Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
STÁHNĚTE SI: Vyšel nový bezplatný speciál o triatlonu
31.08.2020 | Radek Narovec

Věděli jste, že letos slavíme hned dvě kulatá a velmi zajímavá výročí? Jednak plné čtyři dekády od vůbec prvního triatlonového závodu na území Československa (a patrně i Evropy), jednak 20 let od nádherného bronzu Jana Řehuly na olympiádě v Sydney. Oběma událostem je věnována vzpomínka ve zbrusu novém speciálu, který je volně ke stažení!

Přečteno: 3577× | Komentáře: 0

Českými mistry ve sprint triatlonu Grebík a Zimovjanová
30.08.2020 | Česká triatlonová asociace

Český triatlon má nové mistry ve sprintu. V sobotu 29. srpna se jimi při závodu INTERTECH TRIATHLON SUPERPRESTIGE Brno stali Radim Grebík a Tereza Zimovjanová, kteří uspěli ve velmi nabité konkurenci. V závodě žen byla nejrychlejší Němka Laura Lindemannová.

Přečteno: 1832× | Komentáře: 0   
 
Páteční Xterra ShortTrack bude v přímém přenosu televize
30.08.2020 | Radek Narovec

XTERRA ShortTrack. Před dvěma roky nápad nadšenců, letos program televizních kanálů. Už za týden má prachatický závod šanci stát se nejsledovanějším terénním triatlonem roku, možná i historie. Michal Piloušek ml. odpovídá na dotazy ohledně trasy a televizního přenosu.

Přečteno: 2062× | Komentáře: 0   
 
Favorité nezaváhali. Kočař a Křivánková mistry na středních distancích
30.08.2020 | Česká triatlonová asociace

Favorité nezaváhali. Českými mistry na středních tratích se stali Lukáš Kočař se Simonou Křivánkovou, kteří tituly vybojovali v sobotu 29. srpna při pohárovém Pilman Triatlonu. Na Pilské nádrži se potkala téměř kompletní česká špička. V závodě mužů měli na vítězství útočit Lukáš Kočař, Petr Soukup, navrátilec z Austrálie Jakub Langhammer nebo třeba Pavel Wohl. Nakonec se ale celý závod odehrál v režii Lukáše Kočaře.

Přečteno: 1377× | Komentáře: 0   
 
Jeden den, dva tituly. Jedou se šampionáty ve sprintu i středním triatlonu
27.08.2020 | Česká triatlonová asociace

Během jediného dne se bude na dvou místech v Česku bojovat o mistrovské tituly. Při závodu INTERTECH TRIATHLON SUPERPRESTIGE Brno se rozhodne o mistrech ČR ve sprintu, Pilman Triatlon pak určí nové šampiony na středních tratích. Oba závody jsou také součástí českých pohárových sérií a konají se v sobotu 29. srpna.

Přečteno: 1336× | Komentáře: 0   
 
REPORTÁŽ: Ocean Lava Triathlon Polska. Můj první ironman!
26.08.2020 | Jan Tománek

V sobotu 22. 8. 2020 jsem na Ocean Lava Triathlon Polska úspěšně debutoval na celé ironmanské trati (3,8 km plavání – 180 km cyklistika – 42,2 km běh). Jsem IRONMAN! A to ve velmi rychlém čase 10:11:20 hodiny. Zážitků a dojmů ze závodu je opravdu mnoho. Bylo to velmi intenzivní, náročné a krásné!

Přečteno: 2032× | Komentáře: 0   
 
Česká Xterra pokračuje v sobotu na ústecké Miladě
21.08.2020 | Xterra Czech

Třetí závod seriálu českého poháru v terénním triatlonu pod názvem XTERRA CZECH bude hostit jezero Milada u Ústí nad Labem. Na závodníky čeká na výběr z mnoha tratí různých délek i disciplín. Pohárový závod je vypsán na tradičních tratí 1500 m plavání, 32 km kola a 10 km běhu. Zvláštností závodu je možnost poprvé v historii XTERRA použít Gravel biky.

Přečteno: 1980× | Komentáře: 0   
 
Tituly v Příbrami získali Kuříková a Volár, štafety ovládl Konrad Tools
15.08.2020 | Česká triatlonová asociace

Mistry republiky v olympijském triatlonu se stali Jan Volár a Petra Kuříková, kteří si tituly zajistili v sobotu 15. srpna v rámci Příbramského triatlonu. Ten byl zároveň třetím podnikem Českého poháru v olympijském a sprint triatlonu. V závodě žen se celkovou vítězkou stala Němka Caroline Pohle, druhá doběhla Slovenka Romana Gajdošová, třetí pak byla Kuříková.

