Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Plzeň bude poprvé hostit domácí šampionát v terénním triatlonu

Plzeň bude poprvé hostit domácí šampionát v terénním triatlonu
foto: Triatlon Plzeň

tisková zpráva | 22.05.2018 | přečteno: 3002×

Ostře sledovaný závod pro všechny terénní triatlety se odehraje 1. a 2. června v rámci Triatlonového festivalu u Boleveckého rybníka v Plzni. Boj o mistrovské tituly v cross triatlonu proběhne na nových tratích, které budou oproti minulému ročníku delší a s náročnějším profilem, nicméně pro začátečníky je i tentokrát přichystána jednodušší trasa.

Víkendový program na pláži Ostende u Boleváku zahájí už v pátek ráno závody v aquatlonu pro děti ze základních a středních škol. První červen bude také tradičně patřit dětem. Den dětí na Boleváku nabídne všem dětem zdarma mnoho úžasných atrakcí, např. obří vodní skluzavku, horolezecké stěnu, lukostřelbu, segway a slack line. Odpoledne přijde na řadu závod ze série Slavata triatlon tour, která se soustřeďuje na děti z dětských domovů, ale zazávodit si mohou přijít všichni.

V sobotu dopoledne je na programu terénní triatlon pro žákovské kategorie, po obědě závody dorostu, juniorů a kategorie OPEN na poloviční tratích. Odpoledne pak vrchol celého Triatlonového festivalu Plzeň, Mistrovství České republiky v cross triatlonu dospělých a závod štafet.

Triatlonový festival se odehraje potřetí pod taktovkou Jana Řehuly, majitele bronzové triatlonové medaile z olympiády v Sydney a hlavního kouče Triatlonové akademie Plzeň. Řehula a jeho tým sestavili program, který má za cíl nabídnout každému vhodnou aktivitu spojenou s triatlonem.

„Nechceme na našich tratích sledovat jen ostřílené triatlety. Chceme vidět také nováčky, pro které bude plzeňský závod třeba prvním kontaktem s triatlonem. Udělali jsme pro to maximum, máme na programu závod s polovičními distancemi a v plánu je také klání štafet, kde se každé disciplíny účastní jeden člen týmu. Ani závod mistrovství ČR není uzavřený amatérům, mohou se postavit na startovní čáru hned vedle hvězd tohoto sportu,“ zve Jan Řehula na svůj závod.

Mistrovství ČR se odehraje na tratích 900 metrů plavání s krátkým výběhem na písčitou pláž, pokračuje se na horském kole 25 km v terénu a závěrečný běh v okolí Boleveckého rybníka bude dlouhý 7 km. Stejná trať je připravena také pro účastníky štafetového závodu. Na start hlavního závodu by se měla postavit i několikanásobná vítězka závodů světového poháru Xterra Helena Karásková a za obhajobou loňského prvenství snad přijede také legendární Honza Kubíček.

Mistrovský závod je v tuzemsku vyhlašován už od roku 2002 a letos poprvé jej hostí Plzeň, kde má triatlon bohatou historii a díky Janu Řehulovi také jistě slavnou budoucnost. „Již třetím rokem se věnujeme výchově mladých talentů v Triatlonové akademii a náš tým se stává jedním z největších v ČR. Naši sportovci už samozřejmě mají na kontě mnohá vítězství a doufejme, že další přidají při Triatlonovém festivalu na domácí půdě.“

Více podrobností najdete také na www.triatlonplzen.cz

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 22.05.2018 12:03:12

Ostře sledovaný závod pro všechny terénní triatlety se odehraje 1. a 2. června v rámci Triatlonového festivalu u Boleveckého rybníka v Plzni. Boj o mistrovské tituly v cross triatlonu proběhne na nových tratích, které budou oproti minulému ročníku delší a s náročnějším profilem, nicméně pro začátečníky je i tentokrát přichystána jednodušší trasa.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.