Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Život bez hranic: víc než jen příběh železné ženy
02.07.2014 | Gabriela Gaudlová

Když se mi do ruky dostal životopis čtyřnásobné mistryně světa v Ironmanu Chrissie Wellingtonové Život bez hranic – Cesta za vítězstvím, myslela jsem si, že přesně vím, co v něm najdu: příběh o tom, jak se neznámá holka tvrdým tréninkem vypracovala na vrchol. Příběh, který nepřekvapí. Už po pár stránkách mi ale bylo jasné, že jsem se spletla.

Přečteno: 4853× | Komentáře: 2

UKÁZKA Z KNIHY: Rozhodnutí, disciplína, odhodlání
30.06.2014 | Ivana Pilařová

Nevím, kde jsem si tato tři slova přečetla, ale byla impulsem k tomu, že zkusím oživit svůj roky starý sen o absolvování trati Ironmana, což čítá bezmála 4 km plavání, 180 km na kole a 42,2 km běhu. Ano, měla jsem si vzpomenout dřív, mnohem dřív, ne s pěti křížky na krku. Na druhou stranu už není na co čekat, buď teď, nebo sen zasunu do šuplíku „nesplněná přání“. Tak teď.

Přečteno: 4178× | Komentáře: 0   
 
Na Slovensku se pojede půlka s názvem Slovakman 113

Na Slovensku se pojede půlka s názvem Slovakman 113

25.06.2014 | tisková zpráva

Polovičním ironmanem s názvem Slovakman 113 pokračuje v sobotu 5. července FORD CZECHMAN TOUR Českého poháru v dlouhém triatlonu. Díky spolupráci České triatlonové asociace a Slovenské triatlonové unie se závod koná na Slovensku v Bátovcích.

Přečteno: 2679× | Komentáře: 0   
 
Kubíček a Cibulková mistry republiky v terénním triatlonu
23.06.2014 | Česká triatlonová asociace

Přední Výtoň u Lipna v neděli hostila závod Evropského poháru v terénním triatlonu, který byl zároveň mistrovstvím České republiky. Závod s názvem TNATURA CZECH se konal pod hlavičkou ETU (European Triathlon Union) a na startu kromě Heleny Erbenové nechyběla domácí špička. Vítězi se stali Jan Kubíček a Renata Bucherová ze Švýcarska. Českou šampionkou je Lenka Cibulková.

Přečteno: 3430× | Komentáře: 0   
 
Vabroušek pošestnácté ovládl Moraviamana, Krejčová v traťovém rekordu
21.06.2014 | Česká triatlonová asociace

Železný muž Petr Vabroušek ovládl už pošestnácté závod Moraviaman v Otrokovicích, který byl třetím dílem seriálu FORD CZECHMAN TOUR Českého poháru v dlouhém triatlonu. Ženám v ironmanském závodě vládla stylem start – cíl Petra Krejčová.

Přečteno: 2788× | Komentáře: 0   
 
Drsné ME v triatlonu: Nejlépe si vedla Kuříková, Frintová nedokončila
21.06.2014 | Česká triatlonová asociace

Rakouský Kitzbühel hostí mistrovství Evropy v triatlonu a v pátek byly na programu závody juniorek a kategorie elitních žen. Na start se postavilo i sedm českých reprezentantek. Nejúspěšnější z nich byla Petra Kuříková, která vybojovala 14. místo. Závod poznamenalo velmi chladné počasí, pády i defekty a spousta triatlonistek kvůli tomu nedokončila.

Přečteno: 2243× | Komentáře: 0   
 
Lipno hostí závod EP v terénním triatlonu, rozhodne se o českých mistrech
19.06.2014 | Česká triatlonová asociace

V neděli 22. června se v Přední Výtoni u Lipna koná pod hlavičkou ETU (European Triathlon Union) závod Evropského poháru v terénním triatlonu. Ten je zároveň třetím dílem Českého poháru a mimo jiné i mistrovství České republiky. Bojovat se bude na tratích 1,2 kilometru plavání, 30 kilometrů na horském kole a 9 kilometrů běhu.

Přečteno: 2321× | Komentáře: 0   
 
BLOG: Triatlon v Pavlovicích - bylo léto, horké léto...
16.06.2014 | Zuzana Součková

Už potřetí jsem se zúčastnila triatlonu v Pavlovicích (100 m, 25 km, 6 km). V loňském roce nám počasí nepřálo, lilo jako z konve a během následujících tří dnů se rozvodnily řeky. Letos sice nespadla ani kapka, ale počasí nám pro změnu nepřálo. Ten víkend padaly teplotní rekordy. Ze čtvrtka na pátek se změnily teploty o 20 °C směrem nahoru. Tušila jsem, že bude zle…

Přečteno: 3452× | Komentáře: 0   
 
Račice ovládl Rus Bryukhankov před Kubínkem, ženám dominovala Šimáková
15.06.2014 | Česká triatlonová asociace

Veslařský areál v Račicích v Ústeckém kraji v neděli hostil třetí díl Českého poháru v olympijském triatlonu. Nejrychlejším mužem byl ruský reprezentant Andrey Bryukhankov, za kterým doběhl jako nejlepší Čech František Kubínek. V závodě žen zvítězila Jitka Šimáková.

