Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Duatlonové tituly v Žamberku získali Bednarský a Svobodová

Duatlonové tituly v Žamberku získali Bednarský a Svobodová
foto: archiv ČTA

Česká triatlonová asociace | 23.09.2018 | přečteno: 2223×

Poslední mistrovské tituly, které v této sezoně zbývalo rozdělit, už mají své majitele. Mistry republiky v duatlonu se v sobotu 22. září při Žamberském duatlonu stali Vojtěch Bednarský a Tereza Svobodová.

Při závodu se startem v zámeckém parku závodníci absolvovali postupně 5 km běhu, 20 km cyklistiky a 3 km běhu. „Běžecká trať byla poměrně rozmanitá, v každém okruhu byl výběh, seběh i rovinatý úsek. Na kole byl profil také zvlněný,“ řekla k trase Tereza Svobodová.

V závodě žen měla být podle startovní listiny její hlavní konkurentkou německá triatlonistka Ulrike Schwalbeová, která ale nakonec vůbec nezávodila. „Měla jsem od trenéra jasně stanovený cíl: Vyhraj. Před závodem jsem se cítila dobře a věřila si. A tak jsem nastavila hlavu na vítězství. A ono to vyšlo!

Taktika byla držet se na čele a nakonec všem utéct. Což se v podstatě povedlo,“ popsala svou taktiku Tereza Svobodová.

A jak se závod z jejího pohledu vyvíjel? „Od začátku jsem si hlídala čelo závodu. Rozběhla jsem si svoje tempo, které akceptovaly jen dvě soupeřky. S jednou z nich, Klárou Moravcovou, jsem poté spolupracovala na kole. O mém vítězství se rozhodlo v druhém depu, kde jsem díky rychlému přezouvání získala náskok. Závěrečný běh už jsem si jen hlídala odstup a užívala si skvělou atmosféru závodu, sluníčko a podporu fanoušků,“ popsala Tereza Svobodová, která proběhla cílovou bránou v čase 1:08:20. Druhá Klára Moravcová na ni ztratila 33 vteřin, třetí Veronika Rosová pak minutu a 42 vteřin.

Zatímco Tereza Svobodová šla na start s jasným cílem, Vojtěch Bednarský nevěděl, co od závodu čekat. „Měsíc jsem nezávodil a užíval jsem si prázdniny. Tak jsem moc nevěděl, jak na tom vlastně jsem,“ vysvětlil.

Od prvních metrů se ale držel na čele závodu. V prvních běžeckých okruzích byl ještě součástí větší skupiny, pak už ale dokázal jeho tempo udržet jen Pavel Petrásek. „Spolu jsme jeli na kole a hodně si pomáhali, takže nás skupina za námi nedojela. Do druhého běhu pak Pavel vyrazil z depa dřív, ale chtěl jsem na něho co nejdřív zaútočit a tahle taktika mi vyšla,“ popsal průběh závodu Bednarský, který zvítězil v čase 58:54.

Druhý doběhl Pavel Petrásek, který zaostal o 27 vteřin. Třetí byl Luděk Abrahám.

Výsledky

Žamberský duatlon, 22. září 2018

Muži: 1. Vojtěch Bednarský 58:54, 2. Pavel Petrásek 59:21, 3. Luděk Abrahám 1:00:06

Ženy: 1. Tereza Svobodová 1:08:20, 2. Klára Moravcová 1:08:53, 3. Veronika Rosová 1:10:02

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 23.09.2018 23:01:09

Poslední mistrovské tituly, které v této sezoně zbývalo rozdělit, už mají své majitele. Mistry republiky v duatlonu se v sobotu 22. září při Žamberském duatlonu stali Vojtěch Bednarský a Tereza Svobodová.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.