Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
ROZHOVOR: Už první Xterra nasadila laťku hodně vysoko
26.10.2017 | Michal Piloušek

Pokud lze někoho z českých triatlonistů nazývat žijící legendou Xterry, tak je to 37letý Honza Kubíček. Hned při premiéře nového sportu v roce 2002 v Hluboké nad Vltavou bral 6. místo ve světovém poháru. „Je to něco jinýho, celou dobu to drncá,“ smál se tehdy do kamery ČT. To ještě netušil, jak jej terén uchvátí. V dalších letech poměřoval síly se světovou špičkou jak ve světovém poháru Xterra, tak na havajském mistrovství světa. V neděli bude opět na startu.

Přečteno: 2340× | Komentáře: 0

ROZHOVOR: Podvádět na kole? Bohyně Pelé vás vidí a vrátí vám to na běhu
24.10.2017 | Michal Piloušek

Je to už pár let, co se český závodník podíval blízko času pod devět hodin v rámci havajského Ironmana! Petr Soukup avizoval před závodem vysoké cíle a ty si určitě splnil. Do budoucích let má tak český triatlon nového bojovníka o havajské rekordy a umístění v první padesátce. Letos čas 9:05 stačil na 50. místo celkově, ve své věkové kategorii obsadil parádní druhé místo. Jak s odstupem vidí letošní ročník?

Přečteno: 2712× | Komentáře: 0   
 
Wintermana, nejtěžší český triatlon, vyhrál Jílek před Vabrouškem

Wintermana, nejtěžší český triatlon, vyhrál Jílek před Vabrouškem

19.10.2017 | tisková zpráva

V neděli 15.10. ráno odstartoval 3.ročník WINTERMAN EXTREME TRIATHLON. Kvůli husté mlze se start závodu posunul až na 6:25, přesto proběhla velká část plaveckého úseku po tmě. 56 závodníků z 9 zemí světa skočilo do studených vod řeky Labe (12°C) z lodi 8,3 km od Děčína, kde byl i cíl první disciplíny.

Přečteno: 3226× | Komentáře: 0   
 
PORADNA: Kolik stojí první triatlonová sezona
17.10.2017 | Michal Piloušek

Hoďte za hlavu předsudky, že triatlon je sportem jen pro bohaté! Ano, něco stojí připravit se poctivě na první seriózní triatlonový závod, ale nemusí to hned zruinovat rodinnou kasu. Zde jsou naše tipy pro první sezonu. PLACENÝ OBSAH – PŘEDPLATNÉ POŘÍDÍTE ZDEwww.behej.com/casopis

Přečteno: 5748× | Komentáře: 0   
 
CHALLENGE VENICE: U půlky nemůže zůstat
16.10.2017 | Tomáš Leixner

Být polovičním železným mužem zní zhruba tak jako jít na malé pivo. Víte, že je to lepší než nic, ale pořád to není ono. Když jste ten typ, co neustále hledá nové výzvy, je jasné, že u půlky prostě zůstat nemůže. A taky nezůstane! Můj cíl: Challenge Venice: 3. červen 2018, Benátky.

Přečteno: 5238× | Komentáře: 0   
 
IRONMAN HAVAJ: Lange skvělým maratonem vybojoval IM titul, zazářil i Soukup
14.10.2017 | Michal Piloušek

Vítězem letošního ročníku Ironman World Championship se stal Němec Patrick Lange v čase 8:01:39, který je současně novým traťovým rekordem! Druhé místo doslova vydřel Kanaďan Lionel Sanders před třetím Britem Davidem McNameem. Fantastickou druhou příčku v Age Group kategorii M30–34 vybojoval Petr Soukup (9:05:04). Favorit všech favoritů, Němec Jan Frodeno, si vytrpěl závěrečný maraton, přes velké bolesti však dorazil do cíle, byť v hloubi výsledkové listiny. AKTUALIZOVÁNO

Přečteno: 15155× | Komentáře: 0   
 
IRONMAN HAVAJ: Hlasujte, jaké ironmanské kolo se vám líbí nejvíc
14.10.2017 | Michal Piloušek

Už dnes vyrazí skupina Čechů do závodu na Big Islandu. Někteří nám zaslali také fotky svých kol, takže si představme super stroje, které borce povezou po Queen Kahumanu Highway. Pokud jsme někde z fotek špatně rozpoznali některé nuance, tak se omlouváme. Musíme říct, že je opravdu na co koukat. Na Havaj se prostě nejezdí s Favoritem. Které kolo se líbí nejvíc vám? Dejte mu hlas v naší anketě.

Přečteno: 5592× | Komentáře: 0   
 
IRONMAN HAVAJ: Chci mít medaili v age group, říká před Havají Soukup
13.10.2017 | Michal Piloušek

Petr Soukup vyhrál letošní Český pohár v dlouhém triatlonu, na Havaj – kde pobývá již třetím týdnem – se bezpečně kvalifikoval v květnu na Lanzarote a jako cíl pro sobotní závod si dal umístění do třetího místa ve věkové kategorii 30–34 let.

