tři samostatné olympijské) ankety Triatlonista roku zaslouží. Rozhodlo o tom rekordních 50 respondentů, z toho 28 ho vyzdvihlo jako krále.

Přečteno: 3098× | Komentáře: 0   
 
Při úvodním závodě ČP v aquatlonu dominovali Švarc a Kuříková
22.02.2014 | Česká triatlonová asociace

Reprezentant a účastník letních olympijských her 2012 v Londýně Přemysl Švarc vyhrál úvodní závod nového ročníku Českého poháru v aquatlonu, který se konal v sobotu 22. února v Českých Budějovicích. Mezi ženami triumfovala Petra Kuříková, členka národního týmu do 23 let.

Přečteno: 2242× | Komentáře: 0   
 
Bratislava v květnu uvidí Evropský i Český pohár v olympijském triatlonu
21.02.2014 | Česká triatlonová asociace

Bratislava se zařadí na triatlonovou mapu Evropy, když v termínu 17. – 18. května 2014 bude hostit závod série Evropského poháru 2014 s názvem PRESTIGIO CITY TRIATHLON BRATISLAVA 2014 – ETU European Cup. Ten bude díky spolupráci České triatlonové asociace a Slovenské triatlonové unie i úvodním podnikem Českého poháru v olympijském triatlonu a vítězství z loňska bude obhajovat český olympionik Jan Čelůstka.

Přečteno: 2475× | Komentáře: 0   
 
Na Xterru do Prachatic dorazí i úřadující mistr světa Španěl Ruzafa
17.02.2014 | Česká triatlonová asociace

Skvělá zpráva právě přišla ze Španělska. Na závod Xterra Czech, který se jako součást Světového poháru Xterra koná každoročně v Prachaticích, dorazí největší hvězda tohoto sportu Ruben Ruzafa. Aktuální mistr světa z havajského Maui přijede do České republiky poprvé závodit v terénním triatlonu.

Přečteno: 2179× | Komentáře: 0   
 
Šárka Grabmüllerová obhájila na MS v zimním triatlonu bronz
15.02.2014 | Česká triatlonová asociace

V Itálii se koná mistrovství světa v zimním triatlonu a v sobotu byly v Cogne na plánu individuální závody. Česká výprava se i bez dvojnásobné mistryně světa Heleny Erbenové ukázala ve skvělém světle a získala dvě medaile. Šárka Grabmüllerová v závodě žen obhájila bronz, její dcera Natálie skončila mezi juniorkami druhá a raduje se ze stříbra.

Přečteno: 2426× | Komentáře: 0   
 
ZAČÁTEČNÍCI: Jak se připravit na první triatlonový závod
20.01.2014 | Josef Smetana

Možná jste si na začátku nové sportovní sezóny řekli, že byste rádi okusili i jiné sporty, případně spojili ty stávající do jednoho. Pokud jste dosud s respektem pohlíželi na triatlonisty, přinášíme několik tipů a rad, jak se připravit na triatlonový závod a úspěšně jej zvládnout.

Přečteno: 19739× | Komentáře: 0   
 
Takovou únavu jsem nezažil, říká po Antarktidě "železňák" Vabroušek
09.12.2013 | Petr Kostovič

Petr Vabroušek, reprezentant v dlouhém triatlonu, těch dlouhých má za sebou nepočítaně. Přesto hovoří o neskutečné únavě, kterou zažil po nedávném vítězném ultramaratonu v Antarktidě. Triatlon pro něj i po antarktickém zážitku dál zůstává jedničkou, uvažuje však o další běžecké výzvě – startu a překonání traťového rekordu v maratonu na Severním pólu.

Přečteno: 6799× | Komentáře: 0   
 
ROZHOVOR: Základem je, aby trénink bavil i dal zabrat
26.11.2013 | Radek Narovec

Více než sto zájemců o rozvoj triatlonu mládeže se ozvalo v první vlně „náboru“, odstartované naším článkem v půlce října. Jedním z nich je i 40letý Aleš Sikora z Kuřimi. Běžec, triatlonista, trenér dětí, v civilu projektový vedoucí. „Autorit mají děti ve škole i jinde dost. Sport, i když v oddíle, je vlastně jejich dobrovolná činnost, volný čas,“ nastiňuje svůj přístup k výchově nových sportovců.

