Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

The Championship v Šamoríně čeká hvězdy světového triatlonu

The Championship v Šamoríně čeká hvězdy světového triatlonu
foto: Challenge Family, James Mitchell

Josef Rendl | 15.02.2019 | přečteno: 2751×

V luxusním rezortu X-bionic Šamorín se první červnovou sobotu chystá třetí ročník závodu Challenge Family – Mistrovství světa na střední triatlonové distanci. A startovka se plní opravdu zvučnými jmény! Ze světových es potvrdili svou účast Sebastian Kienle, Florian Angert, Ben Kanute, David McNamee a další.

S napětím můžeme očekávat souboj britské hvězdy a vítězky ChallengePrague Lucy Charles s naší Radkou Kahlefeldt. Bez medaile určitě nebudou chtít zůstat ani Anne Haug, Kimberley Morrison či Daniela Sammler.

V loňském roce předvedli nezapomenutelný souboj o zlato kanadský Ironman Lionel Sanders a německý rychlík Sebastian Kienle. Z triumfu se nakonec radoval Kanaďan, který rozhodl rychlým finišem v závěrečných kilometrech půlmaratonu. Pro Kienleho to bylo druhé stříbro na zdejších tratích v řadě.

„Po těchto dvou druhých místech bych rád letos konečně vyhrál. Na tento závod speciálně ladím formu a budu maximálně připraven. Tratě znám a vím, co mohu od závodu očekávat. Je to jeden z mých nejoblí­benějších a nejdůležitějších závodů celé sezony. Znovu se chystá řada soupeřů z nejužší světové špičky. Ben Kanute a Florian Angert trénují se stejným koučem jako já a vím, že budou hodně nebezpeční soupeři. Moc dobře vědí, že úspěch v tomto závodě jim hodně pomůže zvýšit jejich popularitu. Už jenom když o tomto závodě mluvím, tak se usmívám,“ říká havajský vítěz Sebastian Kienle.

Podle účastníků je tento závod specifický a oblíbený především proto, že prostředí resortu X-bionic tvoří parádní tréninkové podmínky a skvělé zázemí přímo v místě startu. Není nutné se daleko přesouvat a řešit složitě logistické záležitosti.

Dalším z favoritů na přední posty je mladičký, teprve 21letý Frederic Funk, kterého v Šamoríně čeká premiéra na střední triatlonové vzdálenosti. „Nejspíš budu nejmladším závodníkem mezi profesionály, ale budu se snažit podat maximální výkon. Slyšel jsem o tomto závodě mnoho superlativů a už teď se nemohu dočkat, až to vypukne. Mým cílem je umístění v první desítce,“ řekl.

Česká triatlonová hvězda středního triatlonu Radka Kahlefeldt, žijící v Austrálii, získala vloni v Šamoríně bronzovou medaili. V mnoha závodech na opačné polokouli několikrát ukázala, že je schopná závodit s nejlepšími triatlonistkami světa a její souboj s havajskou medailistkou Lucy Charles může být fantastickou podívanou.

Termín závodu 2. června termínově sice koliduje s domácím kultovním Czechmanem, ale i přesto se do šamorínského rezortu kousek od Bratislavy chystá řada českých triatlonistů a triatlonistek.

The Championship je vrcholným závodem celosvětového seriálu triatlonových závodů Challenge Family. Profesionálové si rozdělí 150.000 Eur na prize money. Ale tento závod není jen prestižní akcí pro profesionální triatlonisty, ale i skvělou možností pro závodníky v Age groups, kteří mohou poměřit síly s těmi nejlepšími na světě. Celoroční kvalifikační bodovací systém na závodech Challenge Family pro šest věkových skupin vyvrcholí právě na The Championship. Možnost budou mít i složené týmy ve štafetových závodech. 

Seriál závodů Challenge Family má svou základnu v německém Ambergu a během roku se uskuteční 40 závodů ve 26 zemích na světě. Je to nejrychleji se rozvíjející seriál vytrvalostních disciplín. Závody mají rodinnou a „festivalovou“ atmosféru, všichni účastníci tak mohou sdílet své nadšení pro triatlon, profesionálové i závodníci Age group. 



Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

jrendl 15.02.2019 10:33:39

V luxusním rezortu X-bionic Šamorín se první červnovou sobotu chystá třetí ročník závodu Challenge Family – Mistrovství světa na střední triatlonové distanci. A startovka se plní opravdu zvučnými jmény! Ze světových es potvrdili svou účast Sebastian Kienle, Florian Angert, Ben Kanute, David McNamee a další.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.