Přečteno: 2802× | Komentáře: 0   
 
ROZHOVOR: Xterra v Prachaticích? Nejlepší závod mé kariéry!
14.08.2020 | Xterra Czech

Arthur Serrieres byl jedním z nejlepších triatlonistů roku 2019 v terénu. Dokázal vyhrát mistrovství Evropy, vyhrál Evropský pohár a získal stříbrnou medaili na havajském mistrovství světa XTERRA. V letošním roce plánuje návrat do Prachatic, kde se mu podařilo loni porazit celou světovou špičku včetně pozdějšího mistra světa Bradleyho Weisse.

Přečteno: 1945× | Komentáře: 0   
 
Hvězdné války! Do Varů míří olympijští medailisté, mistři světa i Evropy
12.08.2020 | Česká triatlonová asociace

Olympijští medailisté, mistři světa, evropští šampioni… Dnes zveřejněná startovní listina Světového poháru v triatlonu udělala z karlovarského závodu jednu z nejnabitějších sportovních akcí tohoto roku! „Tak kvalitně obsazený závod český triatlon nikdy nezažil!“ říká Vladimír Malý, ředitel CITY TRIATHLONU Karlovy Vary, který se uskuteční 11.-13. září.

Přečteno: 1877× | Komentáře: 0   
 
Příbram uvidí klání o tituly, sejde se většina českých reprezentantů
11.08.2020 | Česká triatlonová asociace

Přes čtyři stovky triatlonistů zamíří o víkendu 15. a 16. srpna do Příbrami, kde se uskuteční nejen mistrovství republiky na olympijských tratích, ale také atraktivní závod tříčlenných štafet. Nechybí mezi nimi ani většina českých reprezentantů.

Přečteno: 1461× | Komentáře: 0   
 
O start ve Varech projevují zájem velké hvězdy, říká ředitel závodu
06.08.2020 | Česká triatlonová asociace

Z kalendáře mizí kvůli koronaviru jeden závod za druhým – mistrovství Evropy, světové poháry, evropské poháry… Světový pohár v Karlových Varech ovšem v termínové listině zůstává zapsaný na víkend 11.-13. září. Pro řadu závodníků je CITY TRIATHLON Karlovy Vary jako maják, ke kterému upínají svou víru, že se letos ještě postaví na start prestižního závodu.

Přečteno: 1692× | Komentáře: 0   
 

Krátké zprávy

  • Táborský triatlonový festival uvidí nejnabitější závod ve své 37leté historii

    Triatlonisté z Brazílie, Kanady nebo Austrálie míří na jih Čech, kde se v neděli 24. července uskuteční Táborský triatlonový festival. Součástí atraktivního programu jsou závody Evropského poháru juniorů, na kterých se představí nabitá konkurence z celého světa, a také Český pohár.

  • České tituly v zimním triatlonu vybojovali Rauchfuss a Grabmüllerová

    Pro první triatlonové tituly této sezony vystoupali až k vysílači Praděd Marek Rauchfuss se Šárkou Grabmüllerovou, kteří se v sobotu 5. března stali mistry republiky v zimním triatlonu. Absolutní vítězství v závodě žen si při Jesenickém zimním triatlonu připsala Slovenka Margaréta Bičanová.

  • Grabmüllerová má bronz z mistrovství světa v terénním triatlonu! Kočař čtvrtý

    Čeští terénní triatlonisté patří k nejlepším na planetě! Opět to potvrdili ve španělském regionu Extremadura, kde se v neděli 31. října konalo mistrovství světa. Aneta Grabmüllerová vybojovala bronz, Lukáš Kočař obsadil 4. místo, ze kterého ho od medaile dělilo pouhých 18 sekund.

  • Extrémní triatlon Winterman se stal kořistí Jílka a Štefanovičové

    Jeden z nejtěžších triatlonových závodů nejen u nás, ale i v Evropě, má za sebou sedmý ročník. Téměř devět kilometrů plavání v tekoucím proudu Labe, 180 kilometrů kopcovité cyklistiky Česko-saským Švýcarskem a závěrečný maraton s cílem na vrcholu Ještědu. Závod patří do celosvětové série závodů Extreme Triathlon Series. Letošním vítězem WINTERMANA se stal pětinásobný účastník David Jílek a Hanka Štefanovičová.

  • Xterra Český pohár pokračuje Šindel Cupem na západě Čech 

    Dějištěm čtvrtého závodu XTERRA Českého poháru v terénním triatlonu bude malá vesnička Šindelová u Kraslic v Karlovarském kraji. Na závodníky čekají opravdu přírodní tratě vedené neprobádanými končinami místních hor a nádhernými scenériemi zatopeného lomu nebo okolo letohrádku.

