Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
CHALLENGE VENICE: Noční kilometry ve virtuálním světě
19.11.2017 | Tomáš Leixner

První měsíc příprav na ironmanskou výzvu mám za sebou. Od začátku jsem počítal s tím, že půjde o čtyři týdny, kdy si chci zvyknout na nový režim: každý den pohyb, střídmá strava, žádný rafinovaný cukr, lepek či alkohol. Jak se mi vedlo?

Přečteno: 4379× | Komentáře: 0

Vendula Frintová potřetí českou triatlonistkou roku
11.11.2017 | Česká triatlonová asociace

Potřetí v řadě ovládla anketu Král triatlonu Vendula Frintová. Železnou korunu převzala během slavnostního večera v olomouckém hotelu Clarion. Oceněni byli také vítězové českého poháru a nejlepší trenéři i pořadatelé uplynulé sezony.

Přečteno: 3163× | Komentáře: 0   
 
ROZHOVOR: Xterra na Maui má své kouzlo i prestiž
02.11.2017 | Michal Piloušek

Honza Kubíček byl jediným zástupcem České republiky v elitním poli závodníků na nedělním mistrovství světa Xterra na Maui. Zkušený matador předvedl vyrovnaný výkon a bral v největší světové konkurenci mužů 15. místo. Ještě před odletem z ostrova se podělil o dojmy.

Přečteno: 2600× | Komentáře: 0   
 
ROZHOVOR: O titulu jsem se dozvěděl až v cíli u časomíry
31.10.2017 | Michal Piloušek

Pořadatelé Xterry na Maui pasovali Ondru Petra do pozice favorita jeho věkové kategorie už před závodem. Ten jejich odhad jen potvrdil a předvedl výkon, za který by se nemuseli stydět i někteří profesionálové. V čase 2:55:31 proběhl cílem jako 31. celkově, vyhrál svou věkovou kategorii (20–24 let) a mezi amatéry byl celkově osmý.

Přečteno: 3207× | Komentáře: 0   
 
Flora Duffy počtvrté vítězí v Xteře, první titul pro Bradleyho Weisse
30.10.2017 | Triatlony.com |

Počtvrté za sebou vyhrála Flora Duffy z Bermud titul světové šampionky v Xteře, slavném terénním triatlonu na Havaji a vstoupila tak do síně slávy, protože v historii dosud nikdo ze závodníků neudělal takto dlouhou nepřerušenou sérii! Odváží si šek na 20 tisíc dolarů, stejná výhra připadla za prvenství v mužském pelotonu Jihoafričanovi Bradleymu Weissovi. Z Čechů skončili nejlépe Helena Karásková (osmá v profi), Jan Kubíček 15. ve stejné kategorii. VÝSLEDKYFOTKY

Přečteno: 2437× | Komentáře: 0   
 
Xterra už dnes, jak poslední chvíle před startem prožívají závodníci?
29.10.2017 | Michal Piloušek

Dnes vypukne další ročník mistrovství světa Xterra na Maui. V resortu Kapalua je právě klid, závodníci i pořadatelé spí, ale v brzkých ranních hodinách začne depo i okolí ožívat. Většina účastníků závodu totiž nebydlí přímo v poměrně drahém resortu, ale v okolních vesničkách nebo dokonce ve vzdálenějších destinacích.

Přečteno: 2360× | Komentáře: 0   
 
Ženské pole Xterry má jasnou favoritku, Bermuďanku Floru Duffy
28.10.2017 | Michal Piloušek

Už zítra se jede Xterra na Havaji! Na rozdíl od mužské kategorie má ta ženská jednoznačnou favoritku – Floru Duffy z Bermud. Suverénka posledních třech ročníků nejenže dominuje všem závodům v terénu, ale patří do nejužší špičky i v krátkém triatlonu. Ostatně letošní celkové vítězství ve světovém poháru ITU a prvenství ve všech závodech kromě WTS Montreal mluví za vše. Dovolili jsme si znovu sestavit náš tip na favoritky závodu.

Přečteno: 2134× | Komentáře: 0   
 
Kdo ovládne letošní Xterru? Mendez, Ruzafa, nebo někdo jiný?
27.10.2017 | Michal Piloušek

Už v neděli ráno místního času vypukne na Maui letošní světový šampionát Xterra. Kromě devíti stovek amatérů z celého světa se na Hawaii sjela i nevšední konkurence profesionálů. Nikde jinde za celý rok se nepotkají všechny hvězdy terénního triatlonu, které pravidelně doplňují Ironmani a olympijští triatlonisté.

