Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Čelůstka v Africe sedmý, Švarc osmý

Česká triatlonová asociace | 16.02.2015 | přečteno: 3609×

Čeští triatlonisté Jan Čelůstka a Přemysl Švarc o víkendu startovali na prvním závodě letošní sezony. V Africe v Kapském městě bojovali na tratích sprintu a Čelůstka obsadil sedmé místo. Jeho reprezentační kolega Švarc skončil hned za ním, osmý.

Oba zkušení závodníci se do Kapského města vydali poté, co několik týdnů tvrdě trénovali ve Španělsku a oba byli zvědaví, jak se jim v prvním závodě sezony povede. Nakonec z toho v případě Čelůstky bylo sedmé místo, Švarc doběhl o devět vteřin za ním osmý.

„Plavání, to byla slušná mela. Jako obvykle při startu z pláže. Na kole se utvořila skupina šestnácti lidí, která pěkně spolupracovala. Já očekával trochu méně lidí v prvním balíku, a tak jsem v posledním kole s Hornerem zkusil ujet. To nevyšlo, ale aspoň jsem měl dobrou pozici do depa. Na běh jsem šel druhý a trochu to přepálil. Ještě na poslední otočce na 3,75 km jsem byl ve hře o 4. místo nějakých 10 vteřin za první trojicí, ale pak mi došlo. Byl jsem rád, že už to bylo z kopce a já se vůbec dostal do cíle. Není to propadák, ale spokojený bych byl v elitní pětce,“ zhodnotil závod Čelůstka.

To Švarc byl spokojený zejména s cyklistickou částí. „Na první závod sezony jsem celkem spokojený, protože to bývá nejhorší výsledek daného roku. A pokud to tak bude, tak to beru všemi deseti. Plavání v poklidu v hlavním balíku, kdy nám odplaval jen Shoeman. Na kole se mi jelo konečně po roční pauze dobře. Velké díky zde patří trenérům Zbyškovi a Fialovi. Bohužel jsem asi chvíli ztratil koncentraci před koncem kola a do depa šel snad poslední z 15ti-členné skupiny. Hlavní balík utekl a já měl 30 metrů. Proti větru jsem neměl šanci a seběhl jen pár borců. Na Honzu to už nestačilo. Ale po zimní přípravě je vidět zlepšení a i věci, kde je třeba zabrat. Jsem rád, že nás sem ČTA poslala,“ uvedl k závodu Švarc.

Zvítězil domácí závodník Henri Shoeman před Rakušanem Lukasem Hollausem a Němcem Franzem Loeschkem.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 17.02.2015 00:52:04

Čeští triatlonisté Jan Čelůstka a Přemysl Švarc o víkendu startovali na prvním závodě letošní sezony. V Africe v Kapském městě bojovali na tratích sprintu a Čelůstka obsadil šesté místo. Jeho reprezentační kolega Švarc skončil hned za ním sedmý.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.