Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

V úvodu triatlonového MS z Čechů nejlépe Frintová

Česká triatlonová asociace | 08.03.2015 | přečteno: 2388×

V sobotu 7. března hostilo Abú Dhabí ve Spojených arabských emirátech úvodní závod seriálu mistrovství světa v triatlonu. Na startu se představili i čtyři čeští reprezentanti. Nejlepší výsledek zaznamenala Vendula Frintová, která doběhla na 25. místě.

V hlavním městě Spojených arabských emirátů se bojovalo na tratích sprint triatlonu, tedy 750 metrů plavání, 20 kilometrů na kole a 5 kilometrů běhu.

Na programu byl nejprve závod žen a v něm byla i dvě česká želízka. Vendula Frintová obsadila v nabité konkurenci 25. místo, když za medailovými pozicemi zaostala o minutu a 13 vteřin. Druhá česká reprezentantka Petra Kuříková doběhla na 56. místě.

„Závod odhalil to, na čem je potřeba pracovat. V mém případě je to plavání na otevřené vodě. V bazénu jsem se hodně zlepšila, bohužel se mi zlepšení nedaří přenést na otevřenou vodu. Díky nepříliš vydařenému plavání jsem zůstala odkázána až na čtvrtý balík. Přestože jsem se na kole cítila dobře, soupeřky v předních balících jely však rychleji,“ zhodnotila Kuříková.

Z vítězství se díky drtivému tempu v běžecké části radovala Američanka Gwen Jorgensenová, která po cyklistice ztrácela na vedoucí závodnici více než minutu. Druhá doběhla její krajanka Katie Zaferesová, třetí místo obsadila Flora Duffyová z Bermud.

V závodě mužů doběhl Přemysl Švarc na 36. místě se ztrátou rovných dvou minut na vítěze. „Spokojený nejsem. Takhle dobře jsem se v závodě necítil ani nepamatuju. Síla, energie i chuť byly a je z toho 36. místo. Plavání celou dobu na konci balíku, zrychlit mi nešlo. První dva kilometry na kole peklo a odpadal jsem. Pak ale super a jezdil jsem i v čele a střídal. I depo a výběh dobrý a celý běh chuť a sbíhání ostatních. Celkem 20. čas běhu. Jak ale říkám, spokojený nejsem,“ uvedl Švarc.

Druhý český závodník Tomáš Řenč protnul cílovou pásku jako poslední a obsadil 59. místo. Vítězem se stal Španěl Mario Mola. Druhé místo bral Francouz Vincent Luis, třetí pak Jihoafričan Richard Murray. Úřadující mistr světa Javier Gomez v úvodním podniku sezony obsadil šesté místo.

Výsledky: Úvodní závod MS v triatlonu, Abú Dhabí

Muži: 1. Mario Mola (Špa) 00:52:32, 2. Vincent Luis (Fra) 00:52:45, 3. Richard Murray (JAR) 00:52:50, …, 36. Přemysl Švarc (ČR) 00:54:32, …, 59. Tomáš Řenč (ČR) 01:02:49.

Ženy: 1. Gwen Jorgensenová (USA) 00:58:59, 2. Katie Zaferesová (USA) 00:59:15, 3. Flora Duffyová (Ber) 00:59:23, …, 25. Vendula Frintová (ČR) 01:00:36, …, 56. Petra Kuříková (ČR) 01:03:00.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 08.03.2015 10:59:34

V sobotu 7. března hostilo Abú Dhabí ve Spojených arabských emirátech úvodní závod seriálu mistrovství světa v triatlonu. Na startu se představili i čtyři čeští reprezentanti. Nejlepší výsledek zaznamenala Vendula Frintová, která doběhla na 25. místě.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.