Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Kubíček a Erbenová úspěšní ve Slovinsku

Česká triatlonová asociace | 22.09.2014 | přečteno: 2185×

Český reprezentant Jan Kubíček se stal vítězem seriálu v terénním triatlonu, který se koná pod hlavičkou Evropské triatlonové unie a nese název TNatura. V posledním závodě ve Slovinsku mu k tomu stačilo druhé místo. V závodě žen dominovala Helena Erbenová. Ta v celkovém pořadí obsadila 4. místo.

Ve slovinské Pokljuce se po Sardinii, Přední Výtoni a Schluchsee konal čtvrtý a zároveň poslední díl seriálu TNatura. Bojovalo se na tratích 1,5 kilometru plavání, 22 kilometrů na kole a 8 kilometrů běhu.

V mužském závodě se český reprezentant Jan Kubíček blýskl druhým místem. To mu v kombinaci s vítězstvím v Přední Výtoni, druhým místem ze Schluchsee a čtvrtým místem ze Sardinie zajistilo celkové prvenství v seriálu. Za druhé místo v závodě inkasoval prémii 625 euro, za prvenství v seriálu 2500 euro.

V Pokljuce Kubíček nestačil jen na Belgičana Krise Coddense, třetí doběhl další Belgičan Jim Thijs. Na 7. místě skončil Jiří Klíma, hned za ním jako osmý doběhl Pavel Jindra. V ženském závodě nenašla přemožitelku Helena Erbenová, která o více než dvě minuty porazila německé eso, úřadující mistryni světa a vítězku Světového poháru Xterra z Prachatic Kathrin Müllerovou. Třetí doběhla Maud Golsteynová z Nizozemí.

„V prvním plaveckém okruhu jsem ztrácela, ale v druhém jsem se pověsila za Jirku Klímu a podařilo se mi dotáhnout Maud a Sabinu Rzepkovou. Usoudila jsem, že nechci ztratit v depu, a tak jsem si poprvé neoblíkala ponožky, protože se zmrzlýma rukama bych si je asi ani neoblékla. Nevím, kolik jsem ztrácela po plavání na Kathrin, ale po čtyřech okruzích jsem náskok stáhla na půl minuty a s touto ztrátou vybíhala na druhé pozici. Po prvním okruhu jsem malinko nabrala, ale v druhém jsem začala stahovat a ve třetím z šesti jsem ji dostihla. Běh se organizátorům povedl, sice se běželo na 1,2km dlouhém kolečku, ale dali tam pěkný kopec, takže to nebylo jednoduché. S pohodovým náskokem jsem si doběhla pro první místo. Teď už mě čeká jen vrchol MS Xterra na Mauií, takže hurá za pár týdnů do tepla,“ uvedla k závodu Erbenová.

V celkovém pořadí seriálu obsadila Erbenová čtvrté místo a to odjela jen dva ze čtyř závodů. Dávala totiž přednost Světovému poháru Xterra, který její bližší profilem tratí. Česká triatletka za celkové čtvrté místo dostala prémii 1000 euro. Dalších 750 euro si připsala za vítězství. „Určitě je to milé, alespoň mi to zaplatí letenku na Havaj,“ smála se.

Výsledky: TNatura, Slovinsko, Pokljuka

Muži: 1. Kris Coddens (Bel) 1:37:45, 2. Jan Kubíček (ČR) 1:38:12, 3. Jim Thijs (Bel) 1:39:21, …, 7. Jiří Klíma (ČR) 1:45:15, 8. Pavel Jindra (ČR) 1:46:39.

Ženy: 1. Helena Erbenová (ČR) 1:52:00, 2. Kathrin Müllerová (Něm) 1:54:11, 3. Maud Golsteynová (Niz) 1:56:21.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 22.09.2014 20:58:10

Český reprezentant Jan Kubíček se stal vítězem seriálu v terénním triatlonu, který se koná pod hlavičkou Evropské triatlonové unie a nese název TNatura. V posledním závodě ve Slovinsku mu k tomu stačilo druhé místo. V závodě žen dominovala Helena Erbenová. Ta v celkovém pořadí obsadila 4. místo.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.