Přečteno: 4135× | Komentáře: 0   
 
IRONMAN HAVAJ: Loni dala první dlouhý triatlon, zítra ji čeká Kona
13.10.2017 | Michal Piloušek

Helena Kotopulu bude jednou ze dvou českých závodnic na sobotním MS v Ironmanu na Havaji. Její triatlonová kariéra přitom začala teprv před dvěma lety, loni si odbyla první dlouhý triatlon, ale její bojovnost ji rychle katapultovala do české špičky. Sobotní závod si chce svěřenkyně Petra Vabrouška hlavně užít, potěšilo by ji umístěno v Age Group a čas pod deset hodin. Podaří se?

Přečteno: 4813× | Komentáře: 0   
 
IRONMAN HAVAJ: Příprava na Konu? Poslední tři týdny viroza...
13.10.2017 | Michal Piloušek

Martin Polesný vyráží na dovolenou a jen tak mimochodem si u toho odbude první zkušenost s havajským Ironmanem. Liberecký konstruktér bude spoléhat na podporu manželky a vrozenou vytrvalost, to jsou v Koně silné zbraně! My se budeme těšit, jak se mu bude už dnes večer našeho času dařit.

Přečteno: 2367× | Komentáře: 0   
 
IRONMAN HAVAJ: Hlavně se nenechat vypsychovat a v běhu to sekat
12.10.2017 | Michal Piloušek

Dalším z Čechů, kteří se postaví v sobotu na start IM Havaj bude 38letý manažer Boston Consulting Group Vojtěch Kačena. Účastník letošního Vasaloppetu, milovník kol a hlavně běhu zažije svou premiéru v závodě, o kterém kdysi jen snil. A bude sázet hlavně na závěrečný maraton a to, že jej oblíbené teplo neskolí.

Přečteno: 6348× | Komentáře: 0   
 
IRONMAN HAVAJ: Najdou soupeřky recept na favorizovanou Švýcarku?
10.10.2017 | Michal Piloušek

Ženská kategorie je od nepaměti ceněna v Ironmanu stejně jako ta mužská. Ačkoli počet závodnic, které se mohou teoreticky poprat o stupně vítězů, je nižší než u mužů, určitě se nemusíme obávat, že by snad závod nebyl napínavý. Bohužel chybí na startu ikona Rinny Carfrae, nyní na mateřské, i Holly Lawrence, která letos excelovala na polovičních distancích.

Přečteno: 4576× | Komentáře: 0   
 

Krátké zprávy

  • Táborský triatlonový festival uvidí nejnabitější závod ve své 37leté historii

    Triatlonisté z Brazílie, Kanady nebo Austrálie míří na jih Čech, kde se v neděli 24. července uskuteční Táborský triatlonový festival. Součástí atraktivního programu jsou závody Evropského poháru juniorů, na kterých se představí nabitá konkurence z celého světa, a také Český pohár.

  • České tituly v zimním triatlonu vybojovali Rauchfuss a Grabmüllerová

    Pro první triatlonové tituly této sezony vystoupali až k vysílači Praděd Marek Rauchfuss se Šárkou Grabmüllerovou, kteří se v sobotu 5. března stali mistry republiky v zimním triatlonu. Absolutní vítězství v závodě žen si při Jesenickém zimním triatlonu připsala Slovenka Margaréta Bičanová.

  • Grabmüllerová má bronz z mistrovství světa v terénním triatlonu! Kočař čtvrtý

    Čeští terénní triatlonisté patří k nejlepším na planetě! Opět to potvrdili ve španělském regionu Extremadura, kde se v neděli 31. října konalo mistrovství světa. Aneta Grabmüllerová vybojovala bronz, Lukáš Kočař obsadil 4. místo, ze kterého ho od medaile dělilo pouhých 18 sekund.

  • Extrémní triatlon Winterman se stal kořistí Jílka a Štefanovičové

    Jeden z nejtěžších triatlonových závodů nejen u nás, ale i v Evropě, má za sebou sedmý ročník. Téměř devět kilometrů plavání v tekoucím proudu Labe, 180 kilometrů kopcovité cyklistiky Česko-saským Švýcarskem a závěrečný maraton s cílem na vrcholu Ještědu. Závod patří do celosvětové série závodů Extreme Triathlon Series. Letošním vítězem WINTERMANA se stal pětinásobný účastník David Jílek a Hanka Štefanovičová.

  • Xterra Český pohár pokračuje Šindel Cupem na západě Čech 

    Dějištěm čtvrtého závodu XTERRA Českého poháru v terénním triatlonu bude malá vesnička Šindelová u Kraslic v Karlovarském kraji. Na závodníky čekají opravdu přírodní tratě vedené neprobádanými končinami místních hor a nádhernými scenériemi zatopeného lomu nebo okolo letohrádku.