Přečteno: 2077× | Komentáře: 0   
 
ROZHOVOR: Snad neudělá déšť z kola bahenní lázně
27.10.2017 | Michal Piloušek

Ondra Petr patří k těm, kteří rostli s Xterrou v Česku. Letos poprvé odcestoval na havajské mistrovství světa, kde patří k horkým kandidátům na medaili ve své věkové kategorii. „Největší výzvou pro mne bylo právě MS Xterra Hawaii a já jsem najednou tady, což je naprosto úžasný,“ říká pokorně a současně odhodlaně.

Přečteno: 2957× | Komentáře: 0   
 
ROZHOVOR: Páté místo by bylo super. Soupeřem mi je nejvíc vlastní hlava
26.10.2017 | Michal Piloušek

V roce 2012 působila Helena Erbenová jako zjevení na triatlonové scéně. Bývalá olympionička v běžeckém lyžování hned ve své první sezoně začala prohánět světová esa. Bez dresu se sponzory nepozorovaně proplouvala tratí až ve své premiéře ve světovém poháru (Špindlerův mlýn) brala bronz. O rok později už přidala bronz z MS na Maui. Letos vyhrála Xterra European Tour, obhájila domácí titul a stihla se vdát. V nedělní Xteře by byla ráda do 5. místa.

Přečteno: 1990× | Komentáře: 0   
 
Uspějí Češi na nedělním svátku terénního triatlonu? Xterra se blíží!
26.10.2017 | Michal Piloušek

Mladší sestřička světoznámého Ironmana se tradičně dva týdny po monumentu hlásí o slovo! Nedělní Xterra ve svém dvaadvacátém vydání nabídne znovu bitvu terénních triatlonistů na nevyzpytatelné trati, v drsných podmínkách a největší světové konkurenci. Mezi kandidáty na přední umístění jsou i Honza Kubíček a Helena Karásková (dříve Erbenová), které doplní další Češi ve věkových kategoriích a spolu s nimi na osm set triatlonistů z celého světa.

Přečteno: 2484× | Komentáře: 0   
 
ROZHOVOR: Už první Xterra nasadila laťku hodně vysoko
26.10.2017 | Michal Piloušek

Pokud lze někoho z českých triatlonistů nazývat žijící legendou Xterry, tak je to 37letý Honza Kubíček. Hned při premiéře nového sportu v roce 2002 v Hluboké nad Vltavou bral 6. místo ve světovém poháru. „Je to něco jinýho, celou dobu to drncá,“ smál se tehdy do kamery ČT. To ještě netušil, jak jej terén uchvátí. V dalších letech poměřoval síly se světovou špičkou jak ve světovém poháru Xterra, tak na havajském mistrovství světa. V neděli bude opět na startu.

Přečteno: 2331× | Komentáře: 0   
 

Krátké zprávy

  • Táborský triatlonový festival uvidí nejnabitější závod ve své 37leté historii

    Triatlonisté z Brazílie, Kanady nebo Austrálie míří na jih Čech, kde se v neděli 24. července uskuteční Táborský triatlonový festival. Součástí atraktivního programu jsou závody Evropského poháru juniorů, na kterých se představí nabitá konkurence z celého světa, a také Český pohár.

  • České tituly v zimním triatlonu vybojovali Rauchfuss a Grabmüllerová

    Pro první triatlonové tituly této sezony vystoupali až k vysílači Praděd Marek Rauchfuss se Šárkou Grabmüllerovou, kteří se v sobotu 5. března stali mistry republiky v zimním triatlonu. Absolutní vítězství v závodě žen si při Jesenickém zimním triatlonu připsala Slovenka Margaréta Bičanová.

  • Grabmüllerová má bronz z mistrovství světa v terénním triatlonu! Kočař čtvrtý

    Čeští terénní triatlonisté patří k nejlepším na planetě! Opět to potvrdili ve španělském regionu Extremadura, kde se v neděli 31. října konalo mistrovství světa. Aneta Grabmüllerová vybojovala bronz, Lukáš Kočař obsadil 4. místo, ze kterého ho od medaile dělilo pouhých 18 sekund.

  • Extrémní triatlon Winterman se stal kořistí Jílka a Štefanovičové

    Jeden z nejtěžších triatlonových závodů nejen u nás, ale i v Evropě, má za sebou sedmý ročník. Téměř devět kilometrů plavání v tekoucím proudu Labe, 180 kilometrů kopcovité cyklistiky Česko-saským Švýcarskem a závěrečný maraton s cílem na vrcholu Ještědu. Závod patří do celosvětové série závodů Extreme Triathlon Series. Letošním vítězem WINTERMANA se stal pětinásobný účastník David Jílek a Hanka Štefanovičová.

  • Xterra Český pohár pokračuje Šindel Cupem na západě Čech 

    Dějištěm čtvrtého závodu XTERRA Českého poháru v terénním triatlonu bude malá vesnička Šindelová u Kraslic v Karlovarském kraji. Na závodníky čekají opravdu přírodní tratě vedené neprobádanými končinami místních hor a nádhernými scenériemi zatopeného lomu nebo okolo letohrádku.

