Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Poslední závod ČP v olympijském triatlonu ovládli Řenč a Gajdošová

Poslední závod ČP v olympijském triatlonu ovládli Řenč a Gajdošová
foto: Česká triatlonová asociace

Česká triatlonová asociace | 31.08.2014 | přečteno: 2911×

Poslední srpnovou sobotu se v Sokolově v Karlovarském kraji uzavřela sezona Českého poháru v olympijském triatlonu. Desátý a poslední díl prestižního seriálu ovládli Tomáš Řenč a Slovenka Romana Gajdošová.

V závodě s názvem Triatlon Sokolov se bojovalo na tratích sprint triatlonu, tedy 750 metrů plavání, 20 kilometrů na kole a 5 kilometrů běhu. Počasí nebylo nijak teplé, ovšem nepršelo a dokonce svítilo sluníčko. A když se rozplynula i mlha, do které se Sokolov v ranních hodinách halil, byla sobota dnem jako stvořeným pro triatlonové klání.

V mužském i ženském závodě se o vítězství bojovalo do posledních metrů a diváci měli o dramatické okamžiky postaráno. V kategorii mužů nakonec zvítězil Tomáš Řenč, který proťal cílovou pásku o 24 sekund před druhým Jiřím Kalusem, na třetím místě pak doběhl se ztrátou 31 sekund na vítěze Martin Debnar. „Závod se rozhodoval až v běhu. Já jsem se snažil co nejrychleji zvládnout depo, vyběhnout a nasadit tempo. No a pak to udržet,“ popsal Řenč. Na otázku, zda plánoval taktiku tak, aby o svém vítězství rozhodl právě v běhu, odpověděl, že určitě ne. „Chtěl jsem prostě celý závod jet nejrychleji, co to jde. Na kole mi to letos moc nejede, takže tam jsem se trochu protrápil. Naštěstí mi zbyly síly na běh,“ dodal.

Řenč si kromě běžecké části pochvaloval také plavání. „To bylo super. Vyplaval jsem vlastně ve skupince hned za první dvojicí, kdy první byl Kuba Kočař, který si pak celou cyklistickou část držel náskok nějakých 35 sekund. Naštěstí jsem ho pak v běhu během dvou kilometrů předběhl,“ uvedl Řenč. Vítěz posledního závodu Českého poháru v olympijském triatlonu v roce 2014 se ale ještě uzavřít celou sezonu nechystá. Čeká jej Evropský pohár v Rumunsku, v plánu má ještě i dva závody Světového poháru.

Mezi ženami byl rozdíl na prvních pozicích v cíli ještě těsnější. Na start se postavila také reprezentantka a mistryně republiky Jitka Šimáková a byla velkou favoritkou. Nakonec ale o sedm sekund zaostala za dvacetiletou Slovenkou Romanou Gajdošovou. „Mám pocit, že hodně pomohlo plavání v neoprenu. Já nejsem dobrá plavkyně, ne tak dobrá jako třeba Jitka a další holky. Ale neopren mi opravdu hodně pomáhá, takže díky tomu byla ta plavecká část dobrá,“ řekla Gajdošová.

„Na kolo jsem si hodně věřila, věděla jsem, že mě v těch kopcích neutrhnou, že se udržím. Pak jsem měla v plánu těch pět kilometrů běhu napálit a vyhrát. A to se povedlo, i když to bylo hodně těsné a ke konci mě sbíhaly. Poslední kilometr už byl hodně o vůli, dokonce se mi motala hlava. Ten kilometr před cílem jsem měla náskok nějakých 100 metrů, půl kilometru před cílem mi hlásili, že je to asi 70 metrů. A nakonec z toho bylo těch ani ne deset sekund,“ popisovala šťastná Gajdošová.

Velmi zajímavý byl také souboj o druhé místo mezi Jitkou Šimákovou a Janou Jirouškovou, které si to rozdaly v závěrečném sprintu. A šťastnější byla Šimáková. O stříbře pro sebe dle časomíry rozhodla o jedinou desetinu sekundy.

Výsledky: Triatlon Sokolov, 10. závod ČP v olympijském triatlonu

Muži: 1. Tomáš Řenč 56:57,5, 2. Jiří Kalus 57:21,2, 3. Martin Debnar 57:28,2, 4. Lukáš Maiwaelder 57:36,7, 5. Jakub Kočař 57:48,9.

Ženy: 1. Romana Gajdošová 1:04:40,8, 2. Jitka Šimáková 1:04:48,3, 3. Jana Jiroušková 1:04:48,4, 4. Linda Vítová 1:06:33, 5. Iveta Fairaislová 1:07:32,6.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 31.08.2014 08:41:18

Poslední srpnovou sobotu se v Sokolově v Karlovarském kraji uzavřela sezona Českého poháru v olympijském triatlonu. Desátý a poslední díl prestižního seriálu ovládli Tomáš Řenč a Slovenka Romana Gajdošová.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.