Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Pět stovek triatlonistů na startu. Na Konopišti zvítězili Václavík a Hadravová

Pět stovek triatlonistů na startu. Na Konopišti zvítězili Václavík a Hadravová
foto: Česká triatlonová asociace

Česká triatlonová asociace | 19.07.2022 | přečteno: 669×

Přímo pod vysokými věžemi zámku Konopiště se uskutečnil pátý letošní závod Českého poháru v olympijském a sprint triatlonu. V zámeckém parku ale závodily také stovky hobby triatlonistů a dětí – celkem bylo na startu více než 500 účastníků!

Triatlon Konopiště se v minulém roce vrátil na scénu po osmnáctileté pauze. A to s velkým úspěchem – letos už byl hlavní závod s podnázvem „Velká cena Benešova“ zařazen do Českého poháru.

V závodě mužů se při plavecké části o délce 750 metrů dostal do vedení Filip Václavík, kterého stíhal junior Jakub Marek. „Asi osm kilometrů jsme jeli na kole spolu. Pak jsem Kubovi ujel a snažil jsem se zvyšovat odstup. Do běhu jsem šel s komfortním náskokem, který jsem si pak už jen pohlídal,“ řekl Filip Václavík, který zvítězil s náskokem 16 vteřin před dorostencem Jakubem Homolou. Třetí byl Jakub Marek.

„Vítězství pro mě byl jednoznačný cíl, protože chyběla prakticky celá domácí špička, která byla na soustředění nebo na závodě Evropského poháru v Maďarsku. Díky tomu jsem se teď dostal do průběžného vedení v Českém poháru a rád bych udržel umístění v nejlepší trojce. Pokud se zadaří, snad bych mohl i celý pohár vyhrát,“ dodal Václavík.

V závodě žen odjížděla po plavecké části na kole vedoucí pětičlenná skupina s největšími favoritkami, která si udržela náskok během celé 20km cyklistické části vedoucí po zvlněné silnici na Neveklov. Po druhém depu vypálila jako první do pětikilometrové běžecké části dorostenka Kateřina Hadravová, která si pak první místo pohlídala na stezkách v zámeckém parku až do cíle. Cílovou branou proběhla s náskokem dvou minut na stříbrnou Natálii Fraňkovou. Bronz získala Zuzana Pičmanová.

Pro dorostenku Hadravovou je to už druhé letošní absolutní vítězství v Českém poháru, z prvního místa se radovala také ve Zlíně. „Věřila jsem, že se vítězství může podařit. A hodně si toho vážím. Je skvělé, když takhle můžeme závodit napříč kategoriemi,“ usmívala se v cíli.

V rámci Triatlonu Konopiště se uskutečnil také open závod „Elmoz Czech Konopišťský MINIŽELEZŇÁK“, kde od plavání až do cíle vedl Michal Švarc, který krátce předtím vyhrál také pohárový závod dětí v kategorii do 15 let „Pinko Konopišťská JUNIORKA“. Mezi ženami zvítězila v tomto nejobsazenějším závodu Eliška Bohdalková.

Organizátoři vyhlásili také speciální kategorii „Double Triatlon Konopiště“, kde osm odvážlivců absolvovalo jak závod Českého poháru, tak open závod. Vítězem se stal Petr Vabroušek. Mezi ženami se našla jediná odvážná, a to Tereza Schovalová.

Triatlon Konopiště, 16. července 2022

Muži: 1. Filip Václavík 59:09, 2. Jakub Homola 59:25, 3. Jakub Marek 59:33

Ženy: 1. Kateřina Hadravová 1:06:17, 2. 2. Natálie Fraňková 1:08:17, 3. Zuzana Pičmanová 1:08:23.

Kompletní výsledky najdete zde: https://cts.triatlon.cz/Race/Info/7359

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 19.07.2022 10:28:40

Přímo pod vysokými věžemi zámku Konopiště se uskutečnil pátý letošní závod Českého poháru v olympijském a sprint triatlonu. V zámeckém parku ale závodily také stovky hobby triatlonistů a dětí – celkem bylo na startu více než 500 účastníků!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.