Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

V Prachaticích pojede Xterru i Lukáš Bauer, půjde o body do MS

V Prachaticích pojede Xterru i Lukáš Bauer, půjde o body do MS
foto: archiv (adidas)

Česká triatlonová asociace | 25.07.2014 | přečteno: 2342×

V sobotu 9. srpna budou Prachatice patřit terénnímu triatlonu. Na závod Xterra, který spadá do Světového, Evropského i Českého poháru, se chystají elitní triatlonisté z celého světa. A prohnat se je chystá i trojnásobný olympijský medailista v běhu na lyžích Lukáš Bauer.

Již tento víkend se jihočeské Prachatice stanou dějištěm nejprestižnějšího tuzemského závodu v terénním triatlonu AMEDIPRO XTERRA Czech. Světový pohár a kvalifikace na mistrovství světa na Havaji každoročně přitahuje stovky účastníků z řad profesionálů, ale především amatérů, kteří mají triatlon jen jako koníček.

Mezi závodníky se letos opět zařadí i Lukáš Bauer, český reprezentant v běhu na lyžích, který se musí poprat s tratí 1,5 km plavání, 36 km na horském kole a závěrečnými 10 km běhu v terénu. Pro Bauera není XTERRA žádná novinka, protože v minulosti již absolvoval závody XTERRA Czech Tour a velkou motivací pro něj jsou i výsledky jeho švagrové, Heleny Erbenové, která v posledních letech patří mezi světovou špičku v terénním triatlonu.

Je to už neskutečných 13 let, kdy proběhl první závod pod názvem XTERRA v České republice. Terénní triatlon od té doby zaznamenal velký nárůst závodníků po celém světě. Profesionálové Česko velice dobře znají a i letos bude startovní pole nabité. Dorazí kompletní světová špička včetně mistra světa Rubena Ruzafy ze Španělska.

„Letošní startovní listina překypuje věhlasnými jmény terénního triatlonu. Hlavním favoritem bude zmiňovaný Ruzafa, přijede ale také sedminásobný mistr USA Josiah Middaugh, Ben Allen z Austrálie (3. na MS 2013), loňský vítěz Schumann, další Američané Rakitta a Kelsay, multisportovec Braden Currie z Austrálie a další a další. Českým želízkem v ohni bude především Helena Erbenová, dvojnásobná vítězka prachatického klání a mistryně světa v terénním triatlonu. Na záda jí budou chtít dýchat Němka Kathrin Müllerová, Britka Jacqui Slacková, Maud Golsteynová z Holandska nebo Američanka Suzie Snyderová,“ říká Michal Piloušek, organizátor XTERRY V Čechách.

„Právě možnost závodit současně s profesionály pro všechny příchozí odlišuje Xterru od dalších sportů. Nepotřebujete žádné licence, speciální povolení, jen dorazíte v sobotu 9. srpna do Prachatic a hned jedete Světový pohár v triatlonu,“ dodal Michal Piloušek. Už v pátek od 17 hodin je na programu závod Xterra Kids pro děti. Na ty čeká duatlon. To hlavní ale přijde v sobotu. Nejprve v 11:30 odstartuje závod Xterra Easy, ve 13 hodin se pak do boje s kilometry v terénu pustí elitní kategorie a štafety.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 07.08.2014 15:13:18

V sobotu 9. srpna budou Prachatice patřit terénnímu triatlonu. Na závod Xterra, který spadá do Světového, Evropského i Českého poháru, se chystají elitní triatlonisté z celého světa. A prohnat se je chystá i trojnásobný olympijský medailista v běhu na lyžích Lukáš Bauer.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.