Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Vodičková smazala ztrátu z kola a vyhrála domácí Challenge Prague

Vodičková smazala ztrátu z kola a vyhrála domácí Challenge Prague
foto: Markéta Navrátilová, Challenge Prague

Radek Narovec | 27.07.2019 | přečteno: 2969×

Vyšlo to! Český triatlon může slavit, na domácím poli zvítězila česká závodnice. Radka Kahlefeldt Vodičková tradičně silným během dokázala, že si pro letošek nachystala neskutečnou formu. Ford Challenge Prague vyhrála i přes penalizaci před Švédkou Lisou Norden a vyhrála během dvou týdnů podruhé. Skvělý návrat na české závody po šestileté pauze!!! V mužích se radoval Němec Florian Angert, který to natřel všem favoritům závodu.

Radka, která se letos pohybuje stabilně na špici triatlonů středních distancí a v půlce července vyhrála polovičního ironmana v Astaně, sice vylézala z vody jako druhá o 4 sekundy za Švédkou, ovšem depem se prosmýkla rychleji a vyrazila na kole jako první. Nicméně Lisa je opravdu skvělou cyklistkou, takže Radce šlo o to neztratit na 90km distanci příliš a zkusit ztrátu stáhnout v půlmaratonu, který je rozhodně nejsilnější disciplínou Češky žijící v Austrálii.

A opravdu, stačilo zhruba deset kilometrů a Radka měla svou soupeřku v dohledu a následně i za sebou. Lisa Norden naopak v běhu nepatří ke světové špičce a do cíle už jen ztrácela na lehkonohou Češku. Radka vyhrála v čase 4:22:13.5, Norden měla ztrátu dvě minuty. Britka Emma Pallant, další favoritka sobotního závodu, po kole odstoupila ze třetí příčky.

„Je to skvělý pocit. Moc jsem si přála zde v Praze vyhrát, ale měla jsem to těžké. Nejdřív samé překážky a samozřejmě úžasné holky na startu,“ líčila své dojmy bezprostředně po závodě česká sportovkyně. „Na kole jsem věděla, že bude Lisa silnější, chce se nominovat na olympiádu a na kole jede jako motorka. Ale běh mi jde letos dobře.“ A mohla jít slavit nejen svou výhru, ale i 40. narozeniny svého manžela.

V mužích se skvěle prezentoval 27letý vytáhlý Němec Florian Angert, který si odtáhl cyklistickou část a nikdo z favorizovaných soupeřů mu nestačil ani na závěrečném půlmaratonu v centru Prahy. „Vsadil jsem všechno na kolo, a i když zrovna nemiluji technické pasáže, kterých tu byla spousta, povedlo se mi to a nyní si užívám vítězství. Konečně povedený závod!“ radoval se v cíli Angert.

Druhý za ním dorazil do cíle Belgičan Pieter Heemeryck, který zkompletoval svou sbírku medailí z pražského triatlonu, třetí skončil Španěl Pablo Dapena.

Z českých triatlonistů si to mezi sebou rozdávala hlavně trojice Lukáš Kočař, Tomáš Řenč a Petr Soukup. Leč záhy odstoupil prvně jmenovaný a lepším kolem a během si devátou příčku celkově zajistil Řenč, Soukupovi patřila příčka jedenáctá. „Vůbec se mi netočily nohy a po 15 kilometrech kola jsem odstoupil. Necítil jsem se poslední dny dobře a dnes to bylo ještě horší,“ řekl po závodě zklamaný Kočař, který se nedávno vrátil z italského vysokohorského střediska Livigno. Držme mu palce, aby mu vyšla evropská Xterra v Prachaticích!

Stejně tak přejme úspěch dnes nejrychlejšímu českému závodníkovi, vítězi letošního Moraviamana Tomáši Řenčovi, který se bude za tři týdny ucházet ve Švédsku o slot na letošního Ironmana v Koně.

Mezi ženami byla hodně vidět Simona Křivánková, která doběhla na pěkném sedmém místě.

Závod naštěstí nedoprovázelo takové vedro, jaké sužovalo celou zemi v posledních dnech. Obloha se zatáhla a teploty klesly na přijatelnějších 26 stupňů Celsia. Slibované bouřky se naštěstí Praze vyhnuly.

MUŽI

  1. Florian Angert 3:54:49
  2. Pieter Heemeryck +2:46
  3. Pablo Dapena +4:14
  4. Frederic Funk +4:43
  5. Thomas Steger +6:35

ŽENY

  1. Radka Kahlefeldt Vodičková 4:22:13
  2. Lisa Norden +1:58
  3. Eva Wutti +9:22
  4. Lisa Roberts +12:14
  5. Katrien Verstuyft +14:51

Kompletní výsledky: https://sportsoft.cz/…results/5017?…

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 27.07.2019 16:39:15

Vyšlo to! Český triatlon může slavit, na domácím poli zvítězila česká závodnice. Radka Kahlefeldt Vodičková tradičně silným během dokázala, že si pro letošek nachystala neskutečnou formu. Ford Challenge Prague vyhrála i přes penalizaci před Švédkou Lisou Norden. V mužích se radoval Němec Florian Angert, který to natřel všem favoritům závodu.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.