Přečteno: 7263× | Komentáře: 0   
 
Ospalý při fantastické premiéře v Ironmanovi viděl mnoho a zářil radostí
06.11.2013 | Česká triatlonová asociace

Český triatlonista Filip Ospalý se při své ironmanské premiéře předvedl v grandiózním stylu. Vybojoval třetí místo a vylepšil český rekord, který nyní začíná číslicí 7. V cíli cítil obrovskou únavu a bolest svalů, pozitivní pocity a velká radost se dostavily o něco později. Po závodě prý létal v oblacích. V jakých, to se dozvíte v rozhovoru stejně jako to, co všechno při závodě viděl.

Přečteno: 2167× | Komentáře: 0   
 

Krátké zprávy

  • Táborský triatlonový festival uvidí nejnabitější závod ve své 37leté historii

    Triatlonisté z Brazílie, Kanady nebo Austrálie míří na jih Čech, kde se v neděli 24. července uskuteční Táborský triatlonový festival. Součástí atraktivního programu jsou závody Evropského poháru juniorů, na kterých se představí nabitá konkurence z celého světa, a také Český pohár.

  • České tituly v zimním triatlonu vybojovali Rauchfuss a Grabmüllerová

    Pro první triatlonové tituly této sezony vystoupali až k vysílači Praděd Marek Rauchfuss se Šárkou Grabmüllerovou, kteří se v sobotu 5. března stali mistry republiky v zimním triatlonu. Absolutní vítězství v závodě žen si při Jesenickém zimním triatlonu připsala Slovenka Margaréta Bičanová.

  • Grabmüllerová má bronz z mistrovství světa v terénním triatlonu! Kočař čtvrtý

    Čeští terénní triatlonisté patří k nejlepším na planetě! Opět to potvrdili ve španělském regionu Extremadura, kde se v neděli 31. října konalo mistrovství světa. Aneta Grabmüllerová vybojovala bronz, Lukáš Kočař obsadil 4. místo, ze kterého ho od medaile dělilo pouhých 18 sekund.

  • Extrémní triatlon Winterman se stal kořistí Jílka a Štefanovičové

    Jeden z nejtěžších triatlonových závodů nejen u nás, ale i v Evropě, má za sebou sedmý ročník. Téměř devět kilometrů plavání v tekoucím proudu Labe, 180 kilometrů kopcovité cyklistiky Česko-saským Švýcarskem a závěrečný maraton s cílem na vrcholu Ještědu. Závod patří do celosvětové série závodů Extreme Triathlon Series. Letošním vítězem WINTERMANA se stal pětinásobný účastník David Jílek a Hanka Štefanovičová.

  • Xterra Český pohár pokračuje Šindel Cupem na západě Čech 

    Dějištěm čtvrtého závodu XTERRA Českého poháru v terénním triatlonu bude malá vesnička Šindelová u Kraslic v Karlovarském kraji. Na závodníky čekají opravdu přírodní tratě vedené neprobádanými končinami místních hor a nádhernými scenériemi zatopeného lomu nebo okolo letohrádku.

  • Velká cena Tábora se letos kvůli pandemii neuskuteční

    Velká cena Tábora v triatlonu, která byla naplánována na 26. července, se v roce 2020 neuskuteční. Z termínové listiny tak mizí mezinárodní závod, který měl být součástí Evropského poháru juniorů, Českého poháru v olympijském a sprint triatlonu a zároveň se měl uskutečnit jako Mistrovství ČR žáků.

  • Mezinárodní triatlonová unie posouvá termín zastavení aktivit do 30. června

    Mezinárodní triatlonová unie (ITU) rozhodla v pátek 3. dubna o pozastavení veškerých aktivit až do 30. června 2020. Dosud byly veškeré závody, tréninkové kempy a další události ve světovém triatlonovém kalendáři pozastaveny pouze do konce dubna. Důvodem k prodloužení tohoto opatření je zhoršující se situace s šířením onemocnění COVID-19 ve světě.