  • Velká cena Tábora se letos kvůli pandemii neuskuteční

    Velká cena Tábora v triatlonu, která byla naplánována na 26. července, se v roce 2020 neuskuteční. Z termínové listiny tak mizí mezinárodní závod, který měl být součástí Evropského poháru juniorů, Českého poháru v olympijském a sprint triatlonu a zároveň se měl uskutečnit jako Mistrovství ČR žáků.

  • Mezinárodní triatlonová unie posouvá termín zastavení aktivit do 30. června

    Mezinárodní triatlonová unie (ITU) rozhodla v pátek 3. dubna o pozastavení veškerých aktivit až do 30. června 2020. Dosud byly veškeré závody, tréninkové kempy a další události ve světovém triatlonovém kalendáři pozastaveny pouze do konce dubna. Důvodem k prodloužení tohoto opatření je zhoršující se situace s šířením onemocnění COVID-19 ve světě.

  • Grabmüllerová pátá na ME v zimním triatlonu

    Po tříleté závodní pauze si Aneta Grabmüllerová doběhla na mistrovství Evropy v zimním triatlonu, které se uskutečnilo 29. února v rumunském Cheile Gradistei, pro 5. místo. Vylepšila si tak své tři roky staré maximum.

  • Česká štafeta slaví bronz na MS v zimním triatlonu

    Dvojice zimních triatlonistů Aneta Grabmüllerová a Marek Rauchfuss získala na mistrovství světa v závodě smíšených štafet bronz. Závodu, který se uskutečnil v neděli 9. února v italském Asiagu, opět dominovali Rusové.

  • Rauchfuss veze z MS v zimním triatlonu stříbro

    Dvojnásobný bronzový medailista z mistrovství světa v zimním triatlonu Marek Rauchfuss rozšířil svou sbírku cenných kovů. Na světovém šampionátu v italském Asiagu vybojoval v sobotu 8. února stříbro. Mezi ženami dokončila na devátém místě Aneta Grabmüllerová.

  • Kuříková vybojovala 35. příčku ve finále seriálu MS v olympijském triatlonu

    Seriál mistrovství světa v olympijském triatlonu vyvrcholil v sobotu 31. srpna finálovým závodem v Lausanne. Petra Kuříková si v něm připsala 35. místo, Vendula Frintová nedokončila. Mistryní světa a taktéž vítězkou seriálu se stala Američanka Katie Zafaresová.

  • Při Evropském poháru juniorů v Táboře zářili Hrušková a Grebík

    O body do Evropského poháru juniorů i o tituly mistrů ČR ve sprintu se závodilo o víkendu 3. – 8. srpna při Táborském triatlonovém festivalu. Tituly získali František Linduška a Tereza Zimovjanová. Při EPJ zářili čeští reprezentanti – Alžběta Hrušková brala zlato, Radim Grebík stříbro!

  • Xterru v Hradci Králové vyhráli Bednarský a Cibulková

    Hradecký terénní triatlon každoročně přiláká velký počet triatlonistů, letos se navíc hlavní závod jel pod hlavičkou Xterra jako český pohár v terénním triatlonu, a tak se do Hradce Králové sjela špička českých terénních triatletů. Hlavní závod po dramatickém, ale zároveň divácky velice zajímavém finiši v podání Vojtěcha Bednarského a Ondřeje Petra, ovládl prvně jmenovaný.

  • Aquatlonové tituly získali Semerád a Svobodová

    Mistry republiky v aquatlonu se v sobotu 13. dubna v Jablonci nad Nisou stali Martin Semerád a Tereza Svobodová, kteří si díky vítězství připsali i výraznou porci bodů do českého poháru.

  • Aquatlonový pohár v Českých Budějovicích pro Olšara a Hruškovou

    Účastnickým rekordem a výhrami Ondřeje Olšara a Alžběty Hruškové. Tak začal nový ročník Českého poháru v aquatlonu, který odstartoval v sobotu 9. března závodem EGE Aquatlon České Budějovice.

Diskusní fórum

Nejnovější   |   Nejdiskutovanější
Rotoped versus kolo venku (monikaseidlova 7.11.2021 13:28:58)
Jaký cyklotrenažér? (elisabthina92 7.9.2020 15:33:02)
Nové kolo na závody i trénink (frantisekklapal 14.5.2020 2:11:47)
Kloubní výživa (Martaz 8.9.2019 13:44:50)
prodám neopren ORCA OPENWATER 2017 (vasak 3.5.2019 17:39:29)
Kam s klíči při plavání (J.Marek 8.4.2019 8:58:40)
Před a po výkonu (Adrian22 20.1.2019 12:14:38)
pořádné světlo (tomas.beldy 6.1.2019 18:01:43)
Nalezené položky: 918 První Předchozí | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | Další Poslední