Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Na Maui chci skončit do pátého místa, říká objev letošního roku
16.10.2018 | Michal Piloušek

Největší objev letošní triatlonové sezony, brněnský Lukáš Kočař, ve čtvrtek odlétá s početnou českou výpravou na havajský ostrov Maui, kde se 28. října koná světový šampionát seriálu terénních triatlonů Xterra. Podaří se mu naplnit cíl skončit do pátého místa?

Přečteno: 3736× | Komentáře: 0

Na Havaji padaly rekordy, Lange i Ryf obhájili loňské tituly
14.10.2018 | Michal Piloušek

Zajedete triatlon všech triatlonů pod osm hodin a stejně to na vítězství nestačí… To si může říkat Belgičan Bart Aernouts, kterého na světovém šampionátu v Ironmanu na Havaji o čtyři minuty překonal Němec Patrick Lange a obhájil své loňské vítězství. I Švýcarka Daniela Ryf byla opět k nezastavení a připsala si již čtvrtý titul v řadě. Do cíle dorazila v čase 8:26:16, rovněž v novém traťovém rekordu.

Přečteno: 3677× | Komentáře: 1   
 
Vendula Frintová třetí na SP v americké Sarasotě
14.10.2018 | Radek Narovec

Česká triatlonistka Vendula Frintová získala další velkou medaili v této sezoně! V americké Sarasotě vybojovala v sobotu 13. října třetí místo v závodě Světového poháru, který se ovšem kvůli špatné kvalitě vody konal jako duatlon. Na start se postavily také další dvě české reprezentantky: Petra Kuříková dokončila na výborném 15. místě, Tereza Zimovjanová finišovala na 44. příčce.

Přečteno: 1679× | Komentáře: 0   
 
Kdo si to v sobotu rozdá o titul mistra světa v Ironmanu?
12.10.2018 | Michal Piloušek

Jak to zítra dopadne? V devět večer našeho času odstartují ti nejlepší z nejlepších triatlonistů, aby si to mezi sebou rozdali o letošní tituly mistrů světa v Ironmanu. V roce, kdy tato nejprestižnější soutěž slaví 40 let existence. Jak to vidíme v naší redakci?

Přečteno: 2417× | Komentáře: 0   
 
Ironman slaví 40 let. Na koho si před sobotou vsadíte?
08.10.2018 | Michal Piloušek

A je to tady! Po roce zase triatlonové Vánoce, svátek všech vytrvalostních sportovců, Ironman World Championship v havajské Koně. Na 2500 špičkových triatlonistů se připravuje na vrchol sezony na ostrovech, které daly světu triatlon. Zatímco v ženách je jasnou favoritkou Daniela Ryf, v mužích může překvapit kdokoliv z téměř dvou desítek ironmanů! Jede se již v sobotu 13. října.

Přečteno: 6415× | Komentáře: 0   
 
Duatlonové tituly v Žamberku získali Bednarský a Svobodová
23.09.2018 | Česká triatlonová asociace

Poslední mistrovské tituly, které v této sezoně zbývalo rozdělit, už mají své majitele. Mistry republiky v duatlonu se v sobotu 22. září při Žamberském duatlonu stali Vojtěch Bednarský a Tereza Svobodová.

Přečteno: 2256× | Komentáře: 0   
 
ROZHOVOR: Na otce zatím ještě nemám, říká úspěšný brněnský triatlonista
20.09.2018 | Josef Rendl

Lukáš Kočař má parádní sezonu. Syn legendy českého triatlonu a velkého průkopníka tohoto sportu v Česku Tomáše Kočaře bral v létě bronz na Xterra Czech a na silnici se umístil na parádním šestém místě mezi profíky na Ford Challenge Prague. Přesto říká, že na otce zatím ještě nemá. Opravdu? Neukáže na Maui opak?

Přečteno: 3661× | Komentáře: 0   
 
Poslední závod Ford Czechman Tour pro Kotopulu a Zadáka
17.09.2018 | Česká triatlonová asociace

Letošní ročník Ford Czechman Tour je u konce. Poslední závod Českého poháru v dlouhém triatlonu a duatlonu se konal v sobotu 15. září v Příbrami. Vítězi Klasik Duatlonu se stali Karel Zadák a Helena Kotopulu, která je zároveň celkovou pohárovou vítězkou. Kategorii mužů ovládl Tomáš Řenč.

