Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Lipno hostí závod EP v terénním triatlonu, rozhodne se o českých mistrech

Lipno hostí závod EP v terénním triatlonu, rozhodne se o českých mistrech
foto: Česká triatlonová asociace (ilustrační snímek)

Česká triatlonová asociace | 19.06.2014 | přečteno: 2367×

V neděli 22. června se v Přední Výtoni u Lipna koná pod hlavičkou ETU (European Triathlon Union) závod Evropského poháru v terénním triatlonu. Ten je zároveň třetím dílem Českého poháru a mimo jiné i mistrovství České republiky. Bojovat se bude na tratích 1,2 kilometru plavání, 30 kilometrů na horském kole a 9 kilometrů běhu.

Start plavání proběhne hromadně z pláže v Přední Výtoni. Poplavou se dva okruhy s výběhem mezi nimi na břeh. Okruhy pro horské kolo jsou středně náročné, poskytnou však vyžití zkušeným bikerům i začátečníkům s terénním triatlonem. Běžecká část bude také rozdělena do dvou kol. Ty obsahují jak zpevněné úseky, tak louky, lesní cesty i pěšinky.

„Je to nový projekt, ale věříme, že vše klapne na jedničku. Trať bude srovnatelná s tratěmi Xterry, ale pod značkou TNatura ve spolupráci s ETU. Je to otevřený závod pro všechny a vzhledem k tomu, že se jedná o mistrovství republiky, nebude tu chybět česká špička. Tedy kromě Heleny Erbenové, která je v Řecku. Někteří závodníci už jsou tady a poctivě trénují,“ prozradil Michal Piloušek, který s týmem organizátorů pracoval na tom, aby pravidla byla jednoznačná a jednoduchá.

„Od ME na Sardinii jsme usilovně pracovali, aby pravidla byla pochopitelná a jednoduchá pro všechny. Máme tu pohádkové počasí, bagr na pláži ještě pracuje, aby triatlonisté měli luxusní výběh z vody. Jinak první půlka kola bude drsnější s větším převýšením, běh je potom jak po pláži, tak v lese po cestách. Tratě jsou určitě poctivé a spravedlivé a kdo bude chtít, sáhne si na dno,“ dodal Piloušek, který pozval diváky na parádní triatlonový zážitek a prima "koukačku“.

„Závod se odehraje v uvozovkách na malém prostoru, což je dokonalé pro diváky, kteří budou mít skvělý přehled o dění v závodě. Součástí bude i bohaté expo, kde návštěvníci budou moci zakoupit spoustu věcí za snížené ceny,“ uzavřel Piloušek.

V sobotu jsou na programu dětské závody v duatlonu, které startují v 16 hodin. Hlavní závod pak začne v neděli ve 12 hodin.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 20.06.2014 07:50:03

V neděli 22. června se v Přední Výtoni u Lipna koná pod hlavičkou ETU (European Triathlon Union) závod Evropského poháru v terénním triatlonu. Ten je zároveň třetím dílem Českého poháru a mimo jiné i mistrovství České republiky. Bojovat se bude na tratích 1,2 kilometru plavání, 30 kilometrů na horském kole a 9 kilometrů běhu.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.