  • Velká cena Tábora se letos kvůli pandemii neuskuteční

    Velká cena Tábora v triatlonu, která byla naplánována na 26. července, se v roce 2020 neuskuteční. Z termínové listiny tak mizí mezinárodní závod, který měl být součástí Evropského poháru juniorů, Českého poháru v olympijském a sprint triatlonu a zároveň se měl uskutečnit jako Mistrovství ČR žáků.

  • Mezinárodní triatlonová unie posouvá termín zastavení aktivit do 30. června

    Mezinárodní triatlonová unie (ITU) rozhodla v pátek 3. dubna o pozastavení veškerých aktivit až do 30. června 2020. Dosud byly veškeré závody, tréninkové kempy a další události ve světovém triatlonovém kalendáři pozastaveny pouze do konce dubna. Důvodem k prodloužení tohoto opatření je zhoršující se situace s šířením onemocnění COVID-19 ve světě.

  • Grabmüllerová pátá na ME v zimním triatlonu

    Po tříleté závodní pauze si Aneta Grabmüllerová doběhla na mistrovství Evropy v zimním triatlonu, které se uskutečnilo 29. února v rumunském Cheile Gradistei, pro 5. místo. Vylepšila si tak své tři roky staré maximum.

  • Česká štafeta slaví bronz na MS v zimním triatlonu

    Dvojice zimních triatlonistů Aneta Grabmüllerová a Marek Rauchfuss získala na mistrovství světa v závodě smíšených štafet bronz. Závodu, který se uskutečnil v neděli 9. února v italském Asiagu, opět dominovali Rusové.

  • Rauchfuss veze z MS v zimním triatlonu stříbro

    Dvojnásobný bronzový medailista z mistrovství světa v zimním triatlonu Marek Rauchfuss rozšířil svou sbírku cenných kovů. Na světovém šampionátu v italském Asiagu vybojoval v sobotu 8. února stříbro. Mezi ženami dokončila na devátém místě Aneta Grabmüllerová.

  • Kuříková vybojovala 35. příčku ve finále seriálu MS v olympijském triatlonu

    Seriál mistrovství světa v olympijském triatlonu vyvrcholil v sobotu 31. srpna finálovým závodem v Lausanne. Petra Kuříková si v něm připsala 35. místo, Vendula Frintová nedokončila. Mistryní světa a taktéž vítězkou seriálu se stala Američanka Katie Zafaresová.

  • Při Evropském poháru juniorů v Táboře zářili Hrušková a Grebík

    O body do Evropského poháru juniorů i o tituly mistrů ČR ve sprintu se závodilo o víkendu 3. – 8. srpna při Táborském triatlonovém festivalu. Tituly získali František Linduška a Tereza Zimovjanová. Při EPJ zářili čeští reprezentanti – Alžběta Hrušková brala zlato, Radim Grebík stříbro!

  • Xterru v Hradci Králové vyhráli Bednarský a Cibulková

    Hradecký terénní triatlon každoročně přiláká velký počet triatlonistů, letos se navíc hlavní závod jel pod hlavičkou Xterra jako český pohár v terénním triatlonu, a tak se do Hradce Králové sjela špička českých terénních triatletů. Hlavní závod po dramatickém, ale zároveň divácky velice zajímavém finiši v podání Vojtěcha Bednarského a Ondřeje Petra, ovládl prvně jmenovaný.

  • Aquatlonové tituly získali Semerád a Svobodová

    Mistry republiky v aquatlonu se v sobotu 13. dubna v Jablonci nad Nisou stali Martin Semerád a Tereza Svobodová, kteří si díky vítězství připsali i výraznou porci bodů do českého poháru.

  • Aquatlonový pohár v Českých Budějovicích pro Olšara a Hruškovou

    Účastnickým rekordem a výhrami Ondřeje Olšara a Alžběty Hruškové. Tak začal nový ročník Českého poháru v aquatlonu, který odstartoval v sobotu 9. března závodem EGE Aquatlon České Budějovice.

Diskusní fórum

Nejnovější   |   Nejdiskutovanější
Rotoped versus kolo venku (monikaseidlova 7.11.2021 13:28:58)
Jaký cyklotrenažér? (elisabthina92 7.9.2020 15:33:02)
Nové kolo na závody i trénink (frantisekklapal 14.5.2020 2:11:47)
Kloubní výživa (Martaz 8.9.2019 13:44:50)
prodám neopren ORCA OPENWATER 2017 (vasak 3.5.2019 17:39:29)
Kam s klíči při plavání (J.Marek 8.4.2019 8:58:40)
Před a po výkonu (Adrian22 20.1.2019 12:14:38)
pořádné světlo (tomas.beldy 6.1.2019 18:01:43)
Nalezené položky: 918 První Předchozí | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | Další Poslední