Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » koleno po operaci

koleno po operaci

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

v-nika žena 23.12.2007 20:29:29

Ahoj, nejsem vyloženě běžkyně, aler hraju závodně florbal, treninky celkem často. Měla jsem podvrknuté koleno. Potom na ortopedii zjistili chondromalacii čéšky. Na prvním tréninku asi po 6 týdnech jsem mě opět povolilo koleno. Vytahovali mi z něj krev a prý musím jít na operaci – artroskopii … máte s tím někdo zkušenosti ? PO jak dlouhé době jste opět mohli trénovat ? Díky za odpovědi… v-nika :-)

avatar

10 km: 0:41:45 (2007)
půlmaraton: 1:35:08 (2007)

running circus muž 24.12.2007 13:59:55

Asi bude veľmi záležať čo ti tou artroskopiou budú ďalej operovať. Hovorí sa, že artroskopia je šetrnejší spôsob zákroku ako klasické rozpáranie kolena od hora nadol. Ja mám jednu artroskopiu za sebou, odstraňovali mi časť menisku. Pred operáciou mi vraveli, že do 6 tich týždňov môžem začať trénovať, ale myslím, že som sám spravil chybu a na druhý deň som už chodil a bez barlí. Dôležité je koleno hneď po operácii nezaťažovať aj keď sa zdá, že je relatívne v poriadku. Treba využiť aj barle a nepreháňať to s pohybom. Úplne som bol fit až tak po troch mesiacoch a dlho potom som ešte na šport používal ortézu. Bude to určite individuálne, takže môj údaj nemusí platiť v tvojom prípade.

avatar

Žďár nad Sázavou nebo Brno

Celkem 2784 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:07 (2011)
půlmaraton: 1:28:33 (2007)
maraton: 3:48:37 (2007)

Luckyboy muž 24.12.2007 15:17:41

dost zalezi co ti budou s kolenem delat. Vazy mas asi podle doktoru v poradku, takze to nejhorsi te neceka. S ceskou moc zkusenosti nemam, ale s meniskem ano. Podle me, jak se nesaha v kolene na vazy, tak krome chronickych problemu s chrupavkami to neni zas tak hrozne.

Ja jsem po artroskopicke operaci, kdy mi odebrali asi 1/3 menisku, hned druhy den po apelu rehabilitiacni sestry nohu zacal zatezovat. Berle jsem pouzival sice asi 3 tydny, ale na nohu jsem doslapoval i kdyz ne plnou vahou. Koleno bolelo, ale to ma byt pry normalni.

Po operaci je taky vhodne se zeptat nekoho pres rehabilitace na ruzne cviky na posileni svalu, ktere budes moct delat, aby se ti svaly na noze tolik neoslabily, protoze to pak dela velike problemy pri navratu do treninku a muze se stat ze se zranis (natrzeni, natazeni atd.)

Preju hodne stesti ;)

Motto: Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos. http://luckyboyonthetrail.blogspot.cz/
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.