Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Krušnoman zavedl triatlonisty k dominantám Mostu. Zvítězili Strnad a Bisová

Krušnoman zavedl triatlonisty k dominantám Mostu. Zvítězili Strnad a Bisová
foto: Martin Vinař

Česká triatlonová asociace | 25.07.2022 | přečteno: 757×

Mostecké jezero Matylda, nádherné lesy a hrad Hněvím se staly dějištěm třetího závodu Českého poháru v terénním triatlonu. Z vítězství se při Krušnoman Cross Triathlonu radovali v neděli 24. července Štěpánka Bisová a po dramatickém souboji také Tomáš Strnad.

Krušnoman se letos konal už podvacáté, přesto jeho účastníci zažili jednu velkou premiéru – poprvé se závodilo na kratších tratích. Plavecká část měřila 400 metrů, od jezera Matylda se pak triatlonisté vydali na horských kolech do lesů na kopci Ressl, kde pro ně byla připravena 16km trať. Při závěrečném 5km běhu pak vystoupali na hrad Hněvín, který patří k dominantám města.

„Bikerská část je v Mostu krásná. A běh byl úplně nový, kopcovitý a zajímavý. Sice bych byl raději, kdyby plavání bylo delší, ale celkově hodnotím novou trať jako velmi pěknou,“ řekl Tomáš Strnad, vítěz závodu mužů.

Po plavecké části byl na osmé pozici, v průběhu cyklistiky se ale posunul na dělené první místo společně s Janem Šnebergerem. „Z druhého depa jsem vybíhal jako první, ale pak přišel kopec a Honza si vypracoval asi padesátimetrový náskok, který jsem pak v seběhu zase smazal. Bohužel pak špatně odbočil, i když jsem na něho hned křikl a nenabral velkou ztrátu, možná ho to nalomilo psychicky a diváky to připravilo o velké drama. Myslím, že bychom jinak sprintovali o vítězství v cílové rovince,“ řekl Strnad, který zvítězil v čase 1:11:34. Druhý Šneberger doběhl se ztrátou 35 vteřin. Třetí místo vybojoval Petr Cmunt.

V závodě žen plavala nejrychleji Eliška Krobová. V průběhu cyklistické části ale Štěpánka Bisová rychle smazala 48vteřinovou ztrátu a začala ujíždět soupeřkám na prvním místě. Do druhého depa si díky tomu přivezla výrazný náskok. I když pak nejlepší běžecký výkon podala Jana Dubcová, na Bisovou se dotáhnout nedokázala.

Vítězství na Krušnomanovi si tak připsala Štěpánka Bisová, která proběhla cílovou branou v čase 1:27:35. Druhá Jana Dubcová ztratila téměř dvě a půl minuty. Třetí příčka patří Elišce Krobové.

„Jsem rád, že se celý závodní den vydařil. Soudě podle reakcí závodníků se jim nová, kratší trať líbila, i když to byl pro nás trochu pořadatelský risk. Celkově se během dne postavilo na start přes 250 závodníků včetně dětí, štafet a handicapovaných. A jsem rád, že je podpořil také velký počet diváků. Tečkou za celým závodem byla tombola o dvě závodní celokarbonová horská kola značky PELLS, takže napětí se dalo krájet až do samotného konce vyhlašování,“ řekl ředitel závodu Tomáš Langhammer. „Rád bych poděkoval Statutárnímu městu Most, které je spolupořadatelem závodu a bez kterého bychom to nedali.“

Český pohár v terénním triatlonu má před sebou ještě dva závody. 13. srpna se uskuteční XTERRA CZECH, která se pojede v Prachaticích jako Světový pohár a mistrovství Evropy série XTERRA. Celý pohár pak uzavře XTERRA Šumava – Long Distance, která se uskuteční na Lipně 3. září.

Krušnoman Cross Triathlon Most, 24. července 2022

Muži: 1. Tomáš Strnad 1:11:34, 2. Jan Šneberger 1:12:09, 3. Petr Cmunt 1:13:33

Ženy: 1. Štěpánka Bisová 1:27:35, 2. Jana Dubcová 1:29:57, 3. Eliška Krobová 1:32:55

Kompletní výsledky: https://my.raceresult.com/189289/results#…

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 25.07.2022 18:15:55

Mostecké jezero Matylda, nádherné lesy a hrad Hněvím se staly dějištěm třetího závodu Českého poháru v terénním triatlonu. Z vítězství se při Krušnoman Cross Triathlonu radovali v neděli 24. července Štěpánka Bisová a po dramatickém souboji také Tomáš Strnad.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.