  • Velká cena Tábora se letos kvůli pandemii neuskuteční

    Velká cena Tábora v triatlonu, která byla naplánována na 26. července, se v roce 2020 neuskuteční. Z termínové listiny tak mizí mezinárodní závod, který měl být součástí Evropského poháru juniorů, Českého poháru v olympijském a sprint triatlonu a zároveň se měl uskutečnit jako Mistrovství ČR žáků.

  • Mezinárodní triatlonová unie posouvá termín zastavení aktivit do 30. června

    Mezinárodní triatlonová unie (ITU) rozhodla v pátek 3. dubna o pozastavení veškerých aktivit až do 30. června 2020. Dosud byly veškeré závody, tréninkové kempy a další události ve světovém triatlonovém kalendáři pozastaveny pouze do konce dubna. Důvodem k prodloužení tohoto opatření je zhoršující se situace s šířením onemocnění COVID-19 ve světě.

  • Grabmüllerová pátá na ME v zimním triatlonu

    Po tříleté závodní pauze si Aneta Grabmüllerová doběhla na mistrovství Evropy v zimním triatlonu, které se uskutečnilo 29. února v rumunském Cheile Gradistei, pro 5. místo. Vylepšila si tak své tři roky staré maximum.

  • Česká štafeta slaví bronz na MS v zimním triatlonu

    Dvojice zimních triatlonistů Aneta Grabmüllerová a Marek Rauchfuss získala na mistrovství světa v závodě smíšených štafet bronz. Závodu, který se uskutečnil v neděli 9. února v italském Asiagu, opět dominovali Rusové.

  • Rauchfuss veze z MS v zimním triatlonu stříbro

    Dvojnásobný bronzový medailista z mistrovství světa v zimním triatlonu Marek Rauchfuss rozšířil svou sbírku cenných kovů. Na světovém šampionátu v italském Asiagu vybojoval v sobotu 8. února stříbro. Mezi ženami dokončila na devátém místě Aneta Grabmüllerová.

  • Kuříková vybojovala 35. příčku ve finále seriálu MS v olympijském triatlonu

    Seriál mistrovství světa v olympijském triatlonu vyvrcholil v sobotu 31. srpna finálovým závodem v Lausanne. Petra Kuříková si v něm připsala 35. místo, Vendula Frintová nedokončila. Mistryní světa a taktéž vítězkou seriálu se stala Američanka Katie Zafaresová.

  • Při Evropském poháru juniorů v Táboře zářili Hrušková a Grebík

    O body do Evropského poháru juniorů i o tituly mistrů ČR ve sprintu se závodilo o víkendu 3. – 8. srpna při Táborském triatlonovém festivalu. Tituly získali František Linduška a Tereza Zimovjanová. Při EPJ zářili čeští reprezentanti – Alžběta Hrušková brala zlato, Radim Grebík stříbro!

  • Xterru v Hradci Králové vyhráli Bednarský a Cibulková

    Hradecký terénní triatlon každoročně přiláká velký počet triatlonistů, letos se navíc hlavní závod jel pod hlavičkou Xterra jako český pohár v terénním triatlonu, a tak se do Hradce Králové sjela špička českých terénních triatletů. Hlavní závod po dramatickém, ale zároveň divácky velice zajímavém finiši v podání Vojtěcha Bednarského a Ondřeje Petra, ovládl prvně jmenovaný.

  • Aquatlonové tituly získali Semerád a Svobodová

    Mistry republiky v aquatlonu se v sobotu 13. dubna v Jablonci nad Nisou stali Martin Semerád a Tereza Svobodová, kteří si díky vítězství připsali i výraznou porci bodů do českého poháru.

  • Aquatlonový pohár v Českých Budějovicích pro Olšara a Hruškovou

    Účastnickým rekordem a výhrami Ondřeje Olšara a Alžběty Hruškové. Tak začal nový ročník Českého poháru v aquatlonu, který odstartoval v sobotu 9. března závodem EGE Aquatlon České Budějovice.

Diskusní fórum

Nejnovější   |   Nejdiskutovanější
Rotoped versus kolo venku (monikaseidlova 7.11.2021 13:28:58)
Jaký cyklotrenažér? (elisabthina92 7.9.2020 15:33:02)
Nové kolo na závody i trénink (frantisekklapal 14.5.2020 2:11:47)
Kloubní výživa (Martaz 8.9.2019 13:44:50)
prodám neopren ORCA OPENWATER 2017 (vasak 3.5.2019 17:39:29)
Kam s klíči při plavání (J.Marek 8.4.2019 8:58:40)
Před a po výkonu (Adrian22 20.1.2019 12:14:38)
pořádné světlo (tomas.beldy 6.1.2019 18:01:43)
Nalezené položky: 919 První Předchozí | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | Další Poslední