Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Devět Čechů ve startovce nedělního SP v Karlových Varech

Devět Čechů ve startovce nedělního SP v Karlových Varech
foto: Česká triatlonová asociace

Česká triatlonová asociace | 10.09.2021 | přečteno: 1117×

Karlovy Vary opět ovládne nejlepší světový triatlon! Do ikonického lázeňského centra přijíždějí účastníci olympijských her v Tokiu, nejlepší čeští triatlonisté, amatérští sportovci i celé rodiny s dětmi, aby si užili CITY TRIATHLON Karlovy Vary. Vrcholem nabitého programu bude závod Světového poháru v olympijském triatlonu!

Připíše si Vendula Frintová své třetí vítězství na Světovém poháru v Karlových Varech? Podaří se Petře Kuříkové zlepšit své dosavadní maximum, kterým je čtvrté místo? Potvrdí Tereza Zimovjanová s Radimem Grebíkem rychle rostoucí výkonnost?

Na start Světového poháru se v neděli 12. září postaví hned devět českých reprezentantů. Kromě již zmíněných budou v Karlových Varech závodit Jan Čelůstka, Jan Volár, Tomáš Zikmund, Lukáš Červenka a Alžběta Hrušková.

Čeká je tvrdá konkurence! Ve startovní listině figurují například Němky Marlene Gomez-Islingerová, která dokázala vyhrát skvěle obsazený Světový pohár v Arzacheně, a Lisa Tertschová, mistryně Evropy do 23 let a vítězka SP z Antverp. Se startovním číslem 1 půjde na start zkušená Japonka Ai Uedaová, která má na kontě už deset vítězství v závodech SP.

V závodě mužů se představí například Švýcar Adrien Briffod, který byl při posledním finálovém závodě mistrovství světa v Edmontonu dlouho na první pozici, aby nakonec vybojoval výborné 5. místo. Američan Chase Mcqueen zazářil při mistrovství světa štafet v Montrealu, kde jako finišman dotáhl tým USA k vítězství. Ve stejném závodě získal s Novozélanďany stříbro Dylan Mccullough. Maďar Csongor Lehmann je čerstvý mistr světa do 23 let, Chilan Diego Moya se skvěle předvedl v plavecké části na olympiádě v Tokiu. A Japonec Takumi Hojo letos šokuje svět svým rychlým výkonnostním skokem!

Na účastníky Světového poháru čekají v Karlových Varech olympijské distance. Nejprve absolvují 1,5 km plavání v jezeře volnočasového areálu Rolava. Při 40km cyklistické části přejedou do lázeňského centra, kde je čeká sedm okruhů s náročným stoupáním na Zámecký vrch. Nakonec absolvují 10km běh rozdělený do čtyř okruhů vedoucích historickým centrem města. „Těšíme se, až opět uvidíme triatlonisty v lázeňském centru, které bylo nově zapsané na seznam UNESCO. Každoročně nám po skončení akce závodníci říkají, že tak krásnou a zároveň náročnou trasu nikde jinde na světě neviděli,“ říká ředitel závodu Vladimir Malý.

Centrum závodu se bude nacházet na Divadelním náměstí, kde vyroste druhé depo, cílová rovinka a také tribuna pro několik stovek diváků, kteří odtud budou moci sledovat přímý přenos závodu na velkoplošné obrazovce.

Celý závod Světového poháru bude přímým přenosem vysílat internetová televize TriathlonLIVE.tv. ČT Sport nabídne přímé vstupy ze závodu mužů, závod žen pak odvysílá celý. Podrobné zpravodajství ze závodu přinese také Radiožurnál Sport.

Závod mužů odstartuje v 10 hodin, ženy se na trať vydají v 15 hodin.

Stejně krásné tratě a stejně komfortní zázemí si budou moci ještě před triatlonovými hvězdami užít všichni amatérští sportovci. Už v sobotu se totiž uskuteční závod Age Groups, který je určen rekreačním i výkonnostním triatlonistům, kteří při něm budou bojovat o body do Českého poháru v olympijském a sprint triatlonu. Čeká je 700 metrů plavání, 20 km cyklistiky a 5km běh.

„Kdo by měl z celého triatlonu respekt, může si závod rozdělit ve štafetě a absolvovat tak jen jednu z disciplín,“ zve všechny amatérské sportovce Vladimír Malý s tím, že registrovat se je možné také na místě.

