Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Xterra Czech Tour zveřejňuje termíny akcí pro rok 2020

Xterra Czech Tour zveřejňuje termíny akcí pro rok 2020
foto: Xterra Europe

Xterra Czech | 01.01.2020 | přečteno: 4686×

Přinášíme termíny a lokace letošních závodů českého poháru XTERRA CZECH TOUR. Pečlivě jsme na podzim prostudovali osobně všechny nové lokace a opravdu se máte nač těšit. Ač se nám nedaří najít pořadatele ve všech koutech republiky, tak se nám naopak daří najít nové kvalitní závody i jejich tvůrce poblíž sebe. Pro přátele na Moravě a Slezku se snažíme přidat zářijový bonusový závod přímo v režii XTERRA party.

Během ledna bude naplněn web www.xterra.cz s detaily všech závodů a soutěžní směrnicí. K 1.2.2020 budou spuštěny všechny registrace. Sledujte profily a weby závodů pro další aktuální informace!

2.5.2020 – XTERRA HusMuž – Křišťanovice – Duatlon

Hlavní závod: 3 km běh – 24 km MTB – 8 km běh

Doprovodné závody: Sprint-Hobby, Štafety, Děti

Tradiční otevírák sezóny v dějišti české XTERRY letos nabídne lehce inovované tratě, které závodníky v rámci běhu zavedou i na tratě populárního letního ShortTracku. Zůstane samozřejmě ikonický přeběh řeky Blanice, hradu Hus a další libůstky.

20.6.2020 – XTERRA Šindel Cup – Šindelová, Kraslice

Hlavní závod: 1,2 km plavání – 32 km MTB – 8 km běh

Doprovodné závody: Hobby-Sprint, Štafety, Děti

Nový závod v krásné přírodě západního cípu Krušných hor. Nejvíc backcountry (přírodou mimo cesty) trasa, kterou český pohár pamatuje. Krásná trať lesy i okolo zatopeného lomu okořeněná několika drsnými stoupáními jak na kole, tak na běhu. Zázemí závod má v klidné obci Šindelová, jen kousek od městečka Kraslice.

27.6.2020 – XTERRA Dachsman – Kunratice u Cvikova

Hlavní závod: 0,7 km plavání – 23 km MTB – 6 km běh

Doprovodné závody: Děti, Štafety

Další krásný závod na severu Čech v oblasti pískovcových skal a zapomenutých sudetských stezek nádhernou přírodou. I přes kratší distance se můžete těšit na časově plnotučnou trasu, která uspokojí i nejnáročnější fajnšmekry! Trasa běhu je krásně běhavá ač kopcovitá, příjemným místem pro ubytování i posezení je blízký pivovar ve Cvikově.

10.-12.7.2020 – XTERRA CZECH – Prachatice, Jihočeský kraj

SP, EP, MČR, kvalifikace na MS

Hlavní závod: 1,5 km plavání – 33 km MTB – 10,5 km běh

Doprovodné závody: Sprint-Hobby, Štafety, Děti, 5 km běh

Letos je do Českého poháru zařazen i světový pohár v Prachaticích. Je zároveň po několika letech i republikovým mistrovstvím. Po vzoru loňských mistrovských dresů na ME, se mohou mistři ČR v roce 2020 těšit také na své mistrovské dresy! Body získané do pořadí ČP budou z tohoto závodu zdvojnásobeny, aby byla doceněna větší konkurence na tomto podniku.

2.8.2020 – XTERRA Krušnoman Most – Most

Hlavní závod: 1,2 km plavání – 30 km MTB – 9 km běh

Doprovodné závody: Sprint-Hobby, Štafety, Děti

Klasická součást ČP nemůže chybět. Kultovní závod nabídne tradičně technický bike v okolí jezera Matylda a kvalitní organizaci by Krušnoman. Tento závod je skutečným klenotem mezi českými triatlony!

22.8.2020 – XTERRA Miladatlon – Ústí nad Labem

Historicky první XTERRA GRAVEL!

Hlavní závod: 1,5 km plavání – 32 km gravel / MTB – 10 km běh

Doprovodné závody: Middle, Short triatlony, kvadriatlon, štafety, děti

Novinka i ve světovém měřítku! První závod XTERRA s povolenými Gravel biky! Můžeš si zvolit jakékoli kolo, na kterém pojedeš, ale trasa nejlépe sedí právě Gravel biku. Samozřejmě se neztratíte ani na klasickém horském kole. Trasa vede povětšinou po štěrkových cestách, ale také po hlíně a asfaltu. Kolo i běh v okolí zatopeného dolu Milada po poměrně rovinatých profilech s jedním těžkým stoupáním na trase kola. Precizní organizace a možnost okusit kvadriatlon jsou poznávacím znamením tohoto ojedinělého projektu.

Bonusový závod – zakončení sezony

Na září připravujeme další zajímavou novinku. Singletrack XTERRA by měla nabídnout intervalový závod po krásných moderních stezkách zvaných singletrack. Závodníci budou startovat s intervaly po sobě a absolvují trasu méně než poloviční XTERRY s maximem úseků kola a běhu právě po těchto stezkách. Pořadí startujících bude stanoveno podle pořadí ČP, kdy první logicky odstartuje vítěz poháru, tak aby nemusel předjíždět desítky pomalejších závodníků.

Tento formát bude samozřejmě otevřen všem borcům bez nutnosti absolvovat ČP, naopak, chceme natáhnout i začátečníky, kteří si na hromadný start netroufnou. Tento závod by se měl konat v září jako takové festivalové ukončení sezóny. Kromě samotného hlavního závodu připravujeme dětský program a neformální zakončení sezóny s hudbou a posezením. Z důvodu vyjednávání o lokaci závodu zatím nemůžeme více prozradit.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

xterraczech muž 01.01.2020 19:24:37

Přinášíme termíny a lokace letošních závodů českého poháru XTERRA CZECH TOUR. Pečlivě jsme na podzim prostudovali osobně všechny nové lokace a opravdu se máte nač těšit. Ač se nám nedaří najít pořadatele ve všech koutech republiky, tak se nám naopak daří najít nové kvalitní závody i jejich tvůrce poblíž sebe. Pro přátele na Moravě a Slezku se snažíme přidat zářijový bonusový závod přímo v režii XTERRA party.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.