Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Praha přiláká koncem července hvězdy světového triatlonu

Praha přiláká koncem července hvězdy světového triatlonu
foto: archiv ČTA

tisková zpráva | 21.07.2017 | přečteno: 3365×

Vicemistryně světa v dlouhém triatlonu Yvonne van Vlerken i dvojnásobný bronzový medailista ze světového šampionátu v olympijském triatlonu Brad Kahlefeldt. Na FORD CHALLENGE PRAGUE do pražské metropole dorazí na konci července hvězdy světového triatlonu. Největšího mezinárodního závodu v Čechách se zúčastní na tisíc závodníků z 23 zemí světa.

Většina z nich pochází z nejrůznějších koutů Evropy, přiletí ale také triatlonisté z Mexika, Austrálie, Jižní Afriky či Cookových ostrovů. Na startu se objeví i známá česká jména, celebrity a hobíci.

Mezi nimi zahlédnou fanoušci v centru hlavního města například železného muže Petra Vabrouška, který za svou kariéru s téměř dvěma sty zdolaných dlouhých triatlonů vzdal jediný. Zároveň vyhrál nejstudenější maraton světa na severním pólu a přeběhl marockou část Sahary. Z českých celebrit si triatlonový souboj ozkouší například umělci z La Putyky či operní zpěvák Jiří Langmajer starší, který se ve svých 71 letech postaví na zkrácenou trať určenou začínající veřejnosti tzv. TRY-ATHLON ( 0,38 km plavání, 18 km cyklistiky a 4,2 km běhu).

Největšími favority však budou triatlonisté z Velké Británie, Německa, Holandska a Austrálie. V Praze se totiž představí například Yvonne van Vlerken, která získala stříbro na mistrovském závodě na Havaji. Vedle ní se na startu objeví bývalá důstojnice britské armády a vítězka letošního Ironmana v Austrálii Laura Siddall. Soupeřit s nimi bude také vítězka premiérového mistrovství světa série Challenge Family ve slovenském Šamoríně Lucy Charles. V rodné zemi své manželky a vynikající české triatlonistky Radky Vodičkové-Kahlefeldt si zazávodí také dvojnásobný bronzový medailista z mistrovství světa v olympijském triatlonu Australan Brad Kahlefeldt. Jedním z jeho největších soupeřů bude loňský mistr Evropy ve středním triatlonu Němec Andreas Dreitz.

„Na takhle prestižní závod v centru našeho hlavního města se světová triatlonová špička těšila už dlouho. Praha je jednou z nejkrásnějších metropolí světa a většina závodníků, se kterými jsem se během kariéry poznal, se mě ptalo, kdy už konečně bude závod v Praze. Čeští diváci i zahraniční turisté se tak mohou těšit na prvotřídní triatlonovou podívanou,“ vysvětluje ambasador FORD CHALLENGEPRAGUE a vicemistr světa v půlironmanu Filip Ospalý.

Odstartuje se poslední červencovou sobotu ve Vltavě. V patnácti stupňové řece se poplave kolem Střeleckého ostrova. Následovat bude výstup na most Legií, kde závodníci nasednou na kolo. Čekat na ně budou dva cyklistické okruhy směrem na Vrané nad Vltavou a zpět o délce 90 kilometrů. Závěrečný půlmaraton povede podél obou břehů Vltavy přes Janáčkovo a Rašínovo nábřeží. Během závodu tak triatlonisté budou míjet významná turistická místa jakými jsou Národní divadlo, Vyšehrad či Tančící dům.

„Trať byla stanovena tak, aby přilákala nejen profesionální triatlety a jejich rodiny, ale také návštěvníky Prahy. Triatlonisté si tudíž mohou užít závod v centru historického města a zakusit výjimečnou atmosféru, kdy je do cíle požene dav fanoušků,“ říká ředitel závodu Tomáš Vrzák.

Zajímavé statistiky FORD CHALLENGEPRAGUE

Počet závodníků: 980

Počet národností: 23

Průměrný věk závodníka: 38 let

Nejstarší závodník: 73 let

Kategorie (plavání – cyklistika – běh):

CHALLEGNETRY-ATHLON (0,38 – 18 – 4,2 km)

CHALLENGEPRAGUE ŠTAFETY (1,9 – 90 – 21,1 km)

CHALLENGEPRAGUE MIDDLE (1,9 – 90 – 21,1 km)

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 21.07.2017 12:24:16

Vicemistryně světa v dlouhém triatlonu Yvonne van Vlerken i dvojnásobný bronzový medailista ze světového šampionátu v olympijském triatlonu Brad Kahlefeldt. Na FORD CHALLENGEPRAGUE do pražské metropole dorazí na konci července hvězdy světového triatlonu. Největšího mezinárodního závodu v Čechách se zúčastní na tisíc závodníků z 23 zemí světa. Většina z nich pochází z nejrůznějších koutů Evropy, přiletí ale také triatlonisté z Mexika, Austrálie, Jižní Afriky či Cookových ostrovů. Na startu se objeví i známá česká jména, celebrity a hobíci.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.