Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Volár si vítězstvím na Triathlonu Mělník zajistil triumf v Českém poháru

Volár si vítězstvím na Triathlonu Mělník zajistil triumf v Českém poháru
foto: Česká triatlonová asociace

Česká triatlonová asociace | 21.07.2019 | přečteno: 1858×

Čtvrtý start, čtvrté vítězství. Jan Volár potvrdil svou letošní dominanci v Českém poháru v olympijském a sprint triatlonu. Při závodu TRIATHLON MĚLNÍK, který se konal v sobotu 20. července, si tak pojistil celkový triumf. V ženách zvítězila juniorka Tereza Svobodová.

V Mělníku se závodilo o body do českého poháru, ale také o mistrovské tituly, které byly ve hře v dorostenecké a juniorské kategorii. To vše na distancích 750 metrů plavání v pískovně Hliněves, 20 km cyklistiky na trase mezi Mělník – Brozánky a 5 km běhu u mělnických vinic a na náměstí Míru.

V závodu mužů měli být hlavními favority reprezentanti Jan Volár a František Linduška, nakonec se ale na start postavil pouze první jmenovaný. „Z vody jsme šli ve větší skupině. Ale hned na začátku cyklistiky se nám podařilo odskočit spolu s Lukášem Červenkou a Davidem Martinem. Lukáš pak odpadl a my jsme spolupracovali s Davidem, takže jsme si vypracovali náskok asi 1,5 minuty. Běh byl těžký, ale věřil jsem, že v něm rozhodnu, což se mi podařilo,“ popsal závod Jan Volár.

Ten si připsal čtvrté vítězství ve čtvrtém závodě Českého poháru v olympijském a sprint triatlonu, do kterého letos nastoupil. Vzhledem k tomu, že víc startů si závodníci do absolutního pořadí nemohou připsat, dosáhl Jan Volár na maximální možný bodový zisk a zajistil si celkové první místo.

Nyní má před sebou evropský šampionát ve sprint triatlonu, který se uskuteční příští víkend v ruské Kazani. „Mělník byl pro mě velmi kvalitní rozjetí. I když jsem šel do závodu trochu unavený z tréninku, jsem rád, že jsem si před mistrovstvím Evropy potvrdil formu,“ dodal český reprezentant.

Pro druhé místo si ve středočeském městě doběhl David Martin, který na vítěze ztratil minutu a pět vteřin. Třetí finišoval Radim Grebík, který si tím zajistil titul v juniorské kategorii.

V závodě žen šla jako první z vody reprezentantka Alžběta Hrušková, na kterou Tereza Svobodová ztrácela 19 vteřin. „Vyplavala jsem docela dobře, ztráta nebyla příliš velká, takže jsme se po pár kilometrech na kole sjely do velkého balíku, ve kterém jsme absolvovaly celou cyklistiku. Bylo jasné, že se rozhodne na běhu. Věděla jsem, že budu bojovat s Bety Hruškovou, která je velmi silná v sebězích. Tak jsem si říkala, že se musím odtrhnout v nějakém kopci. To se mi podařilo a hned v prvním výběhu jsem jí utekla. Pak už jsem svůj náskok jen navyšovala,“ uvedla Tereza Svobodová, pro kterou to bylo druhé vítězství v českém poháru v řadě – o týden dřív se radovala i na CITY TRIATHLONu Sokolov. Na druhém místě doběhla Alžběta Hrušková, třetí byla Heidi Juránková.

Tereza Svobodová si celkovým vítězstvím zajistila i český titul v juniorské kategorii. „To pro mě byla velká motivace. Už mám titul z duatlonu i aquatlonu, ale ten triatlonový mi pořád chyběl,“ usmívala se Svobodová, která teď bude svou přípravu směřovat k Evropskému poháru juniorů v Táboře, kde by 4. srpna ráda pronikla do nejlepší desítky. Na stejném místě bude pokračovat i seriál českého poháru.

TRIATHLON MĚLNÍK, 20. července 2019

Muži: 1. Jan Volár 58:03, 2. David Martin 59:08, 3. Radim Grebík 59:36

Ženy: 1. Tereza Svobodová 1:06:38, 2. Alžběta Hrušková 1:07:28, 3. Heidi Juránková 1:07:59,56

Kompletní výsledky najdete zde: http://czechtriseries.cz/…ts/race/3691

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 21.07.2019 12:50:18

Čtvrtý start, čtvrté vítězství. Jan Volár potvrdil svou letošní dominanci v Českém poháru v olympijském a sprint triatlonu. Při závodu TRIATHLON MĚLNÍK, který se konal v sobotu 20. července, si tak pojistil celkový triumf. V ženách zvítězila juniorka Tereza Svobodová.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.