Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

FORD CHALLENGEPRAGUE ovládli Belgičan Heemeryck a Britka Charles

FORD CHALLENGEPRAGUE ovládli Belgičan Heemeryck a Britka Charles
foto: FORD CHALLENGEPRAGUE/Jan Brychta

tisková zpráva | 31.07.2017 | přečteno: 1959×

Hlavní závod triatlonového podniku FORD CHALLENGEPRAGUE vyhrál Belgičan Pieter Heemeryck. Mezi ženami se jako první v cíli radovala Britka Lucy Charles. Úspěšní byli také čeští triatlonisté. Nejlépe se umístil Pavel Petrásek, jenž byl celkově sedmý. Simona Křivánková doběhla na čtvrtém místě.

Zkrácenou trať rovnající se desetinové vzdálenosti dlouhého triatlonu okusily české celebrity. Na startu byl například bývalý světový rekordman v desetiboji Roman Šebrle, nejznámější český kardiochirurg Jan Pirk či operní zpěvák Jiří Langmajer starší. V rámci štafety absolvovala cyklistický úsek dvojnásobná mistryně světa v klasickém lyžování Kateřina Neumannová.

Už od počátku patřili mezi největší favority hlavního závodu triatlonisté z Velké Británie, Německa a Holandska. A předzávodní prognózy pořadatelů se vyplnily. Zahraniční závodníci si v cíli pochvalovali profil cyklistické trati i atmosféru, kterou v centru města vytvořili diváci. „Moc jsem si užil cyklistickou trasu, která mě neskutečně bavila. A dobíhat do cíle s výhledem na historické budovy Prahy? To bylo vážně úžasné,“ říká Heemeryck, jehož vítězství přihlížel jeho trenér Čech Luboš Bílek. Druhý doběhl mistr Evropy ve středním triatlonu Andreas Dreitz, na třetím místě skončil jeho německý kolega Patrick Dirksmeier.

První ročník pražské Challenge si oblíbila také vítězka ženské kategorie. „Byl to úžasný závod, šla jsem do toho opravdu naplno a moc jsem si to užila. Na trati bylo spoustu diváků, a tak byla atmosféra v centu Prahy prostě skvělá,“ vysvětluje Charles, letošní mistryně světa z celosvětové Challenge série. Druhá doběhla vicemistryně světa v dlouhém triatlonu Holanďanka Yvonne van Vlerken, třetí místo obsadila polská závodnice Ewa Bugdol.

Mezi světovou elitou se dokázali prosadit i domácí závodníci. Pro nejlepší Čechy – Petráska a Křivánkovou – bude umístění v TOP 10 ze série Challenge patřit k předním úspěchům letošní sezóny. „Byl to těžký závod. Na kole jsem si nechal kluky ujet a na běhu už se mi to nepodařilo dohnat, jelikož mě chytaly křeče. I tak jsem ale moc spokojený, vždyť kdyby mi někdo před závodem řekl, že budu mezi českými závodníky první, tak bych tomu určitě nevěřil,“ říká Petrásek, který za vítězným Belgičanem zaostal o šestnáct minut. „V Praze jsem závodila poprvé a s výsledkem jsem maximálně spokojená. Byl to skvělý zážitek a to i díky tomu, kolik se tu sešlo českých závodníků,“ pochvalovala si Křivánková.

Ještě než se světová elita vydala na trať hlavního závodu, proběhla v centru Prahy triatlonová výzva pro ty méně zkušené, tzv. TRY-ATHLON. Na 0,38 km plavání, 18 km cyklistiky a 4,2 km běhu si troufly i české celebrity. Fanoušci tak v centru Prahy povzbuzovali olympijského vítěze v desetiboji Romana Šebrleho, který ve své věkové kategorii obsadil osmou příčku.

„Užil jsem si to a hned bych si to zopakoval. Jak plavání, tak to kolo pro mě byly zajímavé. Plaval jsem polovinu kraul a polovinu prsa a neopren, který mi zajistili organizátoři, mě krásně nadnášel. Na kole jsem trefil skupinku asi tří lidí, kteří to tahali a fest jsem se jich držel. Ta cyklistická část nebyla vůbec špatná, jel jsem nad očekávání. A běh? No, než jsem se rozeběhl, chvíli to trvalo, ale nakonec to bylo dobrý. Je to vážně pěkný sport,” zhodnotil svůj výkon Šebrle v cíli.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 31.07.2017 10:32:38

Hlavní závod triatlonového podniku FORD CHALLENGEPRAGUE vyhrál Belgičan Pieter Heemeryck. Mezi ženami se jako první v cíli radovala Britka Lucy Charles. Úspěšní byli také čeští triatlonisté. Nejlépe se umístil Pavel Petrásek, jenž byl celkově sedmý. Simona Křivánková doběhla na čtvrtém místě.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.