Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

IRONMAN HAVAJ: Z krabic ve sklepě aneb devadesátá léta v triatlonu

IRONMAN HAVAJ: Z krabic ve sklepě aneb devadesátá léta v triatlonu
foto: archiv

Michal Piloušek | 07.10.2017 | přečteno: 3623×

V rámci letního úklidu jsem našel ve sklepě jednu hodně zajímavou bedýnku. Obsahovala asi dvacet cyklistických a triatlonových magazínů, které nabízí spoustu zajímavých a snad i vtipných článků „z pravěku“. Podívejme se na dobovou techniku a stopy Čechů v Koně v devadesátých letech, kdy si většina veřejnosti ani nedokázala představit, o čem je řeč.

Mark Allen. Ikona triatlonu počátku devadesátých let. Co měl on, chtěl každý. Tady ještě na kole Huffy, později v roce 1994 byl jedním z prvních, kdo použil aero rám tradiční konstrukce na 26 kolech – GT Vengeance. Stroj, který posléze každý kopíroval.


Bianchi jako tradiční značka musela reagovat na zvýšený zájem o triatlon.


Paoli Kiuru byl ikonou konce osmdesátých a začátku devadesátých let. Finský závodník byl jako jeden z prvních propagátorem využití sportesteru v triatlonu.



Velkou módou začátku devadesátek byla kompaktní aero řídítka. Navíc byla možnost vybavit je otočným řazením Grip Shift. Tuning největší.


Připadají vám nové modely Cervéle, Dimondu a dalších povědomé? To asi proto, že podobný design používaly v devadesátkách firmy Softride a Zipp, viz obrázek. Velkou nevýhodou těchto kol ale byla pohupující se karbonová tyč pod sedlem. Ale na české silnice by se to třeba hodila i dnes.


Tabulka z článku Tomáše Nohejla z Hawaie 93. Naši závodníci se pomalu blížili světové konkurenci, ale zatím opravdu velmi pomalu.


Dvě ikony domácího triatlonu a duatlonu Renda Milichovský a Tomáš Kočař.


Boty Brooks se suchým zipem jsme měli doma a já v nich běhal na chalupě okolo domu. Tehdy opravdu hodně drahé a náležitě stylové!


Některá témata jsou věčná, drafting i galusky versus pláště se řeší dodnes.


Ano to jsou opravdu finanční odměny na českém závodě v Hrádku nad Nisou z roku 1994. Kdyby dnes někdo vypsal na českém závodě takové odměny asi by se sjela hodně velká konkurence. Vtipné jsou potom ceny pro ženy v porovnání s muži, inu narovnání se ženy dočkaly až o hodně později.


Cannondale určoval vývoj triatlonových speciálů. Nejdříve modelem 700 a potom i populárním Multisportem. Vše samozřejmě na kolech o průměru 26 palců, tehdy moderní rozměr.


Na šestadvacítkách závodil většinu kariéry i táta. Tady na Allenovském GT Vengeance. „Říkalo se, že šestadvacítky jsou tužší v kopcích. Doporučil mi je tehdy Krky (Martin Krňávek), ale spíš si myslím, že si je všichni koupili, protože je jezdil Alllen.“ Velkým tuningem byla i kola HED, karbonová vidlice, řazení Grip Shift nebo kliky Race Face. Zkrátka tehdejší módní trendy, některé přečkaly, některé se v budoucnosti ztratily.


K historii dobývání Kony Čechy patří i aférka z roku 1994, kdy na vyjetý slot Martina Dvořáka startoval inkognito Standa Bartůšek. Tehdy velké pozdvižení, dnes úsměvná historka z pravěku. I negativní reklama ale byla reklamou a o triatlonu se tak psalo dokonce i v Blesku.


Rok 1996 a zpráva o utrpení Čechů v Koně.


Poslední tabulka je z roku 1998, kdy se z vítězství radoval Peter Ried.


Příště budeme pokračovat exkurzem do historie českého triatlonu, kdy se podíváme blíž na závod, který na začátku devadesátek směřoval do první ligy, ale bohužel tam nedošel – Iron Curtain Triathlon.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Pilda Michal muž 07.10.2017 10:31:04

V rámci letního úklidu jsem našel ve sklepě jednu hodně zajímavou bedýnku. Obsahovala asi dvacet cyklistických a triatlonových magazínů, které nabízí spoustu zajímavých a snad i vtipných článků „z pravěku“. Podívejme se na dobovou techniku a stopy Čechů v Koně v devadesátých letech, kdy si většina veřejnosti ani nedokázala představit, o čem je řeč.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.