Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Stav triatlonisty Františka Kubínka se po vážné nehodě zlepšuje

Stav triatlonisty Františka Kubínka se po vážné nehodě zlepšuje
foto: Fratisekkubinek.cz

Gabriela Gaudlová | 19.03.2018 | přečteno: 17764×

Před pár týdny zasáhla český triatlonový svět zpráva, že František Kubínek, úřadující mistr České republiky v olympijském triatlonu, byl vážně zraněný při dopravní nehodě. Podle aktuálních informací se ale jeho stav zlepšuje a už je mimo ohrožení života. Na pokrytí výloh spojených s rehabilitací nyní organizují kolegové z triatlonové branže charitativní běh.

Nehoda se stala v úterý 6. února 2018 na dálnici D1. Kubínek jel podepisovat do Prahy pracovní smlouvu, z dosud neznámých důvodů ale u Velkého Meziříčí narazil do odstaveného policejního auta. Dva policisté, kteří přijeli na místo vyšetřovat drobnou dopravní nehodu, byli lehce zranění. Kubínek zůstal v autě zaklíněný a po vyproštění byl vrtulníkem transportován do Fakultní nemocnice Brno.

Triatlonista, který letos oslaví třicáté narozeniny, momentálně leží ve Fakultní nemocnici Brno. Při nehodě byla nejvíce zasažena hlava, lékaři dlouho bojovali s otokem mozku. Po několika týdnech bezvědomí a umělého spánku se však Kubínek postupně probral.

„Kvůli úrazu hlavy má Fana ještě špatně hybnou pravou stranu těla. Bude se muset učit chodit, ale bojuje a chce všechno dělat sám,“ sdělila nám jeho přítelkyně Kateřina Staňková. „Mícha naštěstí poškozená nebyla, takže by se měl snad postupně úplně uzdravit. Je to ale hodně náročné a bolestivé,“ dodala. Kubínek nyní dvakrát denně cvičí s fyzioterapeutem. „Vleže dokonce jezdí i na speciálním kole, v sobotu ušlapal dva kilometry, z toho měl hroznou radost,“ řekla Staňková.

Kamarádi z tréninkové skupiny Konrad Tools Team organizují charitativní akci Běh pro Fanu, jejíž výtěžek bude kompletně předán zraněnému sportovci. Běh se koná v sobotu 14. dubna 2018 ve Sportareálu Družstevní v Brně.

Příští týden, pravděpodobně 27. března, by se měl Kubínek přesunout do rehabilitačního ústavu v Kladrubech. „Peníze, které se na běhu vyberou, použijeme právě na jeho pobyt tam,“ uvedla Staňková. „Lázně jsou teď nejdůležitější. Bude to ještě běh na hodně dlouhou trať, ale věříme, že se zase všechno vrátí k normálu.“

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

GKadlecova žena 19.03.2018 17:28:23

Před pár týdny zasáhla český triatlonový svět zpráva, že František Kubínek, úřadující mistr České republiky v olympijském triatlonu, byl vážně zraněný při dopravní nehodě. Podle aktuálních informací se ale stav zraněného zlepšuje a už je mimo ohrožení života. Na pokrytí výloh spojených s rehabilitací nyní organizují kolegové z triatlonové branže charitativní běh.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.