Přečteno: 2352× | Komentáře: 0   
 
Potůčková s Vabrouškem ovládli Czechmana a jsou mistry v polovičním ironmanu
07.06.2014 | Česká triatlonová asociace

V sobotu se v Pardubicích konal jeden z nejprestižnějších triatlonových závodů v tuzemsku. Byl to kultovní CZECHMAN. Tento mimořádně oblíbený a tradiční závod byl druhým dílem seriálu FORD CZECHMAN TOUR Českého poháru v dlouhém triatlonu a zároveň i mistrovstvím republiky na tratích polovičního ironmana. Národními šampiony se stali Eva Potůčková a Petr Vabroušek. FOTOGALERIE

Přečteno: 3800× | Komentáře: 0   
 
PRŮVODCE: Samotný běh už vám nestačí? Zkuste triatlon
04.06.2014 | Petr Kostovič

Máte za sebou nějaký ten půlmaraton či maraton a řešíte co dál? Proč nezkusit triatlon? Fyzické zatížení při olympijském triatlonu výkonem předčí půlmaraton, poloviční „železný muž“ dokonce sebere více sil než maraton. A přitom rozložíte zatížení pohybového aparátu tak, že vám tělo poděkuje a zmizí výdaje za fyzioterapeuta.

Přečteno: 3876× | Komentáře: 0   
 
Bolí vás tělo? Vylaďte techniku práce s ním
03.06.2014 | Dagmar Lisá (Mostecká)

Tento článek nemá být chvalozpěvem triatlonu, ale měl by ve vás zasít seménko toho, že je dobré věnovat se různým pohybovým aktivitám a rozvíjet různé pohybové funkce. Běh a chůze jsou jistě nejpřirozenějším způsobem pohybu pro člověka. Proč nám ale poměrně často přináší potíže?

Přečteno: 6326× | Komentáře: 0   
 

Krátké zprávy

  • Táborský triatlonový festival uvidí nejnabitější závod ve své 37leté historii

    Triatlonisté z Brazílie, Kanady nebo Austrálie míří na jih Čech, kde se v neděli 24. července uskuteční Táborský triatlonový festival. Součástí atraktivního programu jsou závody Evropského poháru juniorů, na kterých se představí nabitá konkurence z celého světa, a také Český pohár.

  • České tituly v zimním triatlonu vybojovali Rauchfuss a Grabmüllerová

    Pro první triatlonové tituly této sezony vystoupali až k vysílači Praděd Marek Rauchfuss se Šárkou Grabmüllerovou, kteří se v sobotu 5. března stali mistry republiky v zimním triatlonu. Absolutní vítězství v závodě žen si při Jesenickém zimním triatlonu připsala Slovenka Margaréta Bičanová.

  • Grabmüllerová má bronz z mistrovství světa v terénním triatlonu! Kočař čtvrtý

    Čeští terénní triatlonisté patří k nejlepším na planetě! Opět to potvrdili ve španělském regionu Extremadura, kde se v neděli 31. října konalo mistrovství světa. Aneta Grabmüllerová vybojovala bronz, Lukáš Kočař obsadil 4. místo, ze kterého ho od medaile dělilo pouhých 18 sekund.

  • Extrémní triatlon Winterman se stal kořistí Jílka a Štefanovičové

    Jeden z nejtěžších triatlonových závodů nejen u nás, ale i v Evropě, má za sebou sedmý ročník. Téměř devět kilometrů plavání v tekoucím proudu Labe, 180 kilometrů kopcovité cyklistiky Česko-saským Švýcarskem a závěrečný maraton s cílem na vrcholu Ještědu. Závod patří do celosvětové série závodů Extreme Triathlon Series. Letošním vítězem WINTERMANA se stal pětinásobný účastník David Jílek a Hanka Štefanovičová.

  • Xterra Český pohár pokračuje Šindel Cupem na západě Čech 

    Dějištěm čtvrtého závodu XTERRA Českého poháru v terénním triatlonu bude malá vesnička Šindelová u Kraslic v Karlovarském kraji. Na závodníky čekají opravdu přírodní tratě vedené neprobádanými končinami místních hor a nádhernými scenériemi zatopeného lomu nebo okolo letohrádku.

