Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Chybí vám Xterra? Její čeští pořadatelé chystají náhradu

Chybí vám Xterra? Její čeští pořadatelé chystají náhradu
foto: Václav Pancer

Triatlony.com | | 29.05.2017 | přečteno: 2822×

Když v roce 2015 rodina Pilouškových, která 15 let pořádala světový pohár v triatlonu Xterra, oznámila ukončení celé značky Xterra v České republice, zasvěcení říkali, že bude jen otázkou času, kdy se k pořádání zase vrátí. A měli pravdu! Píše se rok 2017 a na sociálních sítích už měsíc koluje informace o novém závodě v terénním triatlonu HUS MUŽ.

Tam, kde končila Xterra, začíná nová tradice. Závod inspirovaný blízkým hradem Hus startuje také na Křišťanovickém rybníku. Název HUS MUŽ dal posléze triatlonu i datum, státní svátek 6. července. A jaký bude samotný závod na jihu Čech?

Pořadatelé říkají, že chtějí oproti Xteře ubrat na prestižnosti a naopak nastavit klidnou rodinnou atmosféru. I proto, závod nebude probíhat a končit v nedalekých Prachaticích, ale odehraje se celý v okolí řeky Blanice a hradu Hus. I obtížnost tratí se má výrazně snížit tak, aby byl závod přijatelný i pro začátečníky nebo silniční triatlonisty, ale uspokojil i letité účastníky Xterry. Snížily se i objemy tratí, poplave se jeden kilometr v klidných vodách nejvýše položeného rybníka v České republice.

Trať navíc bude rozdělena do dvou okruhů, aby si borci v polovině mohli orazit. Na horském kole se pojedou taktéž dva okruhy, každý bude měřit 14 kilometrů, včetně asfaltového nájezdu na ně bude biková část měřit 30 kilometrů. Závěrečný běh zavede závodníky přímo k hradu Hus a bude také rozdělen do dvou okruhů, celkem bude měřit 7,6 km.

„Při stavbě tratí jsme se snažili využít zaniklé nebo málo používané lesní cesty okolo řeky Blanice. Narazili jsme při tom na místa, která jsme sami neznali, je to takový překrásný nepoznaný kout místní krajiny. Projíždí se i okolo zarostlých stavení po předválečném německém obyvatelstvu nebo okolo prvorepublikového opevnění Československé armády. Pro milovníky techniky jsme potom přidali asi 3 km dlouhý výjezd po singletracku do Hlásné Lhoty. Každý si přijde na své.“ říká stavitel trati kola Michal Piloušek.

Kromě hlavního závodu, na který je možné přihlásit se jako jednotlivec i jako tříčlenná štafeta, připravili pořadatelé také krosový běh na 5 km nebo dětské závody. „Pro děti budeme mít připraveny závody v běhu i v triatlonu. Nejmenší jen poběží okolo rybníka, od osmiletých už se bude závodit v triatlonu, tak jak to má být! Každý si odnese originální dřevěnou medaili a sladkosti! Zve rodiče i jejich potomky Veronika Bubeníková, hlavní pořadatelka dětského HUS MUŽe.

„Chceme navázat na kvalitní zajištění závodu, aby vše bylo obětováno především perfektnímu zážitku závodníka a jeho rodiny. Pláž u Křišťaňáku nabízí skvělé zázemí od místního fajn kempu, velkého parkoviště, uzavřených komunikací až po perfektní Boudu u Josefa, která bude zajišťovat občerstvení a jídlo během a hlavně po závodě,“ zve Michal Piloušek. Více informací najdete na facebooku, přihlášky jsou již online.

Startovné je nyní možné pořídit za zajímavou cenu 200 Kč pro jednotlivce a 400 Kč pro štafety. Dětské závody jsou zdarma. HUS MUŽ se na vás těší již 6. července u Křišťanovického rybníka u Prachatic!

ONLINE PŘIHLÁŠKY

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Triatlony.com muž 29.05.2017 12:29:15

Když v roce 2015 rodina Pilouškových, která 15 let pořádala světový pohár v triatlonu Xterra, oznámila ukončení celé značky Xterra v České republice, zasvěcení říkali, že bude jen otázkou času, kdy se k pořádání zase vrátí. A měli pravdu! Píše se rok 2017 a na sociálních sítích už měsíc koluje informace o novém závodě v terénním triatlonu HUS MUŽ />Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.