Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Články na Běhej.com » Cviky pro zvýšení kloubní pohyblivosti [článek]

Cviky pro zvýšení kloubní pohyblivosti [článek]

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Česká Lípa

Celkem 299 km
Minulý měsíc 0 km

Komik1000 muž 02.06.2008 12:15:20

Jen doplním adresu pro vhodné čtivo : http://www.strecink.cz/

avatar

valin25 žena 15.07.2008 21:20:12

Na začátek bych chtěla webové stránky pochválit,poskytují spoustu užitečných informací,je perfektní,že tu potřebné věci najde jak začátečník,tak závodící běžec,ale některé informace by se měly posuzovat i z hlediska rozumového.Kloubní pohyblivost je podstatnou součástí tréninku některých sportovních odvětví,ale neřekla bych,že patří zrovna do běhu.Pro člověka s hypermobilitou,ať už lokální,nebo celkovou,kdy je potřeba kloub stabilizovat,tyto cviky nejsou zrovna ideálním řešením.Nehledě na fakt,že při většině z nich není brán v potaz přirozený kloubní rozsah.Při ohýbání páteře,především její lumbální části(která je při běhu,především,po­kud běžec má nějaký špatný pohybový stereotyp,kvůli kterému není schopen držet přirozené postavení těla a zad a tím pádem namáhá páteř),do nepřirozených a násilných pozic lze dosahnout maximálně bolesti v zádech a zdravotním problémům.

administrator 03.04.2010 13:32:29

V minulém článku o pružnosti jsem spekuloval o tom, zda potřebuje běžec pružnost a k čemu je dobrá. Vzpomínal jsem jako příklad vynikajícího běžce Tergata a jeho způsob rozcvičování. Dnes bych chtěl ještě doplnit minulý článek o pár jednoduchých cviků, které doporučuji pro zvětšení rozsahu kloubní pohyblivosti.


Odkaz na článek
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.