Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Ze Sokolova si pohárová vítězství odvezli junioři

Ze Sokolova si pohárová vítězství odvezli junioři
foto: archiv ČTA

Česká triatlonová asociace | 12.08.2018 | přečteno: 2286×

Mládí vpřed. CITY TRIATHLON Velkou cenu Sokolova ovládli v elitní kategorii závodníci, kteří svým věkem patří mezi juniory. Z vítězství se v sobotu 11. srpna radovali Radim Grebík a Alžběta Hrušková. Na západě Čech se také rozhodlo o absolutních vítězích Českého poháru v olympijském a sprint triatlonu.

Předposlední závod letošního ročníku TRIATLON CZECHTRISERIES se konal u jezera Michal, v jehož mimořádně čisté vodě závodníci absolvovali 700 metrů plavání. Na kole je čekalo 20 km ve dvou okruzích vedoucích do Sokolova. Závěrečný pětikilometrový běh pak vedl v blízkosti jezera.

Startovní listinu elitních kategorií ovlivnila termínová kolize s mistrovstvím Evropy v Glasgow, na které odcestovala hned sedmička českých reprezentantů. I tak ale dorazilo do Sokolova několik reprezentantů, mezi nimi i juniorský talent Radim Grebík: „V plavání jsem se snažil držet ve skupině na čele, což se mi dařilo, i když někdo trochu uplaval. Na kole jsme vyjížděli v asi desetičlenném balíku, ze kterého postupně pár závodníků odpadlo. Foukal poměrně silný protivítr, a i když jsme se snažili pravidelně střídat, nebylo to jednoduché. Do depa jsme přijeli v šesti. Na běhu byla moje výhoda, že trasa byla z kopečka do kopečka. Už na prvním kilometru jsem si udělal náskok a podařilo se mi ho udržet až do cíle.“

Pro Radima Grebíka to bylo vůbec první vítězství v elitní kategorii v TRIATLON CZECHTRISERIES. Druhé místo si s odstupem 34 sekund připsal Jiří Kalus, třetí doběhl olympionik Přemysl Švarc.

Největším lákadlem závodu žen byl útok Jitky Rudolfové na celkové vítězství v českém poháru. CITY TRIATHLON Velká cena Sokolova ale byla nakonec v režii jiných závodnic.

„Z vody jsem vylézala ve čtyřčlenné skupině. Na kole se nám povedlo odjet s Terkou Zimovjanovou, se kterou jsem dojela až do depa,“ popsala závod Alžběta Hrušková. „V běhu jsem se jí pokusila hned v prvním okruhu utéct, což se mi povedlo a druhý okruh už jsem si užívala a vychutnávala,“ uvedla vítězka. Druhá finišovala se ztrátou 26 vteřin Tereza Zimovjanová, třetí pak Heidi Juránková.

Také pro Alžbětu Hruškovou to bylo premiérové pohárové vítězství v elitní kategorii. „Už jsem párkrát vyhrála závod v aquatlonovém poháru, ale v triatlonu ještě ne. Jsem za to moc ráda, protože jsem delší dobu nic nevyhrála a tohle vítězství mi zlepšilo náladu a namotivovalo mě do dalších závodů,“ dodala.

Sokolov byl posledním závodem, ve kterém si mohli triatlonisté připsat body do absolutního pořadí TRIATLON CZECHTRISERIES. Už dříve se rozhodlo o prvním místě Jana Volára mezi muži. V kategorii žen byla situace dramatičtější: v případě sokolovského vítězství se totiž mohla absolutní pohárovou vítězkou stát Jitka Rudolfová, která se letos vrátila k triatlonu po mateřské dovolené a prožívá skvělou sezonu. V Sokolově ale obsadila „až“ čtvrté místo, a tak celkové vítězství obhájila „v nepřítomnosti“ Romana Gajdošová, která reprezentuje Slovensko na mistrovství Evropy.

Český pohár v olympijském a sprint triatlonu se uzavře 1. září závodem CITY TRIATHLON Karlovy Vary, při kterém se ovšem budou rozdávat body jen v rámci věkových kategorií. V neděli pak bude program v Karlových Varech pokračovat závodem Světového poháru.

Výsledky

CITY TRIATHLON Velká cena Sokolova, 11. srpna 2018

Muži: 1. Radim Grebík 57:17, 2. Jiří Kalus 57:51, 3. Přemysl Švarc 58:11

Ženy: 1. Alžběta Hrušková 1:04:08, 2. Tereza Zimovjanová 1:04:34, 3. Heidi Juránková 1:05:04

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 12.08.2018 11:58:29

Mládí vpřed. CITY TRIATHLON Velkou cenu Sokolova ovládli v elitní kategorii závodníci, kteří svým věkem patří mezi juniory. Z vítězství se v sobotu 11. srpna radovali Radim Grebík a Alžběta Hrušková. Na západě Čech se také rozhodlo o absolutních vítězích Českého poháru v olympijském a sprint triatlonu.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.