Na startu bude v sobotu také Petr Kopfstein, karlovarský patriot a jeden z nejlepších pilotů na světě, který se prosadil na stupně vítězů v prestižním leteckém seriálu Red Bull Air Race. „Sice nemám natrénováno tak, jak bych si přál, ale nemůžu si nechat ujít atmosféru, která tu při závodech panuje. Trať vede těmi nejhezčími místy, které v Karlových Varech máme,“ říká.

Už v pátek otevře program Český pohár žáků, který se uskuteční ve volnočasovém areálu Rolava. Stejné místo bude patřit dětem také v sobotu dopoledne – postaví se na start Geis Baby Duathlonu, který je určen těm úplně nejmenším i jejich rodičům, s nimiž mohou závodit ve štafetě. Na trati tak nebudou jen kola, ale také tříkolky, odrážedla a spousta smíchu.

V Karlových Varech se nebudete nudit ani minutu. Po setmění se rozzáří nejkrásnější karlovarské budovy díky barevným projekcím a laserové show. V pátek a sobotu se totiž uskuteční světelný festival VARY°ZÁŘÍ! Jednou z projekcí bude například pět desítek postupně se rozsvěcujících běžců, kteří vytvoří synchronizovaný závod v krásném prostředí Dvořákových sadů a budou tak odkazovat na Světový pohár v triatlonu.

V rámci kulturního programu, který je společný s festivalem VARY°ZÁŘÍ, si užijete také hudební show na Divadelním náměstí – v pátek od 20 hodin vystoupí Laura a její tygři, od 22 hodin Funky Monx. V sobotu od 21 hodin ovládne pódium Duo Malalata.

Program

Pátek, 10. září

13:00 Český pohár žáků (8–9 a 10–11 let) – volnočasový areál Rolava

14:00 Český pohár žáků (12–13 let) – volnočasový areál Rolava

15:00 Český pohár žáků (14–15 let) – volnočasový areál Rolava

15:55 Český pohár žáků (vyhlášení) – volnočasový areál Rolava

20:00 koncert Laura a její tygři – Divadelní náměstí

22:00 vystoupení Funky Monx – Divadelní náměstí

Sobota, 11. září

13:30 Age Groups (Český pohár, 20–39 let)

17:00 Age Groups (Český pohár, dorost, junioři, 40+ let, paratriatlon, štafety)

19:15 Vyhlášení výsledků všech kategorií – Divadelní náměstí

21:00 koncert Duo Malalata – Divadelní náměstí

Neděle, 12. září

10:00 Světový pohár – muži

15:00 Světový pohár – ženy

17:10 Vyhlášení vítězů – Divadelní náměstí

CITY TRIATHLON Karlovy Vary patří svým rozsahem k největším i nejprestižnějším sportovním akcím na českém území, s ohledem na to si vyžádá nezbytná dopravní omezení. „Ve spolupráci s Magistrátem města Karlovy Vary jsme vše naplánovali tak, aby uzavírky probíhaly po co nejkratší nutnou dobu a život občanů tak omezily v co nejmenším rozsahu,“ říká Vladimír Malý.

Veškeré uzavírky, objízdné trasy a úpravy linek autobusů byly připravovány ve shodě s představiteli Karlových Varů a městskou policií tak, aby byla zajištěna bezpečnost závodníků i návštěvníků města. Při cestách po městě můžete využít navigační aplikace Waze, do které byly uzavírky zaneseny a která je zdarma k dispozici v obchodě Google Play i na App Store.

„Předem mnohokrát děkujeme občanům Karlových Varů za jejich trpělivost a pochopení. Za celý pořadatelský tým mohu slíbit, že se budeme snažit, aby uzavírky měly co nejmenší dopad na jejich víkendové plány. A budeme velmi rádi, pokud si společně s námi užijí největší triatlonové závody v Česku,“ říká Vladimír Malý.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 10.09.2021 09:21:52

Karlovy Vary opět ovládne nejlepší světový triatlon! Do ikonického lázeňského centra přijíždějí účastníci olympijských her v Tokiu, nejlepší čeští triatlonisté, amatérští sportovci i celé rodiny s dětmi, aby si užili CITY TRIATHLON Karlovy Vary. Vrcholem nabitého programu bude závod Světového poháru v olympijském triatlonu!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.