Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Největší triatlonový závod v Česku hlásí: kapacita naplněna

Největší triatlonový závod v Česku hlásí: kapacita naplněna
foto: Jan Brychta/Challenge Family

FORD CHALLENGEPRAGUE | 20.07.2018 | přečteno: 2284×

Týden před startem druhého ročníku FORD CHALLENGEPRAGUE, největší triatlonové akce v České republice, organizátoři hlásí: kapacita závodu je naplněna. Profesionálové i amatéři změří své síly v centru Prahy v sobotu 28. července.

Ve srovnání s loňskou premiérou prestižního seriálu se na start druhého ročníku FORD CHALLENGEPRAGUE, jenž náleží do celosvětové triatlonové série CHALLENGEFAMILY, postaví o téměř třetinu více závodníků než loni. V hlavní kategorii MIDDLE se představí 1100 účastníků, oblíbená kategorie pro veřejnost TRY-ATHLON hlásí 200 zájemců, na start se postaví také 50 týmů v kategorii ŠTAFETY. Takové množství triatlonistů ještě v Česku nezávodilo.

„Naplnit kapacitu závodu je sen každého pořadatele a já mám upřímnou radost, že se nám tento sen za podpory všech partnerů a institucí splnil,“ uvádí ředitel závodu Tomáš Vrzák.

Závod atakuje hranici 1500 účastníků ze 44 zemí světa, mezi nimi figuruje padesát profesionálních triatlonistů. Účast na FORD CHALLENGEPRAGUE potvrdila současná triatlonová jednička Javier Gómez, jehož největšími soupeři na startu budou loňský vítěz Belgičan Pieter Heemeryck, čerstvý mistr světa v dlouhém triatlonu Pablo Dapena a německý reprezentant Maurice Clavel. Mezi českými závodníky se představí extrémní triatlonista Petr Vabroušek, čerstvý vicemistr v paratriatlonu Jan Tománek či loňský nejlepší amatér Petr Soukup. Navzdory předpokladům se letos v Praze nepředstaví dvojnásobná mistryně světa Britka Lucy Charlesová, která musela účast zrušit kvůli sponzorským aktivitám v zahraničí.

„Našimi prioritami je zajistit pro každého závodníka především bezpečnost, jedinečný zážitek a profesionální služby v maximální možné kvalitě. Věřím, že díky tomu jsme schopni konkurovat těm nejprestižnějším závodům v Evropě a podpořit tak vynikající jméno České republiky jakožto země, která umí zdatně uspořádat nejvýznamnější sportovní podniky světového formátu,“ dodává Vrzák.

Unikátní dějiště triatlonového závodu v samém centru Prahy “vyroste” takřka přes noc. „Je to mnohem náročnější než standardní závod. Myslím, že si to neumí představit nikdo kromě těch, kteří závod skutečně pořádají,“ míní předsedkyně České triatlonové asociace Lenka Kovářová. „FORD CHALLENGEPRAGUE je jediný městský triatlon, který se odehrává skutečně v centru města, a to města hlavního. Máme vynikající organizační tým s obrovským potenciálem do budoucna. Také nám celý svět závidí propojenost jednotlivých subjektů, které do příprav vstupují – Praha a její městské části, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Česká triatlonová asociace, Středočeský kraj a mnoho dalších. Tato symbióza je dalším unikátem, kterého si velmi vážím,“ uzavírá Kovářová.

Triatlonový svátek je určen nejen profesionálním triatlonistům a zájemcům z řad amatérů, ale i dětem a mládeži do 15 let. Závody HERVIS CHALLENGEJUNIOR pro děti jsou na programu v pátek 27. července, zájemci se mohou stále registrovat online prostřednictvím www.challenge-prague.com, případně v den konání přímo na místě v rámci veletrhu EXPO. Děti se mohou těšit na medaili a fotografii ze závodu, vítězové získají originální diplom a dárky od partnera akce HERVIS.

Hlavní závod v kategorii MIDDLE, TRY-ATHLON a ŠTAFETY se uskuteční v sobotu 28. července.

INFORMACE

Termín: 28. července 2018

Místo konání: Praha

Start: Střelecký ostrov

Cíl: Vítězná ulice

PROGRAM

Pátek 27. července

· EXPO – veletrh sportovního vybavení a partnerů závodu (Vítězná a Zborovská ulice)

· HERVIS CHALLENGEJUNIOR – běžecký závod pro děti a mládež od 3 do 15 let (Střelecký ostrov)

Sobota 28. července

· EXPO – veletrh sportovního vybavení a partnerů závodu (Vítězná a Zborovská ulice)

· FORD CHALLENGEPRAGUE MIDDLE (1,9 km plavání, 90 km na kole, 21,1 km běh)

· CHALLENGEPRAGUE ŠTAFETY (tříčlenné štafety 1,9 km plavání, 90 km na kole, 21,1 km běh)

· CHALLENGETRY-ATHLON (0,38 km plavání, 18 km na kole, 4,2 km běh)

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

challengeprague muž 20.07.2018 11:50:40

Týden před startem druhého ročníku FORD CHALLENGEPRAGUE, největší triatlonové akce v České republice, organizátoři hlásí: kapacita závodu je naplněna. Profesionálové i amatéři změří své síly v centru Prahy v sobotu 28. července.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.