Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Na Ford Challenge Prague míří světová jednička Javier Gómez

Na Ford Challenge Prague míří světová jednička Javier Gómez
foto: Challenge Family

Ford ChallengePrague | 16.07.2018 | přečteno: 3355×

Triatlonové hvězdy míří do Prahy! Účast na druhém ročníku Ford Challenge Prague potvrdila jedna z největších triatlonových osobností současnosti Javier Gómez – pětinásobný mistr světa a vítěz loňské série Ironman a také čerstvý mistr světa v dlouhém triatlonu Pablo Dapena. Unikátní závod v centru Prahy se uskuteční v sobotu 28. července.

Pětatřicetiletý Španěl se postaví na start jedinečného závodu série Challenge Family se startovním číslem 1. „Je to senzační zpráva. Javier Gómez je mimořádnou osobností triatlonového světa, svůj závodní program volí velice pečlivě a pro nás je opravdu poctou, že do něj zařadil i start v Praze,“ uvádí ředitel závodu Tomáš Vrzák.

Francisco Javier Gómez Noya, jak zní celé jméno španělského triatlonisty, se věnuje sportu odmalička. V dětství hrál fotbal a závodně plaval, s triatlonem začal v patnácti letech. Je držitelem pěti titulů mistra světa, na olympijských hrách v Londýně 2012 získal stříbrnou medaili, čtyřikrát se stal evropským šampionem a hodnocení Světového poháru ovládl celkem třikrát (2006, 2007, 2008).

„Do Prahy se moc těším. Poprvé a naposled jsem tu závodil na Evropském poháru v roce 2003 a i po patnácti letech mám tu samou motivaci. Plavání ve Vltavě i běh samým centrem Prahy bude pro mě velký zážitek,” říká Gómez.

V letech 2014 a 2017 zvítězil španělský triatlonista v hodnocení série Ironman 70.3 a v roce 2012 ovládl mistrovství světa Xterra.

Na jednoho z nejlepších triatlonistů historie čeká na startu Ford Challenge Prague silná konkurence – mezi profesionály nebude chybět obhájce loňského vítězství Pieter Heemeryck, čerstvý mistr světa v dlouhém triatlonu Španěl Pablo Dapena či německý reprezentant Maurice Clavel.

Atraktivní triatlonový závod se uskuteční v sobotu 28. července. Zájemci z řad veřejnosti se stále mohou registrovat v kategoriích TRY-ATHLON a JUNIOR prostřednictvím www.challenge-prague.com.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 16.07.2018 20:53:00

Triatlonové hvězdy míří do Prahy! Účast na druhém ročníku FORD CHALLENGEPRAGUE potvrdila jedna z největších triatlonových osobností současnosti Javier Gómez – pětinásobný mistr světa a vítěz loňské série Ironman a také čerstvý mistr světa v dlouhém triatlonu Pablo Dapena. Unikátní závod v centru Prahy se uskuteční v sobotu 28. července.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.