  • Grabmüllerová pátá na ME v zimním triatlonu

    Po tříleté závodní pauze si Aneta Grabmüllerová doběhla na mistrovství Evropy v zimním triatlonu, které se uskutečnilo 29. února v rumunském Cheile Gradistei, pro 5. místo. Vylepšila si tak své tři roky staré maximum.

  • Česká štafeta slaví bronz na MS v zimním triatlonu

    Dvojice zimních triatlonistů Aneta Grabmüllerová a Marek Rauchfuss získala na mistrovství světa v závodě smíšených štafet bronz. Závodu, který se uskutečnil v neděli 9. února v italském Asiagu, opět dominovali Rusové.

  • Rauchfuss veze z MS v zimním triatlonu stříbro

    Dvojnásobný bronzový medailista z mistrovství světa v zimním triatlonu Marek Rauchfuss rozšířil svou sbírku cenných kovů. Na světovém šampionátu v italském Asiagu vybojoval v sobotu 8. února stříbro. Mezi ženami dokončila na devátém místě Aneta Grabmüllerová.

  • Kuříková vybojovala 35. příčku ve finále seriálu MS v olympijském triatlonu

    Seriál mistrovství světa v olympijském triatlonu vyvrcholil v sobotu 31. srpna finálovým závodem v Lausanne. Petra Kuříková si v něm připsala 35. místo, Vendula Frintová nedokončila. Mistryní světa a taktéž vítězkou seriálu se stala Američanka Katie Zafaresová.

  • Při Evropském poháru juniorů v Táboře zářili Hrušková a Grebík

    O body do Evropského poháru juniorů i o tituly mistrů ČR ve sprintu se závodilo o víkendu 3. – 8. srpna při Táborském triatlonovém festivalu. Tituly získali František Linduška a Tereza Zimovjanová. Při EPJ zářili čeští reprezentanti – Alžběta Hrušková brala zlato, Radim Grebík stříbro!

  • Xterru v Hradci Králové vyhráli Bednarský a Cibulková

    Hradecký terénní triatlon každoročně přiláká velký počet triatlonistů, letos se navíc hlavní závod jel pod hlavičkou Xterra jako český pohár v terénním triatlonu, a tak se do Hradce Králové sjela špička českých terénních triatletů. Hlavní závod po dramatickém, ale zároveň divácky velice zajímavém finiši v podání Vojtěcha Bednarského a Ondřeje Petra, ovládl prvně jmenovaný.

  • Aquatlonové tituly získali Semerád a Svobodová

    Mistry republiky v aquatlonu se v sobotu 13. dubna v Jablonci nad Nisou stali Martin Semerád a Tereza Svobodová, kteří si díky vítězství připsali i výraznou porci bodů do českého poháru.

  • Aquatlonový pohár v Českých Budějovicích pro Olšara a Hruškovou

    Účastnickým rekordem a výhrami Ondřeje Olšara a Alžběty Hruškové. Tak začal nový ročník Českého poháru v aquatlonu, který odstartoval v sobotu 9. března závodem EGE Aquatlon České Budějovice.

Diskusní fórum

Nejnovější   |   Nejdiskutovanější
Rotoped versus kolo venku (monikaseidlova 7.11.2021 13:28:58)
Jaký cyklotrenažér? (elisabthina92 7.9.2020 15:33:02)
Nové kolo na závody i trénink (frantisekklapal 14.5.2020 2:11:47)
Kloubní výživa (Martaz 8.9.2019 13:44:50)
prodám neopren ORCA OPENWATER 2017 (vasak 3.5.2019 17:39:29)
Kam s klíči při plavání (J.Marek 8.4.2019 8:58:40)
Před a po výkonu (Adrian22 20.1.2019 12:14:38)
pořádné světlo (tomas.beldy 6.1.2019 18:01:43)
Nalezené položky: 920 První Předchozí | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | Další Poslední