Přečteno: 2271× | Komentáře: 0   
 
Vendule australské finále MS nesedlo, skončila na 26. příčce
15.09.2018 | Česká triatlonová asociace

Česká reprezentantka Vendula Frintová obsadila v posledním letošním závodě seriálu mistrovství světa 26. pozici. Finálový závod World Triathlon Series v australském Gold Coast ovládla v sobotu 15. září domácí Ashleigh Gentleová. Druhá doběhla Britka Vicky Hollandová, která se stala letošní vítězkou prestižního seriálu. Svůj závod mají za sebou i muži, nejlépe z Čechů dopadl František Linduška na 38. místě.

Přečteno: 2024× | Komentáře: 0   
 
Ford Czechman Tour vyvrcholí klasik duatlonem v Příbrami
13.09.2018 | Česká triatlonová asociace

Český pohár v dlouhém triatlonu a duatlonu jde do finále. Posledním závodem letošního ročníku FORD CZECHMAN TOUR bude v sobotu 15. září příbramský Klasik Duatlon. Osmý závod letošního pohárového ročníku přivítá areál Nového rybníka, kde bude možné získat poslední body do celkového pořadí.

Přečteno: 2299× | Komentáře: 0   
 
Repre triatlonisty čeká vrchol sezony, bude Frintová v první desítce?
13.09.2018 | Česká triatlonová asociace

Jeden z vrcholů triatlonové sezony se blíží! Už tento víkend se v Gold Coast uskuteční grand finále seriálu mistrovství světa (WTS). „Do Austrálie odjela sedmičlenná výprava závodníků, která obsadí všechny hlavní kategorie,“ říká v rozhovoru reprezentační trenér Lukáš Vrobel, který v pátek 14. září vyšle na start kategorii U23. V sobotu čeká závod juniorské kategorie a elite ženy. Program uzavřou v neděli elite muži a smíšené štafety junioři+U23.

Přečteno: 1762× | Komentáře: 0   
 
Handicapovaný Jan Tománek opět mistrem světa v polovičním ironmanu
06.09.2018 | Gabriela Gaudlová

Triatlonista Jan Tománek, který je od 15 let upoutaný na invalidní vozík, obhájil o uplynulém víkendu titul mistra světa v polovičním ironmanu. V jihoafrickém Port Elizabeth vybojoval časem 5:37:24 druhou zlatou medaili v řadě v kategorii handicapovaných. Přitom chybělo málo a sen o druhém titulu by se rozplynul.

Přečteno: 3068× | Komentáře: 0   
 

Krátké zprávy

  • Táborský triatlonový festival uvidí nejnabitější závod ve své 37leté historii

    Triatlonisté z Brazílie, Kanady nebo Austrálie míří na jih Čech, kde se v neděli 24. července uskuteční Táborský triatlonový festival. Součástí atraktivního programu jsou závody Evropského poháru juniorů, na kterých se představí nabitá konkurence z celého světa, a také Český pohár.

  • České tituly v zimním triatlonu vybojovali Rauchfuss a Grabmüllerová

    Pro první triatlonové tituly této sezony vystoupali až k vysílači Praděd Marek Rauchfuss se Šárkou Grabmüllerovou, kteří se v sobotu 5. března stali mistry republiky v zimním triatlonu. Absolutní vítězství v závodě žen si při Jesenickém zimním triatlonu připsala Slovenka Margaréta Bičanová.

  • Grabmüllerová má bronz z mistrovství světa v terénním triatlonu! Kočař čtvrtý

    Čeští terénní triatlonisté patří k nejlepším na planetě! Opět to potvrdili ve španělském regionu Extremadura, kde se v neděli 31. října konalo mistrovství světa. Aneta Grabmüllerová vybojovala bronz, Lukáš Kočař obsadil 4. místo, ze kterého ho od medaile dělilo pouhých 18 sekund.

  • Extrémní triatlon Winterman se stal kořistí Jílka a Štefanovičové

    Jeden z nejtěžších triatlonových závodů nejen u nás, ale i v Evropě, má za sebou sedmý ročník. Téměř devět kilometrů plavání v tekoucím proudu Labe, 180 kilometrů kopcovité cyklistiky Česko-saským Švýcarskem a závěrečný maraton s cílem na vrcholu Ještědu. Závod patří do celosvětové série závodů Extreme Triathlon Series. Letošním vítězem WINTERMANA se stal pětinásobný účastník David Jílek a Hanka Štefanovičová.

  • Xterra Český pohár pokračuje Šindel Cupem na západě Čech 

    Dějištěm čtvrtého závodu XTERRA Českého poháru v terénním triatlonu bude malá vesnička Šindelová u Kraslic v Karlovarském kraji. Na závodníky čekají opravdu přírodní tratě vedené neprobádanými končinami místních hor a nádhernými scenériemi zatopeného lomu nebo okolo letohrádku.