  • Velká cena Tábora se letos kvůli pandemii neuskuteční

    Velká cena Tábora v triatlonu, která byla naplánována na 26. července, se v roce 2020 neuskuteční. Z termínové listiny tak mizí mezinárodní závod, který měl být součástí Evropského poháru juniorů, Českého poháru v olympijském a sprint triatlonu a zároveň se měl uskutečnit jako Mistrovství ČR žáků.

  • Mezinárodní triatlonová unie posouvá termín zastavení aktivit do 30. června

    Mezinárodní triatlonová unie (ITU) rozhodla v pátek 3. dubna o pozastavení veškerých aktivit až do 30. června 2020. Dosud byly veškeré závody, tréninkové kempy a další události ve světovém triatlonovém kalendáři pozastaveny pouze do konce dubna. Důvodem k prodloužení tohoto opatření je zhoršující se situace s šířením onemocnění COVID-19 ve světě.

  • Grabmüllerová pátá na ME v zimním triatlonu

    Po tříleté závodní pauze si Aneta Grabmüllerová doběhla na mistrovství Evropy v zimním triatlonu, které se uskutečnilo 29. února v rumunském Cheile Gradistei, pro 5. místo. Vylepšila si tak své tři roky staré maximum.

  • Česká štafeta slaví bronz na MS v zimním triatlonu

    Dvojice zimních triatlonistů Aneta Grabmüllerová a Marek Rauchfuss získala na mistrovství světa v závodě smíšených štafet bronz. Závodu, který se uskutečnil v neděli 9. února v italském Asiagu, opět dominovali Rusové.

  • Rauchfuss veze z MS v zimním triatlonu stříbro

    Dvojnásobný bronzový medailista z mistrovství světa v zimním triatlonu Marek Rauchfuss rozšířil svou sbírku cenných kovů. Na světovém šampionátu v italském Asiagu vybojoval v sobotu 8. února stříbro. Mezi ženami dokončila na devátém místě Aneta Grabmüllerová.

  • Kuříková vybojovala 35. příčku ve finále seriálu MS v olympijském triatlonu

    Seriál mistrovství světa v olympijském triatlonu vyvrcholil v sobotu 31. srpna finálovým závodem v Lausanne. Petra Kuříková si v něm připsala 35. místo, Vendula Frintová nedokončila. Mistryní světa a taktéž vítězkou seriálu se stala Američanka Katie Zafaresová.

  • Při Evropském poháru juniorů v Táboře zářili Hrušková a Grebík

    O body do Evropského poháru juniorů i o tituly mistrů ČR ve sprintu se závodilo o víkendu 3. – 8. srpna při Táborském triatlonovém festivalu. Tituly získali František Linduška a Tereza Zimovjanová. Při EPJ zářili čeští reprezentanti – Alžběta Hrušková brala zlato, Radim Grebík stříbro!

  • Xterru v Hradci Králové vyhráli Bednarský a Cibulková

    Hradecký terénní triatlon každoročně přiláká velký počet triatlonistů, letos se navíc hlavní závod jel pod hlavičkou Xterra jako český pohár v terénním triatlonu, a tak se do Hradce Králové sjela špička českých terénních triatletů. Hlavní závod po dramatickém, ale zároveň divácky velice zajímavém finiši v podání Vojtěcha Bednarského a Ondřeje Petra, ovládl prvně jmenovaný.

  • Aquatlonové tituly získali Semerád a Svobodová

    Mistry republiky v aquatlonu se v sobotu 13. dubna v Jablonci nad Nisou stali Martin Semerád a Tereza Svobodová, kteří si díky vítězství připsali i výraznou porci bodů do českého poháru.

  • Aquatlonový pohár v Českých Budějovicích pro Olšara a Hruškovou

    Účastnickým rekordem a výhrami Ondřeje Olšara a Alžběty Hruškové. Tak začal nový ročník Českého poháru v aquatlonu, který odstartoval v sobotu 9. března závodem EGE Aquatlon České Budějovice.

Diskusní fórum

Nejnovější   |   Nejdiskutovanější
Rotoped versus kolo venku (monikaseidlova 7.11.2021 13:28:58)
Jaký cyklotrenažér? (elisabthina92 7.9.2020 15:33:02)
Nové kolo na závody i trénink (frantisekklapal 14.5.2020 2:11:47)
Kloubní výživa (Martaz 8.9.2019 13:44:50)
prodám neopren ORCA OPENWATER 2017 (vasak 3.5.2019 17:39:29)
Kam s klíči při plavání (J.Marek 8.4.2019 8:58:40)
Před a po výkonu (Adrian22 20.1.2019 12:14:38)
pořádné světlo (tomas.beldy 6.1.2019 18:01:43)
Nalezené položky: 918 První Předchozí | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | Další Poslední