Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Druhý šampionát, druhý titul. Volár s Hruškovou jsou opět mistry republiky

Druhý šampionát, druhý titul. Volár s Hruškovou jsou opět mistry republiky
foto: Česká triatlonová asociace

Česká triatlonová asociace | 25.07.2021 | přečteno: 1060×

Jan Volár s Alžbětou Hruškovou získali v této sezoně už své druhé mistrovské tituly. Po triumfu v olympijském triatlonu nyní ovládli také český šampionát v super sprintu, který se uskutečnil 24. července v rámci Triathlon Festu Račice. V neděli závodní program v Labe aréně vyvrcholí Evropským pohárem juniorů.

V račické Labe areně se závodilo už v pátek, kdy 114 triatlonistů z kategorií dorostu, juniorů a dospělých nastoupilo do semifinálových rozjížděk. Na základě jejich výsledků pak byli rozřazeni do sobotních finále. Ve sluncem rozpáleném areálu, který obvykle hostí světové závody v rychlostní kanoistice, pro ně byly nachystány tratě o distancích 0,4–10–3 km, na kterých se závodilo nejen o mistrovské tituly v super sprintu, ale také o akademické tituly a body do Českého poháru v olympijském a sprint triatlonu.

Do závodu žen šly jako největší favoritky triatlonistky brněnského Konrad Tools Teamu Alžběta Hrušková s Romanou Gajdošovou. Po plavecké části byly obě závodnice jen v těsném závěsu za Michaelou Štěrbovou. Na kole se ovšem osamostatnily a společně přijely do druhého depa. Dlouho pak běžely bok po boku, až v posledních desítkách metrů rozhodla o svém vítězství Hrušková. Druhé místo patří Gajdošové, třetí doběhla Tereza Svobodová.

„Dneska jsem si to hrozně užila, protože super sprinty jsou moje parketa. Ani vedro mě příliš nelimitovalo, protože jsem se s ním naučila pracovat a už ho tolik nevnímám,“ vyprávěla Hrušková. „Do finiše jsem si docela věřila, protože se s Romanou známe, dlouho jsme společně trénovaly, takže jsem z každého jejího pohybu dokázala vytušit, co plánuje.“

Závod mužů sliboval velké drama. Jako první šel z vody Lukáš Červenka, v deseti vteřinách za ním ovšem byla další čtveřice závodníků. Na kole se pak Červenka dostal do úniku společně s Janem Volárem a Davidem Martinem, díky jehož výkonu se této trojici dařilo navyšovat náskok. Do druhého depa pak přijeli s přibližně čtyřicetivteřinovým náskokem na Radima Grebíka, který se následně dokázal i přes penaltu vynikajícím běžeckým výkonem dotáhnout na Červenku s Martinem. Pro český titul si doběhl Volár, který zvítězil s náskokem 14 vteřin. Pro druhé místo si dosprintoval Červenka těsně před Grebíkem.

„Dnes to pro mě bylo hodně těžké. Před závodem jsem si ale říkal, že by pro mě bylo nejlepší, kdybych ujel na kole s Davidem Martinem a Lukášem Červenkou, protože jsou výborní cyklisti, ale nejsou tak silní běžci. A to mi přesně vyšlo, proto jsme na kole jeli opravdu hodně rychle a pro mě se to vyvíjelo skvěle. V běhu už jsem si pak první místo pohlídal,“ vyprávěl v cíli Volár.

Mistrovství ČR v super sprintu odstartovalo už v pátek, kdy muži byli rozděleni do tří semifinálových rozjížděk, ženy do dvou. V první mužské rozjížďce potvrdil roli favorita Volár, který zvítězil s výrazným náskokem a připsal si nejrychlejší čas dne. Ve druhém semifinále si postup z prvního místa zajistil Martin, ve třetím pak triumfoval Tomáš Zikmund.

V první ženské rozjížďce si doběhla pro postup z první pozice Svobodová, v té druhé pak s velkým náskokem zvítězila Hrušková, která byla mezi ženami nejrychlejší.

Závodní program bude v Račicích pokračovat v neděli. Už dopoledne bude Labe aréna patřit nejtalentovanějším mladým triatlonistům našeho kontinentu, které čeká Evropský pohár juniorů. Závod nejprestižnějšího seriálu této věkové kategorie se uskuteční na tratích sprintu (0,75–20–5 km). A domácí fanoušci se mohou těšit na skvělé závody – na startovní listině najdou hned 21 Čechů! Vedle nich se postaví na start zástupci 10 zemí včetně Mexika.

Odpoledne pak program uzavřou závody štafet, které jsou součástí Českého poháru. Ve 14:15 odstartují žáci, společné štafety dorostu, juniorů a dospělých začínají v 15:40 hodin.

Mistrovství ČR v super sprintu, Račice, 24. července 2021

Muži: 1. Jan Volár 27:57,7, 2. Lukáš Červenka +14,1, 3. Radim Grebík +15

Ženy: 1. Alžběta Hrušková 31:24, 2. Romana Gajdošová (SVK – mimo pořadí MČR) +3,9, 3. Tereza Svobodová +2:12, 4. Adriana Horňová +2:51

Kompletní výsledky: http://czechtriseries.cz/…details/7232

Mistrovství ČR žáků, Račice, 24. července 2021

Žáci 8–9 let: 1. Jonáš Karásek, 2. Jakub Jenčík, 3. Jonáš Kabát

Žákyně 8–9 let: 1. Veronika Křížová, 2. Patricie Böse, 3. Sofie Krausová

Žáci 10–11 let: 1. Timm Šmehlík, 2. Nikos Kotopulos, 3. Adam Šiška

Žákyně 10–11 let: 1. Adéla Hadravová, 2. Anna Šafránková, 3. Valerie Chalupníková

Žáci 12–13 let: 1. Domini Ivančík, 2. Matěj Kubias, 3. Samuel Schneiderka

Žákyně 12–13 let: 1. Viviána Popovičivá (SVK – mimo pořadí MČR), 1. Kateřina Chytilová, 2. Nela Marková, 3. Adéla Bělobradičová

Žáci 14–15 let: 1. Dries Cannaerts, 2. Jens Smolders, 3. Cis Huyghe, 4. Jasper De Vos (všichni BEL – mimo pořadí MČR), 5. Lukáš Plic, 6. Jakub Mittner, 7. Michal Švarc

Žákyně 14–15 let: 1. Lotte Minnebo (BEL – mimo pořadí MČR), 2. Vanda Křížková, 3. Eline Debecker (BEL – mimo pořadí MČR), 4. Karolína Jarošová, 5. Barbora Jedličková

Kompletní výsledky žákovských závodů: http://czechtriseries.cz/…ts/race/7170

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 25.07.2021 13:06:34

Jan Volár s Alžbětou Hruškovou získali v této sezoně už své druhé mistrovské tituly. Po triumfu v olympijském triatlonu nyní ovládli také český šampionát v super sprintu, který se uskutečnil 24. července v rámci Triathlon Festu Račice. V neděli závodní program v Labe aréně vyvrcholí Evropským pohárem juniorů.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.