  • Velká cena Tábora se letos kvůli pandemii neuskuteční

    Velká cena Tábora v triatlonu, která byla naplánována na 26. července, se v roce 2020 neuskuteční. Z termínové listiny tak mizí mezinárodní závod, který měl být součástí Evropského poháru juniorů, Českého poháru v olympijském a sprint triatlonu a zároveň se měl uskutečnit jako Mistrovství ČR žáků.

  • Mezinárodní triatlonová unie posouvá termín zastavení aktivit do 30. června

    Mezinárodní triatlonová unie (ITU) rozhodla v pátek 3. dubna o pozastavení veškerých aktivit až do 30. června 2020. Dosud byly veškeré závody, tréninkové kempy a další události ve světovém triatlonovém kalendáři pozastaveny pouze do konce dubna. Důvodem k prodloužení tohoto opatření je zhoršující se situace s šířením onemocnění COVID-19 ve světě.

  • Grabmüllerová pátá na ME v zimním triatlonu

    Po tříleté závodní pauze si Aneta Grabmüllerová doběhla na mistrovství Evropy v zimním triatlonu, které se uskutečnilo 29. února v rumunském Cheile Gradistei, pro 5. místo. Vylepšila si tak své tři roky staré maximum.

  • Česká štafeta slaví bronz na MS v zimním triatlonu

    Dvojice zimních triatlonistů Aneta Grabmüllerová a Marek Rauchfuss získala na mistrovství světa v závodě smíšených štafet bronz. Závodu, který se uskutečnil v neděli 9. února v italském Asiagu, opět dominovali Rusové.

  • Rauchfuss veze z MS v zimním triatlonu stříbro

    Dvojnásobný bronzový medailista z mistrovství světa v zimním triatlonu Marek Rauchfuss rozšířil svou sbírku cenných kovů. Na světovém šampionátu v italském Asiagu vybojoval v sobotu 8. února stříbro. Mezi ženami dokončila na devátém místě Aneta Grabmüllerová.

  • Kuříková vybojovala 35. příčku ve finále seriálu MS v olympijském triatlonu

    Seriál mistrovství světa v olympijském triatlonu vyvrcholil v sobotu 31. srpna finálovým závodem v Lausanne. Petra Kuříková si v něm připsala 35. místo, Vendula Frintová nedokončila. Mistryní světa a taktéž vítězkou seriálu se stala Američanka Katie Zafaresová.

  • Při Evropském poháru juniorů v Táboře zářili Hrušková a Grebík

    O body do Evropského poháru juniorů i o tituly mistrů ČR ve sprintu se závodilo o víkendu 3. – 8. srpna při Táborském triatlonovém festivalu. Tituly získali František Linduška a Tereza Zimovjanová. Při EPJ zářili čeští reprezentanti – Alžběta Hrušková brala zlato, Radim Grebík stříbro!

  • Xterru v Hradci Králové vyhráli Bednarský a Cibulková

    Hradecký terénní triatlon každoročně přiláká velký počet triatlonistů, letos se navíc hlavní závod jel pod hlavičkou Xterra jako český pohár v terénním triatlonu, a tak se do Hradce Králové sjela špička českých terénních triatletů. Hlavní závod po dramatickém, ale zároveň divácky velice zajímavém finiši v podání Vojtěcha Bednarského a Ondřeje Petra, ovládl prvně jmenovaný.

  • Aquatlonové tituly získali Semerád a Svobodová

    Mistry republiky v aquatlonu se v sobotu 13. dubna v Jablonci nad Nisou stali Martin Semerád a Tereza Svobodová, kteří si díky vítězství připsali i výraznou porci bodů do českého poháru.

  • Aquatlonový pohár v Českých Budějovicích pro Olšara a Hruškovou

    Účastnickým rekordem a výhrami Ondřeje Olšara a Alžběty Hruškové. Tak začal nový ročník Českého poháru v aquatlonu, který odstartoval v sobotu 9. března závodem EGE Aquatlon České Budějovice.

Diskusní fórum

Nejnovější   |   Nejdiskutovanější
Rotoped versus kolo venku (monikaseidlova 7.11.2021 13:28:58)
Jaký cyklotrenažér? (elisabthina92 7.9.2020 15:33:02)
Nové kolo na závody i trénink (frantisekklapal 14.5.2020 2:11:47)
Kloubní výživa (Martaz 8.9.2019 13:44:50)
prodám neopren ORCA OPENWATER 2017 (vasak 3.5.2019 17:39:29)
Kam s klíči při plavání (J.Marek 8.4.2019 8:58:40)
Před a po výkonu (Adrian22 20.1.2019 12:14:38)
pořádné světlo (tomas.beldy 6.1.2019 18:01:43)
Nalezené položky: 920 První Předchozí | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | Další Poslední