Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Pohárová sezona je tu! Padne na Moraviamanovi traťový rekord?

Pohárová sezona je tu! Padne na Moraviamanovi traťový rekord?
foto: Česká triatlonová asociace

Česká triatlonová asociace | 18.06.2021 | přečteno: 1945×

Triatlonisté vstoupí do pohárové sezony pořádně zostra! Už v sobotu 19. června se postaví na start Moraviamana, který bude nejen zahajovacím závodem Českého poháru v dlouhém triatlonu, ale zároveň se bude na tratích v okolí Otrokovic bojovat o mistrovské tituly na ironmanské trati.

Pro pořadatelé otrokovického závodu tím končí dlouhé období komplikovaných příprav, které ovlivňovala nevyzpytatelná protiepidemická opatření. Právě nejasné podmínky pro pořádání závodů v minulém roce zapříčinily zrušení jednoho z nejprestižnějších tuzemských triatlonů. „V tuto chvíli jsou podmínky poměrně jasné a platí, že účastníci závodu musejí mít k dispozici jedno ze tří potvrzení – negativní test na COVID-19, potvrzení o očkování nebo potvrzení o prodělané nemoci,“ říká ředitel závodu Jiří Daněk.

Účastníci se v letošním roce mohou těšit na několik novinek. Ta první se týká 3,8 km dlouhé plavecké části, kterou triatlonisté tradičně absolvují v přírodním koupališti Štěrkoviště. „Celou zimu byly zavřené bazény a navíc za sebou máme chladné jaro, proto se triatlonisté nemohli kvalitně připravit na náročnou plaveckou část. Na základě rozhodnutí technického delegáta ČTA je výhradně pro tento závod posunuta hranice pro použití neoprenů na 25,6 °C. Závodníci mohou použít neopren i při vyšší teplotě, nebudou ale klasifikováni v rámci Mistrovství ČR a Českého poháru. My toto rozhodnutí podporujeme, protože nechceme riskovat zdraví závodníků,“ vysvětluje ředitel závodu.

V 180km cyklistické části se mohou účastníci těšit na rychlejší trať. „Nově se skládá z pěti 36km okruhů, díky kterým by cyklistika měla být rychlejší a měla by nahrávat překonání traťového rekordu. V budoucnu bychom se rádi přiblížili až k osmi hodinám,“ doufá Daněk. Závěrečný 42km běh se odehraje na cyklostezce u Baťova kanálu.

Podaří se překonat traťové rekordy? Ten mužský drží Tomáš Řenč a má hodnotu 8:19:06, ten ženský patří Simoně Křivánkové a činí 9:18:37. Oba rekordmani budou na startu také letos a poperou se o část celkové finanční prémie ve výši 100 tisíc korun. O ní se pokusí zabojovat celkem 191 závodníků, kteří figurují na startovní listině. „V letošním roce bohužel nemáme tolik štafet, protože jsme jejich registraci otevřely pozdě. Báli jsme se totiž, aby pořádání závodu nebylo limitováno počtem všech účastníků, protože v takové chvíli jsme chtěli dát přednost individuálním účastníkům.“

S jediným českým pohárovým závodem v dlouhém triatlonu jsou spojena i nezbytná dopravní omezení. Uzavřeny budou silnice Otrokovice – Hulín a Tlumačov – Kvasice – Kroměříž, pro závodníky bude vyhrazena také cyklostezka podél Baťova kanálu.

Závod startuje v 7 hodin ráno a letos poprvé ho bude možné sledovat v live streamu, který poběží na facebookové stránce @Moraviaman.cz.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 18.06.2021 15:04:03

Triatlonisté vstoupí do pohárové sezony pořádně zostra! Už v sobotu 19. června se postaví na start Moraviamana, který bude nejen zahajovacím závodem Českého poháru v dlouhém triatlonu, ale zároveň se bude na tratích v okolí Otrokovic bojovat o mistrovské tituly na ironmanské trati.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.