Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Nejlepší terénní triatlonisté světa zamíří v půli července na Xterra Czech

Nejlepší terénní triatlonisté světa zamíří v půli července na Xterra Czech
foto: Václav Pancer

tisková zpráva | 03.07.2018 | přečteno: 3690×

Nejnabitější startovní pole ve své patnáctileté historii nabídne o druhém červencovém víkendu XTERRA CZECH 2018. Kultovní triatlon se bude po dvouleté pauze znovu konat v jihočeských Prachaticích a bude součástí světového i evropského poháru Xterra.

Nejlepší závodníci v jednotlivých věkových kategoriích si navíc zajistí místo na startu mistrovství světa, které se koná v říjnu na Havaji. Specialitou Xterra triatlonu je to, že se může na start vedle profesionálů postavit i jakýkoli amatér bez nutnosti licence.

Bezesporu hlavní hvězdou prachatického závodu bude aktuální mistr světa Jihoafričan Bradley Weiss. Největším konkurentem mu bude trojnásobný mistr světa, legendární Ruben Ruzafa. Dalším hvězdným jménem je Ben Allen, Australan, který je posledním historickým vítězem Xterra Czech, byl už třikrát třetí na mistrovství světa a letos chce konečně dosáhnout na nejvyšší stupínek. Mladou generaci budou zastupovat například Osborne (NZL), Lehmann (GER) nebo Chané (FRA).

Z českých závodníků nejvýše pomýšlí ostřílený lišák Jan Kubíček, návrátilec Karel Zadák, ale také mladí borci jako Kočař, Bednarský nebo Petr.

V ženské kategorii budeme držet palce domácí Heleně Karáskové Erbenové, která bude bezesporu hlavní favoritkou závodu. Na záda jí ale bude dýchat vedoucí žena evropského poháru Nicole Walters, zkušená Švýcarka Renate Bucher, nestárnoucí Rakušanka Carina Wasle, či Australanky Belinda Haden a Penny Slater.

Pořadatelé připravili pro letošek inovovanou trasu závodu. Na úvod bude nutno zdolat 1,5 km plavání v nejvýše položeném rybníku v republice, Křišťanovickém. „Rozdělili jsme plavání do dvou 750 metrů dlouhých okruhů, mezi nimi závodníci vyběhnou na břeh a zpět do vody budou skákat z mola. To bude určitě zajímavé i pro diváky.“ říká stavitel tratí Michal Piloušek mladší.

Na horském kole se pojede 32 km dlouhý okruh po šumavských loukách a cestičkách. Na trase jsou i brody a technické pasáže. Nechybí ani průjezd malebnými vesničkami jako je Záblatí. Druhé depo je umístěno na renesančním Velkém náměstí, které je dominantou města i poznávacím znamením Xterra Czech.

Běžecká trasa nabídne ve dvou okruzích po 5 km běh po kočičích hlavách v centru města, ale i křivolaké pěšinky na svazích Černé hory. I běžecká trasa doznala řady změn, aby byla zábavnější. Cíl závodu bude před budovou Staré radnice v Prachaticích.

Stejnou trať si mohou vyzkoušet i amatéři, o kterých je Xterra především! Kapacita 250 míst na startu se pomalu plní a kromě ostřílených závodníků si k terénnímu triatlonu hledá cestu celá řada nováčků.

Pro ty, kteří si nevěří na celou trasu, je připraven závod Sprint na tratích 300 m plavání, 12 km na horském kole a 3 km běh. Pokud si chcete zajet jen jednu disciplínu, sestavte s kamarády štafetu, kdy každý pojede jen jeden úsek triatlonu!

Doprovodný program nabízí dětské závody, koncerty (PSH nebo Ben Cristovao), Skate a BMX exhibici, ale také gastro zónu a živý přenos z trati závodu na velkoplošnou obrazovku. Přihlášky a další informace najdete na webovkách www.xterra.cz.

Anketa

Kdo z mužů vyhraje letos Xterra Czech?

 
1 hl.
 
0 hl.
 
0 hl.
 
0 hl.
 
0 hl.
 
0 hl.
 
1 hl.
 
1 hl.
 
2 hl.
 
2 hl.
Celkem hlasovalo 7 uživatelů.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 03.07.2018 08:45:08

Nejnabitější startovní pole ve své patnáctileté historii nabídne o druhém červencovém víkendu XTERRA CZECH 2018. Kultovní triatlon se bude po dvouleté pauze znovu konat v jihočeských Prachaticích a bude součástí světového i evropského poháru Xterra.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.