Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Mělník hostí ČP v olympijském triatlonu

Česká triatlonová asociace | 21.07.2015 | přečteno: 3052×

Český pohár v olympijském triatlonu pokračuje v sobotu 25. července svým čtvrtým dílem v Mělníku. U soutoku Labe s Vltavou se bude bojovat na tratích sprint triatlonu a závodníci i diváci se mohou těšit na parádní sportovní výkony v historickém centru města i v okolí mělnického zámku.

Podnik nese název Triathlon Mělník 2015 a na jeho start se postaví přes 300 závodníků. Hlavní závod se pojede na tratích sprint triatlonu, tedy 750 m plavání, 20 km na kole a 5 km běhu.

„Máme připraven ale i závod Specialized Open „můj první triatlon“ na zkrácených tratích. Je určen převážně pro sportovce bez licence ČTA, co si chtějí zkusit svůj první triatlon a mají možnost absolvovat závod i na horském nebo trekingovém kole. Pravidelně se tohoto závodu účastní více než 50 závodníků, u kterých je to první seznámení s triatlonem, nebo jen jediný závod v daném roce,“ prozradil ředitel závodu Roman Táborský.

V Open závodu je očekávána účast přes 100 závodníků. Všichni se opět setkají na náměstí Míru v Mělníku, kde bude centrum závodu. Trať je dostatečně atraktivní nejen pro závodníky, ale i pro doprovod. „Cyklistická i běžecká část vede do historického centra města, k mělnickému zámku, mělnickým vinicí. Po závodě určitě nebude chybět tradiční koupání v kašně,“ dodal ředitel Táborský.

Na benjamínky 8–11 let čeká 100 m plavání, 2 km na kole a závěrečný běh na 800 m. Dětský závod je vypsán pro žáky ve věku 12–15 let na tratích 300m plavání, 7km na kole a 1,7km běhu. Tratě jsou přístupné pro všechny sportující dětí a mohou startovat i na horském kole. „Pro všechny startující je připravena opět hodnotná tombola, kde hlavní cenou je horské kolo,“ uzavřel Táborský.

Start závodu benjamínků je v 11 hodin. Dětský závod začne v 11:15, OPEN závod pak ve 12:15. Hlavní závod Českého poháru je ve 14:50. Další informace a kompletní propozice najdete na stránkách www.triathlonmelnik.cz.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 21.07.2015 16:51:07

Český pohár v olympijském triatlonu pokračuje v sobotu 25. července svým čtvrtým dílem v Mělníku. U soutoku Labe s Vltavou se bude bojovat na tratích sprint triatlonu a závodníci i diváci se mohou těšit na parádní sportovní výkony v historickém centru města i v okolí mělnického zámku.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.