Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Dva velké triatlony na území Česka jsou v ohrožení, říká šéfka triatlonu

Dva velké triatlony na území Česka jsou v ohrožení, říká šéfka triatlonu
foto: City Triathlon

Radek Narovec | 16.05.2017 | přečteno: 4241×

Politické neshody a skandál kolem financování fotbalu vážně ohrožují uspořádání dvou špičkových triatlonových závodů na území Česka, uvedla šéfka České triatlonové asociace Lenka Kovářová na úterní tiskové konferenci. Challenge Prague (dříve TriPrague) a City Triathlon v Karlových Varech, akce s puncem světové kvality, čelí riziku, že neobdrží státní dotaci pro zaplacení licencí a startovného pro top závodníky. Stát zastavil vyplácení dotací do doby, než padne rozhodnutí o budoucí vládě.

„Jsme paralyzováni. Dostali jsme potvrzení, kolik peněz jsme měli dostat. Program na organizaci sportu však byl zrušen a bude se vypisovat znovu. Z toho dotujeme (malé) závody a to jsou peníze které nám nyní chybí. Je to kolem šesti milionů korun,“ vysvětlila Kovářová a dodala, že dotace v podobné výši z jiného dotačního programu určená na top světové akce byla rovněž zrušena a bude se o ní rozhodovat později podle vývoje na domácí politické scéně.

Vladimír Malý, šéf karlovarského závodu, který se měl (a snad bude) konat poprvé pod hlavičkou ITU World Cup, uvedl, že přípravy na 3. září probíhají nadále ve víře, že stát – konkrétně Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy – dostojí své garanci. Jeho akce má přibližný rozpočet devět milionů korun a od státu měla plynout zhruba třetina. Další tři miliony měly jít na podporu Challenge Prague, který je naplánován na 29. července v centru Prahy.

„Doufáme, že věc se vrátí do původních kolejí. Krizový plán nemáme. Snad se do měsíce vrátíme k původnímu plánu. Jedeme pořád na plný plyn (v přípravách),“ uvedl Malý po tiskové konferenci.

Šéfka českého triatlonu neskrývala rozčarování a frustraci: „Jde o čas, oba závody musí platit licence a startovné top závodníkům. My nemáme žádné záložní finance, nemůžeme si půjčit. Dva roky života děláme na tom, aby se tady závod Světového poháru uskutečnil, a teď jsme ve velké nejistotě.“

„Pokud se do měsíce nedozvíme, zda peníze dostaneme, bude to celosvětová ostuda,“ řekla a nevyloučila zcela ani zrušení obou akcí. „Svazy malých sportů jako jsme my, jsou v průšvihu. Kdo tvrdí něco jiného, kecá.“

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 16.05.2017 14:04:52

Politické neshody vážně ohrožují uspořádání dvou špičkových triatlonových závodů na území Česka, uvedla šéfka České triatlonové asociace Lenka Kovářová na úterní tiskové konferenci. Challenge Prague (dříve TriPrague) a City Triathlon v Karlových Varech, akce s puncem světové kvality, čelí riziku, že neobdrží státní dotaci pro zaplacení licencí a startovného pro top závodníky. Stát zastavil vyplácení dotací do doby, než padne rozhodnutí o budoucí vládě.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.