Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Světový i český pohár v Karlových Varech mají nový termín

Světový i český pohár v Karlových Varech mají nový termín
foto: ITU, Česká triatlonová asociace

Česká triatlonová asociace | 14.05.2020 | přečteno: 1841×

Karlovy Vary se opět mohou těšit na největší triatlonové hvězdy. Ty ovšem nezavítají do lázeňského centra k závodu světového poháru o posledním prázdninovém víkendu, jak bylo původně plánováno, ale až o dva týdny později.

CITY TRIATHLON Karlovy Vary se uskuteční v novém termínu 11.-13. září, a to na žádost Mezinárodní triatlonové unie (ITU), která kvůli aktuální epidemiologické situaci ve světě připravuje zcela novou termínovou listinu svých závodů.

Pro český triatlon se jedná o vrchol domácí sezony, pro Mezinárodní triatlonovou unii zase o jeden z nejlépe hodnocených závodů, jaký má ve svém kalendáři. Nádherné prostředí lázeňského centra, skvělé organizační zajištění a výborná atmosféra kolem trati dělají z karlovarského závodu jeden z nejkrásnějších triatlonových podniků na světě.

Přesto se tentokrát museli pořadatelé vzdát původního termínu. Celosvětová epidemie onemocnění COVID-19 totiž zapříčinila, že ITU přerušila všechny své aktivity minimálně do konce června. Od začátku roku se uskutečnil pouze jeden závod ITU Světového poháru, seriál mistrovství světa (WTS) se nerozběhl vůbec a odloženo bylo také mistrovství Evropy v olympijském triatlonu.

V původním termínu karlovarského závodu by se nově mělo uskutečnit mistrovství Evropy v olympijském triatlonu v estonském Tartu. O víkendu 5. a 6. září je pak na programu velmi prestižní závod mistrovství světa v Hamburku. „Věříme, že díky tomu můžeme mít velmi silnou startovní listinu – triatlonisté budou mít velký hlad po závodech a start v Karlových Varech pro ně bude představovat jen krátký transfer z Hamburku a především překročení jediných hranic,“ říká Vladimír Malý, ředitel závodu, který se neobává ani zhoršeného počasí v pozdějším termínu. „Jedná se o jeden z posledních víkendů, kdy podle statistik bývá opravdu hezké počasí, takže strach ze zimy nemáme.“

Stejně jako v minulých letech se bude v Karlových Varech závodit o prize money ve výši 60 000 dolarů, které si mezi sebe rozdělí rovným dílem muži a ženy. Otázkou ovšem zůstává, zda závodníci budou moci kromě odměn získat také body do olympijské kvalifikace, která je v tuto chvíli zastavena a její další průběh je velmi nejasný. „Mezinárodní triatlonová unie rozhodla, že dokud nebude mít celý svět férové podmínky, tak se body do kvalifikačních žebříčků nebudou počítat,“ vysvětluje reprezentační trenér Lukáš Vrobel.

Hlavním bodem nabitého závodního víkendu bude nedělní start Světového poháru, na stejných tratích vedoucích nejkrásnějšími místy Karlových Varů se ale bude závodit už o den dřív při Českém poháru v olympijském a sprint triatlonu. Ten je otevřen rekreačním i výkonnostním triatlonistům, na které čeká 700 m plavání, 20 km cyklistiky a 5 km běhu. Součástí víkendového programu budou i oblíbený Baby Duathlon pro nejmenší děti od 2 let a Český pohár žáků.

CITY TRIATHLON Karlovy Vary se navíc letos propojí s oblíbeným Festivalem světla, při kterém se ikonické budovy lázeňského centra rozzáří díky laserovým projekcím. Spojení oblíbené kulturní akce s prestižní mezinárodní sportovní událostí dělá z víkendu 11.-13. září nejnabitější i nejzábavnější víkend letní karlovarské sezony.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 14.05.2020 21:04:45

Karlovy Vary se opět mohou těšit na největší triatlonové hvězdy. Ty ovšem nezavítají do lázeňského centra k závodu světového poháru o posledním prázdninovém víkendu, jak bylo původně plánováno, ale až o dva týdny později.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.